Red Bull dominirao i drugim treningom u Meksiku

Max Verstappen i Daniel Riccardo još jednom su zaključali prva dva mjesta na slobodnom treningu za VN Meksika. Nizozemac je bio brži od svog momčadskog kolege iz Red Bulla za desetinku i pol, a iznenađujuće iza njih se na trećem mjestu smjestio Carlos Sainz u Renaultu.

Četvrto najbrže vrijeme postavio je Sebastian Vettel u Ferrariju, a dobru formu Renaulta na drugom slobodnom treningu potvrdio je Nico Hulkenberg petim vremenom. Nimalo loš nije bio niti Brendon Hartley koji je sa svojim Toro Rossom i novim motorom postavio šesto vrijeme.

Vodeći čovjek u prvenstvu, Mercedesov Lewis Hamilton, postavio je tek sedmo vrijeme, a iza njega su se smjestili Kimi Raikkonen, Valtteri Bottas i Sergio Perez.

Trening je prošao mirno i bez incidenata, tek smo u nekoliko navrata vidjeli ‘košenje trave’ kada bi bolidi otišli jako široko pa su išli preko zelene površine.

Nekoliko puta je to napravio i Hamilton koji je svojim inženjerima čak prijavio i da nešto nije u redu s bolidom.

Zasigurno je da će se bolidi mučiti u Meksiku zbog nadmorske visine koja stvara problem hlađenja, a uz to je dan u Meksiku bio i izuzetno vruć. Momčadi zbog toga ni su previše testirale long runove na hypersoftu koji pri ovakvim temperaturama ‘umire’ nakon samo nekoliko krugova.

11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
zeljac

Loši ovi Renolovi motori…..Zato ih Red bull odbacuje i uzima Hondu druge godine.

johhan peacedohan

Jadni bolidi sa PU Renaulta i Honde, ubi ih astma.

Desmosedici

Renault me je ugodno iznenadio, dobro je pripremio motor za razrijeđeni zrak.. za sada, ovo je ipak samo drugi trening. I Honda izgleda solidno..za sada. Po ovome bi ispalo da je Mercedesova PU najgora. Neće to na kraju biti tako. Jeli tako Johhane?

johhan peacedohan

Otkud ja znam mogu samo nagađati, ne radim u tvornici gore navedenih. Ali opet tvrdim da će svo biti bliži i da bi ovo mogla biti luđa utrka nego prošle nedjelje.

Desmosedici

Dobro je, nije astma, bar ne kod Renaulta, a za Hondu ćemo vidjet. Red Bull ima “najjače noge i najbolje tenisice”, mislim na downforce i grip. Hoće li im to biti dovoljno u Mexicu protiv Ferrarija i Mercedesa koji ipak imaju malo jača pluća ali i”klimavije noge”?

Letecibalkanac

Sta ono Max rece o podsmijehu u ekipi zbog lose srece Riccija?

klepesina

Sta bi dao da danas Rici uzme pol il pobjedu u nedelju,a Maxu dikhedu malo zakuha motor koja bi to fora bila a i fer bi bilo da mu se vrati za ovo dikhedovanje i ismijavanje

Letecibalkanac

Eto pogodio si 🙂

mika.KA

max dominirm i motor zakuhao!!

mika.KA

*dominirao

Related Posts