Daniel Ricciardo najbrži u kvalifikacijama za VN Meksika!

Daniel Ricciardo postavio je najbrže vrijeme tijekom današnjih uzbudljivih kvalifikacija za VN Meksika. Iako je malo tko očekivao da će baš on osvojiti pole position, Australac je u najbitnijem trenutku odvozio savršen krug. Odličan dan za Red Bull upotpunio je Max Verstappen drugim mjestom. Međutim, Nizozemac je vjerojatno razočaran ovakvim ishodom jer je dominirao slobodnim treninzima, te je nakon prvih brzih krugova u posljednjoj kvalifikacijskoj rundi bio uvjerljivo najbrži. Treće mjesto pripalo je Lewisu Hamiltonu u Mercedesu.

Uz Lewisa Hamiltona u sutrašnjoj utrci startat će Sebastian Vettel. Peto vrijeme kvalifikacija odvozio je Valtteri Bottas, a društvo u trećem startnom redu pravit će mu još jedan Finac, Kimi Raikkonen.

Sedmi najbrži bio je Nico Hulkenberg, ispred Carlosa Sainza u drugom Renaultu. Krug najbrže desetorice zatvaraju Charles Leclerc i Marcus Ericsson.

Utrka je na rasporedu sutra u 20:10.


Tijek kvalifikacija:

Q1

Pierre Gasly prvi izlazi na stazu. Francuz će i ovog vikenda utrku startati sa začelja zbog još jedne promjene pogonske jedinice.

Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen postavljaju najbrža vremena prve kvalifikacijske runde, i to na hypersoft gumama. Lewis Hamilton i Valtteri Bottas jedini izlaze na stazu na ultrasoft komponenti guma, te su trenutno na trećem i četvrtom mjestu.

Oblaci su se nadvili nad stazu Autódromo Hermanos Rodríguez, vjerojatnost za kišu tijekom kvalifikacija je čak 40%.

Momčad iz Maranella odlučila se za agresivniji setup, te su za sada najbrži na pravcima. Zbog toga su daleko najbrži u prvom sektoru staze, no Red Bull se tijekom slobodnih treninga pokazao izrazito brz kroz drugi i treći sektor staze.

Max Verstappen postavlja najbrže vrijeme, što je ujedno i novi rekord staze. Odmah iza njega smjestio se njegov momčadski kolega, Daniel Ricciardo. Red Bull izgleda kao favorit za osvajanje pole positiona. Naime, zbog visoke nadmorske visine na kojoj se nalazi staza, anulirana je prednost Ferrarija i Mercedesa u snazi pogonskih jedinica.

Također, Max Verstappen bi osvajanjem pole positiona ove sezone srušio rekord Sebastiana Vettela, te postao najmlađi vozač s osvojenim pole positionom u povijesti F1.

Bottas preuzima vrh poretka na hypersoft gumama, a slijedi ga Lewis Hamilton. Podsjetimo, Finac zbog problema tijekom trećeg slobodnog treninga koristi novu specifikaciju pogonske jedinice.

Fernando Alonso svega minutu prije kraja Q1 još nema zabilježeno brzo vrijeme. Njegov brzi krug je poništen zbog nepoštivanja granica staze. Ipak, Španjolac je ostvario izvrsno sedmo vrijeme, te osigurao prolazak u Q2. Međutim, njegov momčadski kolega je još jednom eliminiran u prvog kvalifikacijskoj rundi.

Iznenađujuće, oba Haasa su eliminirana već u Q1, što im se dogodilo i prošle godine na ovoj stazi.

Eliminirani: Romain Grosjean, Stoffel Vandoorne, Kevin Magnussen, Lance Stroll, Sergej Sirotkin

Q2

Mercedes, Red Bull i Ferrari na stazu izlaze na ultrasoft gumama. Force India se odlučila za supersoft gume, najtvrđu dostupnu komponentu guma ovaj vikend.

