Hartley u Meksiku s novom nadogradnjom

Toro Rosso nastavlja s ugrađivanjem novih dijelova na bolide uoči finala sezone. Force Indija im kao najbliži konkurent u prvenstvu bježi 15 bodova te se momčad trudi kako bi im u zadnje tri utrke što više zaprijetila. Uz to, Sauber koji je u poretku iza njih, opasno se približava sa samo 4 bodova zaostatka.

Tako će u Meksiku Brendon Hartley isprobati novo prednje krilo dok će Pierreu Gaslyu ostaviti stare dijelove. Francuz navodno nije zadovoljan balansom te je na vlastiti zahtjev zatražio da mu se sačuvaju stare postavke na bolidu. Ipak, Hartley se veseli novitetima.

“Puno inženjera je pregledalo telemetriju s bolida na prošloj utrci. Pierre nije bio zadovoljan s balansom te je zatražio da se dodaci uklone.”

“Bit će zanimljivo ako ćemo moći izvući više iz bolida,” objašnjava Hartley.

Hartley će na tri treninga morati procijeniti slaže li se izvedba bolida s očekivanjima momčadi. Ako sve prođe u redu, nadogradnje će se prenijeti i na ostatak vikenda.

Momčad Toro Rossa je ove sezone malo radila na novitetima te su se više manje oslanjali na napredak Hondine pogonske jedinice. Prema kraju sezone, vodstvo je odlučilo povećati konkurentnost na drugim poljima kao što su aero dodaci. Gasly misli kako trebaju više iskustva s trenutnom specifikacijom kako bi proširili znanje o njoj.

“Trebamo napraviti više kilometara tako da više vozimo sa sadašnjom konstrukcijom. U skladu s idejom, uklonili smo nove dodatke prije kvalifikacija u Austinu.”

“U Meksiku će dodatak biti na samo jednom bolidu. Brendon će ga pokušati isprobati na stazi pa ćemo vidjeti koliko vremena možemo iz njega dobiti,” zaključio je Gasly.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
johhan peacedohan

Lewise, Sebe, spavate li mirno, sad će vas Brendon pomesti. Mexico bi mogao biti još luđi od Austina jer se vozi na velikoj visini pa bi bolidi trebali biti izjednačeniji.

Desmosedici

Ti se ne brini za Ferrarijevi i Mercedesov PU. Vidjećemo kako će disati ili imaju astmu Renaultov i Hondin PU.

Mike-ferrari

Baterijama nesmeta nadmorska visina
Hahaha

Related Posts