Hamilton najbrži i na drugom slobodnom treningu za VN Japana

Lewis Hamilton postavio je uvjerljivo najbrže vrijeme i drugog slobodnog treninga za VN Japana voženom na legendarnoj Suzuki. Valtteri Bottas je, baš kao i na prvom slobodnom treningu, bio drugoplasirani. Čeka li nas dominacija Mercedesa?

Treće mjesto pripalo je Sebastianu Vettelu, no za najbržim vremenom zaostajao je čak 0,833 sekunde, dok je četvrtoplasirani Max Verstappen. Kimi Raikkonen bio je peti najbrži, a slijedi ga Daniel Ricciardo u Red Bullu.

Krug najbrže desetorice zatvorili su Esteban Ocon, Romain Grosjean, Marcus Ericsson i Brendon Hartley.

Treći slobodni trening na rasporedu je sutra u 5:00.


Tijek treninga:

Nad Suzukom su se nadvili oblaci, no čini se da nema opasnosti od kiše. Stoffel Vandoorne se vraća na stazu nakon što ga je tijekom prvog slobodnog treninga mijenjao Lando Norris.

Ovaj vikend vozačima su dostupne tri komponente guma za suho – medium, soft i supersoft.

Nakon desetak minuta treninga samo petorica vozača još nisu izašli na stazu. Mercedes baš kao i tijekom prvog treninga odgađa svoj izlazak.

Trenutno najbrži je Sebastian Vettel s vremenom 1:30,170, čak 0,605 sekundi brže od drugoplasiranog Raikkonena. U međuvremenu Magnussen javlja probleme s trošenjem soft komponente guma.

Odmah po izlasku na stazu Hamilton preuzima vrh poretka s vremenom od 1:29,005. Vettel ne uspijeva nadmašiti ovo vrijeme niti na novim supersoft gumama. Jedini koji još nije izašao na stazu je Pierre Gasly.

Hamilton još jednom poboljšava svoje vrijeme, sad je 0,833 sekunde bržim od ostatka grida.

Posljednjih pola sata treninga vozači su odrađivali simulacije utrke, te nije došlo do promjena u poretku najbržih. Čini se da će degradacija guma biti ključan faktor u nedjeljnoj utrci.

44 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
maxfile44

Vet mozda obidje ham ako ubaci jos jedan motor bar od trimera

mika.KA

ima tko kakav link svezi ferrarijevog varanja svezi baterija?
uglavnom,svi imaju jednu bateriju osim ferrarija koji radi “konstrukcije” bolida ima dvije baterije a jedan senzor za punjenje/potrosnju baterije.
legalno su varali dok fia nije skuzila da moraju staviti senzor i na drugu bateriju i otad su sporiji 0.500sec i više.uglavnom od singapura.

Desmosedici

Mi varala dok vi ne skuzila. Capito? Hahaha! Mi opet nesto naci da vas varala. Hahaha!

svakako

Bit će +100 bodova za Hamiltona na kraju, dobar posao Vettela u Italiji

Huka

Nisam fan Vet ali nisam ni kritičar, ali brate od doba Red Bul-a i njihove dominacije čak jače nego Mercedesove (pošto sječam se utrke webera bez Kersa (nekoliko puta se dešavalo na njegovom bolidu) je obilazio sve ispred sebe kao da voze obična auta a ne formule) otkako je osvojio 4 – tvrti naslov prvaka pao je ispod šampionskog nivoa u vožnji, dokaz kad je Ric prešao u Red Bul redovno ga je bio bolji. U ferrari kad je prešao konstantan je ali to nije bilo dovoljno za nešto više od 3-4 mjesto u šampionatu, ajde Mercedes ih je u… Read more »

Desmosedici

Treninzi služe za razna podešavanja i kao taktičke igrice. U Suzuki na ova dva treninga je primjećeno da je Ferrari brži u zavojima a Mercedes na pravcima. Sutra u Q3 vidjećemo pravu istinu.

klepesina

Obicno je u q2 prava istina al nek bude u q3 il u kvalama Merc bar upola od ovog vremena ja zadovoljan…

Desmosedici

Mislio sam u kvalama u Q3 a ne na trećem treningu.