Nakon prvih brzih krugova na ultrasoft gumama, Max Verstappen je ponovno najbrži. Slijede ga Lewis Hamilton i Sebastian Vettel.

Dvojac iz Force Indije daleko je od probijanja u Q3 na supersoft gumama. Čini se da će se morati odlučiti za mekšu komponentu guma kako bi osigurali prolazak u Q3.

Svi osim Pierrea Gaslyja izlaze na stazu na. Većina se odlučila za hypersoft gume, dok vozači Force Indije koriste ultrasoft komponentu guma.

Posljednju kvalifikacijsku rundu osigurali su oba vozača Red Bulla, Mercedesa, Ferrarija, Renaulta i Saubera.

Eliminirani: Esteban Ocon, Fernando Alonso, Sergio Perez, Brendon Hartley, Pierre Gasly

Q3

Sebastian Vettel postavlja najbrže vrijeme, a slijedi ga Lewis Hamilton sa zaostatkom od svega 0,052 sekunde. Međutim, nekoliko trenutaka kasnije najbrže vrijeme postavlja Max Verstappen.

Charles Leclerc je izvrsni sedmi, ispred dvojca iz Renaulta koji se tijekom slobodnih treninga prometnuo kao najbolji od ostatka.

Vozači ponovno izlaze na satzu, a Lewis Hamilton se nalazi na samom začelju. Daniel Ricciardo preuzima prvo mjesto od svog momčadskog kolege, dok je Lewis Hamilton uspio ‘preskočiti’ Sebastiana Vettela. Iza njih startat će finski dvojac, Valtteri Bottas i Kimi Raikkonen.

27 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ElaineHammons

Zapocnem zaradivati $ 95 USD po satu za rad na mreži iz vašeg doma za par sati dnevno … Nabavite standardnu ??naknadu tjedno u tjednu.

više posjetite ovdje………..>>>> http://www.WebJob33.Com

ElaineHammons

asfasf

johhan peacedohan

I ja vjerujem da će biti svega na startu. Max će sigurno ići na sve ili ništa i sve oko sebe da blokira, Ricci bi se trebao ispaliti pravolinijski i u svom stilu što kasnije kočiti. Od Seba očekujem napad na Maxa sa vanjske strane i što više da zaobiđe Lewisa a ako Lewis krene hladne glave klonit će se nevolja i koliko god pozicija izgubi na startu pametnom vožnjom će nadoknaditi i biti tu negdje oko Seba. Ako bude krenuo s emocijama ne bih isključio mogučnost da krene direktno na Seba u sadejstvu sa Bottasom te da ga natjerju… Read more »

srakar

Maxi bi se najrađe ugrizao za leđa… kako ga je Rici ispreskakao, a već se vidio na pole-u:)

west 44

Danas samo mudro i pametno do cilja!!!

Pedji2

Odlicne kvale!! Ricci niotkuda opalio samarcinu malom slinavku, kojeg svi vide kao nekog buduceg prvaka na osnovu 5 dobro odvozenih trka i 20 sudara..
A mali nece tako lako uzeti naslov u buducnisti, jer lako je sada, ne boris se za nista, a imas dobar bolid koji na nekim stazama mrsi racune najboljima, pa se ti onda tri trke za redom sudaris s nekim, upropastis mu trku, pa onda cetvrtu odvozis dobro. Jer kao on ima agresivan stil voznje.. A kad jednog dana bude imao bolid za naslov, pa kad se slupa tri puta za redom, ode naslov.

Desmosedici

Eto uzeo si mi misao iz usta. Lako je Maxu agresivno i neodgovorno ulazit u dvoboje kad nema pritiska da će zbog toga nešto važno izgubit. Time gradi imidž brzog, beskompromisnog vozača čime obeshrabljuje i odvraća druge vozače koji imaju što izgubit da ga napadaju. Već će se naći netko od ovih mlađih vozača koji će mu to vratit kad on bude u poziciji da ima što izgubit, netko tko će ga “izliječit”, treba biti samo frajer, ne plašit se i dobro ga nagazit.

