Sauber čeka Ferrarijevu odluku o pitanju Räikkönena i Leclerca

Prije odabira svog drugog vozača za nadolazeću sezonu u Sauberu čekaju Ferrarijevu konačnu odluku oko izbora između Charlesa Leclerca i Kimija Räikkönena.

Švicarci mogu slobodno odabrati tko će zauzeti jedno mjesto u kabini njihova bolida, no kao dio glavnog sponzorskog ugovora s Alfom Romeo, Ferrari ima pravo prednosti pri imenovanju drugog vozača u momčadi. Poznato je da se odluka s te strane mora donijeti do 15. listopada.

Momčad iz Maranella se trenutno nalazi u procesu donošenja odluke o tome tko će od sljedeće godine uz Sebastiana Vettela braniti njihove boje. Vozači u pitanju su Kimi Räikkönen i Charles Leclerc.

Ako izaberu Räikkönena, tada će Ferrari odlučiti hoće li Leclerc ostati u Sauberu ili će se prebaciti u Haas, a zamjena će mu biti Antonio Giovinazzi.

S takvim raspletom situacije u vidu, pogotovo s obzirom na to da je Räikkönenov ostanak u Ferrariju sve izgledniji, čelni čovjek Saubera – Fred Vasseur, izjavio je kako je za njih najbolje da ostanu suzdržani pri izboru drugog člana svoje momčadi.

Na pitanje o tome hoće li momčad čekati Ferrari ili samostalno donijeti odluku o drugom vozaču Vasseur je odgovorio kako bi mogli donjeti odluku prvi, no da je zbog važnosti poretka vozača i strategija koje iz toga proizlaze uvijek bolje unaprijed znati o kojoj se dvojici vozača radi.

Potaknut dodatnim pitanjima na temu eventualnog pritiska u donošenju odluke prema Ferrariju s njegove strane, Vasseur je dodao:

” Mislim da novinari puno više pritišću Ferrari nego ja.”

“Ne znam kada su prošle godine potvrdili Kimijev ostanak u momčadi, no mislim da je bilo puno kasnije nego što se to događa ove sezone. Samo zato što je Ricciardo donio odluku o prijelasku u drugu momčad, nije nužno da sada i svi ostali moraju razriješiti to pitanje unutar tjedan dana.”

Francuz još uvijek smatra kako je još vrlo rano doba godine za potrebu finaliziranja sastava vozača u sljedećoj godini, naglasio je kako je njegova momčad kroz povijest donosila takve odluke u puno kasnijem periodu sezone.

“Najiskrenije, ako promotrite retrospektivno, doći ćete do zaključka da smo ove godine stvarno uranili. Prošle i sve prijašnje godine, u ovo vrijeme sezone više-manje još ništa nije bilo odlučeno.”

“Ne znam što se dogodilo tijekom ovog ljeta, jeli možda u pitanju bio ubod komarca od kojeg je cijelo tržište podivljalo. Moramo biti hladne glave.”

“Za mene je najbitnije ostati usredotočen na trenutne utrke, Spa i Monza su za nas dva vrlo važna događaja, pokušavam usmjeriti momčadi i vozače ka pravom cilju i nije mi nimalo lako.”

Upitan hoće li Sauber možda dočekati zimu prije odluke o vozačima Vassuer je pjesnički odgovorio:

“U trenutku kada su ključni komadi slagalice postavljeni, vrijeme je da se slika dovrši.”

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ZMija

kimi svaka mu cast u dosadasnjem radu
ali vidi se da je istrosen nema zara koncentracije tek poneka varnica
penzija i nek malo mladji voze
nek se ne ljute navijaci raikonena i meni je drag ali to je surova realnost

kimi car

Svi koji navijate da Kimi ostane jos zbog razvoja bolida i to,zaboravljate jednu jako bitnu stvar;Kimi moze OSTATI ne nuzno kao vozac nego netko tko bi pomogao u dljnjem razvoju,zar ne.Ja pratim Kimija od njegova pocetka i ne mogu zamislit nekoga da ne voli takva vozaca i osobu,volio bih da vozi jos 10 godina ali realnost je po meni nesto drugo,Treba sjesti i bez ikakvih teskih osjecaja donijeti najbolju odluku za cijeli tim. 1.ne ocekuje se od Kimija da postane sampion 2.Seb ima misiju ma tko god bude drugi vozac da vrati broj 1 u Maranello 3.Kimi kao Ferarijev sampion… Read more »

miroGP

Po meni kimi bi trebao ostati. Prije par tjedana se pisalo da je produzio ugovor na dvije godine. Sad na nekim portalima da leclerc dolazi. Opet nitko ne moze znati kakav ce leclerc biti u ferrariju, a znamo da kimi najvise sudjeluje u razvoju bolida.
Mozda razvoj bude isao na bolje a mozda postanu losiji. Kako god kimi zasluzuje ostanak. Dok je kimi bio vozac broj 1 ferrari je ostvario 2 naslova konstruktora i 1 naslov prvaka. Poslije svi znamo sto je bilo.

mika.KA

ma nek dode mali u ferrari pa da onda vidimo seba i tko ce mu biti vodonoša!

F12013

Ajmo onda i Ocona u Mercedes.

mika.KA

mislim da se lujo vec X puta dokazao voziti sa najboljima 😉

Crnac

Nažalost, nije to više onaj stari Lujo.

mika.KA

istina,nije.nema vise one agresivnosti.sada je vise fokusiran na rekorde ALI i pametnije vozi.
mislim da se drzi one:bolje vrabac u ruci nego golub na grani

mika.KA

idealno bi bilo da naprave zamjenu.kimi u alfu! mislim da bi im dobro došao alfi u daljnjem razvoju.

Related Posts