Mike-ferrari

Marko
Merc koristi party mode da demoralise Ferrari no mi igramo long game kako kazu na sky f1 cak i oni ocekuju 1, 2 Ferraria u Nedjelju
Navodno po zvuku iz auspuha vide kako Seb simulira a Merc tiska previse

Marko013

Mike fer iža takav zvuk isto kad je na max to je fer r. A vidim fer se cuva vec par utrka ne daje max iz bolida pa zaostaje malih 50 bodova🤣🤣🤣 a vidim kakav tempo je imao u simulaciji danas ma da imas pravo fer se aakriva za 2019 god🤣🤣🤣🤣🚜🚜🚜🇮🇹🇮🇹🇮🇹🇮🇹🇮🇹

Marko013

Fwr na ovoj stazi se cuva vec dugi niz godinaa🤣🤣🤣🤣🤣 ajde da vidim koje ce bit tvoje objasnjenje nakon trke kad ham pobjedi. Sta ces tad smislit a da da fer nije imao srece a mec da je imao BLA BLA BLA🚜🇮🇹🇮🇹🚜🚜

Marko013

Mike mislim da ce fer pokazat pravu brzinu u pon ujutro kako se pakira 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🚜🇮🇹🇮🇹

Huka

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Mike-ferrari

Ma no ljudi su na stazi pa cuju razliku
A i na tv se bas primjeti
Vjerujem da ces uskoro shvatiti u kojoj si zabludi

klepesina

Mogu skrivat jedino za 2021 nista prije…

Mike-ferrari

Ugl podesili smo nagib zadnjeg ovjesa za blistering koji rijesavamo izmedju q1 i q2
Za 1 mjesto u kvalama a zatim idemo po pobjedu u Nedjelju ujutro
Konkurencija spava tlaci motore Merc vjerovatno ni pol utrke nece izdrzati

Mike-ferrari

Ok bar 2 covjeka sa mozgom

Marko013

MIKE NADAM SE DA ZNAS TALJANSKI AKO NE SI PREVEDI 😂🤣😂🤣🚜🇮🇹🚜🚜🚜🚜🚜 A far paura è stata la netta superiorità di Lewis Hamilton con le gomma SuperSoft, con le quali rifilava costantemente mezzo secondo alle Ferrari e a Bottas. Ritmo impressionante per l’inglese anche con le Soft, anche se Vettel è parso in grado di giocarsela con questa mescola mentre Raikkonen e Valtteri hanno dimostrato di avere maggiori difficoltà. A preoccupare in casa Ferrari soprattutto degli evidenti problemi di blistering apparsi sulla posteriore destra di Vettel quando aveva la SuperSoft che sulle Soft di Raikkonen. Perfette invece le gomme della Mercedes,… Read more »

F1 fan

Mercedes ce rasturiti na ovoj stazi..
Od spa pa nadalje, mercedes je napravio bolji posao i korak naprijed u odnosu na Ferrari i to se vidi u zadnjih nekoliko utrka.

teo_S


Vidiš li sada konekciju izmedju Suzuke i W09?
Iako su “tek” dva treninga odradjena ioak vidimo neke naznake.

Dobro ti ide sarkazam posljednjih dana 😉

Mike-ferrari

😂😂😂

Worf

pa dobro ono, sad izgleda ovako nadmocno……..
ali ja nikad ne sudim prije nedjelje
trening je jedno, kvale drugo, a tempo u utrci nesto sasvim trece. na ovoj stazi se moze pretjecati, pa zato mislim da ce pobjedu odnijeti auto s najboljim pace-om

teo_S

Bas se i ne moze, jako tesko osim ako nije neka veca razlika u gumama. Vidjeli smo 2016. Luju i Maxa po tom pitanju.
Za ostalo, Toto i ti mozete ruku pod ruku s pilom naopako 😄