Pedji2

Mislim da je generalno vecini vozaca pun kufer malog tatinog sina. A prvom prilikom ce mu vratiti i Vettel i Hamilton :))

madgalico

Danas mozemo ocekivat karambol u prvom zavoju… 😉 Mislim da ce Max biti lud jos 2 tjedna kako ga je izlevatio Ricci. Hehe Vettel vec moze pocet cugat…

Mike-ferrari

Cudo kako je red bull izgubio navijace na ovom forumu
Sjecam se tamo kad se borio sa Ferrariem bilo je 100 plus komentara poslije prvog treninga sad 8 poslije ovakvih kvala
Uhhhh
Hahha

Mike-ferrari

I onda kazu izbaciti Ferrari neka idu samo
Pa sudeci po ovom uzorku F1 bi mogla kljuc u bravu

Desmosedici

To su ti oportunisti. Prvo su navijali za Mclaren, pa za Red Bull, pa sad za Mercedes. Jedina konstanta im je da su uvijek navijali protiv Ferrarija jer je Ferrari jedina konstanta koja se borila sa svakom od ovih momčadi direktno za naslov.

Gigi

A neki se okrecu kako vjetar puse hahah.

Mike-ferrari

Ma nooo otkuda
Onda je Alonso bio glavni negativac Sebastian nevidjeni kompjuter na kotacima
A Hamilton nepromisljen i los za tim tada Mclaren po misljenju 85% portala

Pratiteljcro

Nema vise onih instant navijaca sa sloganom red bulj daje ti krila pardon naslov :))

Raikkonen4ever

Cini mi se kako ce Dr. Helmut Marko uciniti sve sutra da Ricci otpadne opet, vidilo se nezadovoljstvo na njegovom licu kad njegov miljenik nije bio na pole-u

FerrariHR

Bravo Ricci. Izgleda da se ovi vozači na odlasku bude iz sna😂U prošloj Kimi a sad Ricci. Biće zajebano na startu.

ljuba7

Rikija u Ferari umesto Fetela!

Desmosedici

Red Bull najbrži u jednom krugu, Ferrari i Mercedes brži u long run-ovima. Lewis je u najkomodnijoj situaciji, može odmah agresivno napasti Red Bulle, nema veze ako što pođe po zlu, prvenstvo je svakako riješeno, a sve može popravit već na slijedećoj utrci. Još mu je jednostavnije pustiti Seba da napada Red Bulle i da njega izloži riziku a on da komodno vozi na svojoj poziciji dok mu leđa čuva Bottas. Ako Kimi slučajno zaprijeti lako mu je podići ritam. A moglo bi biti i krša na ulasku u prvu krivinu-šikanu nakon onog dugog startnog pravca. Svakako, trebala bi biti… Read more »

klepesina

Lujo nema potrebe nikoga napadat njemu,njegovo je samo da doveze bolid do cilja u bodovima i osigura titulu…Nevidim zasto bi ikoga morao napast riskirat bilo sta pa ako sta podje po zlu popravljat na sledecoj trci za tim Lujo nema potrebe i on to zna i sumnjam da ce da se upusta u bilo kakve nepromisljene duele pogotovo na startu…Ako ispadne prilika kroz trku dobro jeste zgrabice je u to nema sumnje…

Panzer

Slažem se sa Klepesinom!

Desmosedici

Lujo će napasti, nema šta izgubit. Prvenstvo je riješeno, ne plašite se. Ako Lujo dođe u priliku, neka se oduži Bottasu.

given2drive

Sutra ce biti zanimljiv start!!!

modesto

mislim da ce maX sutra pobjediti

klepesina

100 posto max ako ne uradi kakvu glupost na startu a riciju ce opet sjebat bolid

Worf

koji macak. pokaze maxu ko je pravi gazda, prije odlaska u renault.

Pratiteljcro

Kakve zanimljive kvale wohoooo xD

Related Posts