Worf

ma de pila naopako, ko da me placaju za PR pa da cemo sad valjat iz supljeg u prazno nije meni jasno kako je ferrari tako jako pao. istina je da mercedes uvijek odradi bolji posao nakon ljetne stanke, to nema sumnje, ali i u spa i u monzi je ferrari i dalje bio jaci a to je poslije pauze plus, mercedesov napredak u zadnje 2,3 utrke je veci nego preko cijele prosle zime izmedju sezona. to je pravo pitanje. kako? ili je to zestok pad ferrarija samo? u tom slucaju se isto postavlja pitanje kako su tako pali nemoze… Read more »

modesto

ma deja vu hamilton ce dobiti utrku volio bi da bude kiša unedjelju

zeljac

Gdje su sad oni koji su pljuvali po Alonsu što ništa nije osvojio u Ferrarijevom bolidu ?Što je Vettel osvojio ,evo već četvrta sezona? I to sa znatno bržim bolidom , pogotovo ove sezone , nego što ga je imao Alonso.Da je Nando imao ovakvu pilu od bolida kao što ga je imao Seb u prvom djelu sezone već bi osigurao naslov.

mika.KA

uz ovako lošu strategiju,razvoj bolida nebi ni nando nista osvojio!

Mike-ferrari

Obrnut cemo za utrku tok energije da zbunimo senzor Merc ce nam puhati punim plucima u auspuh

Panzer

Po ovome se čini da na Ferrariju najbolje radi ugrađeni drugi senzor.

Mike-ferrari

Joj kako sad mercedes misli sigurni smo al slijedi hladan tus

zeljac

Dobro si rekao , jedino ih kiša i može spasiti. I ne mora biti hladna.

klepesina

Tek im je kisa ekser u lijes

Mike-ferrari

Da jedino tome se u Mercu mogu nadati kisi

mika.KA

bome,sab je daleko najbrzi na kiši!
nadam se da nije dubok šljunak!

Mike-ferrari

Ma na ovoj stazi vjerovatno ni kisa nece biti problem

Huka

Ovakav komentar dat i ostat živ to je pravo čudo 🙂 Što smo vidili od ferrarija vidili smo…sad se samo mogu nadat kvaru Mercedesa…. al slaba im je nada u tom 🙂

Lp

mika.KA

ma mike se zajebava.
a sta ce drugo 😉
od ned pocinjemo lagano slaviti 🙂

Huka

Jedva čekam, svaka čast Ferrariju i Vet al brate Ham i Mercedes i Bot su majstorski pokazali timski rad i kako to treba da bude. Protivnik sam timskih odredbi ali kad jedan vozač se izdvoji od drugog u timu logično je da se svi okreču ka njemu i pomažu da osvoji vozačku a samim tim i konstruktorsku titulu. Samo to kad rade trebaju odradit kulturno kroz boxove a ne zaustavljat jednog vozača da propusti drugog..

klepesina

Potpisujem kad se jedan izdvoji cjeli tim treba da radi za njega to je jednoatavno jedino ispravno i u redu jedino tako dolaze rezultati…

Marko013

E moj MIKE ti zivis u zabludi od kad je schumi vozio fer. Pa sta ti nije jos jasno da taljan nezna napravit pobjednicki bolid a da NIJE ILEGALAN? PA koliko imas god ili koliko si naivna osoba isuse boze.
NO COMENT DA NE BUDEM BEZOBRAZAN. POZZ I SAMO ZIVI U TOJ ZABLUDI LAKSE CE TI BIT🤣🤣

Marko013

A da zaboravio sam odg i na to da ni kisa nece bit problem al kako za koga. Pitaj Vetelčića dali mu kisa odgovara posto mu ne ide ni kad je u zavoju lokvica (GP Njemacka) a kamoli da pada kisa🤣🤣🤣🚜🚜🚜🚜🚜🚜🇮🇹🇮🇹🇮🇹🇮🇹🇮🇹

Desmosedici

Vetelčić je 2008. u Monzi kao Wunderkind baš po tim lokvicama u jadnom Toro Rossu obrijao svu tadašnju elitu F1 kao što su bili Alonso, Raikkonen, Button, mladi Hamilton, Massa, Barrichello…nisu znali što ih je snašlo.

Huka

Taj “jadni” toro roso i nije bio bas jadan pošto je letio stazom, a sva ta elita koju si nabrojao spletom smješnih situacija su bili daleko na staru… ham 14 rai 15 itd, ali to ne umanjuje njegov rezultat pošto je cijelu utrku odvozio na MS nivou
😉

Related Posts