Raikkonen najbrži na drugom slobodnom treningu VN Singapura!

Kimi Raikkonen je bio najbrži na popodnevnom slobodnom treningu na Velikoj Nagradi Singapura. Finac je bio najbrži s vremenom 1:38.699, samo stotinku brže od vodećeg vozača prvenstva Lewisa Hamiltona. Treći je bio Max Verstappen.

Na četvrtom mjestu se našao najbrži s prvog slobodnog treninga, Daniel Ricciardo dok je na petom mjestu bio Valtteri Bottas. Šesti je bio Carlos Sainz u Renaultu, a krug desetorice zatvaraju Romain Grosjean, Fernando Alonso, Sebastian Vettel i Nico Hulkenberg.

Tijek slobodnog treninga:

Krenuo je drugi slobodni trening na Marina Bay Circuit. Na prvom slobodnom treningu su najbrži bili vozači Red Bulla, dok je vodeći vozač prvenstva Lewis Hamilton bio šesti.

Prvi na stazu su izašli vozači Haasa, Romain Grosjean i Kevin Magnussen. Nakon serije prvih brzih krugova, Valtteri Bottas je postavio najbrže vrijeme s 1:41.694. Samo pet minuta nakon, više vozača se rotiralo na vrhu poretka. Verstappen je zasjeo na prvu poziciju, da bi potom Hamilton postavio brže vrijeme. Nedugo nakon Sebastian Vettel postavlja vrijeme od 1:40.964. Na samom početku treninga, Hamilton je izletio sa staze i završio u izletnoj zoni.

Nakon sat vremena treninga, Raikkonen je bio najbrži s vremenom 1:40.510s, no tim trenutkom Bottas stavlja na bolid hypersoft gume i kroz cilj prolazi s vremenom 1:39.368s, čini se kako najmekša komponenta guma donosi puno vremena!

Vettel izlazi na stazu da postavi svoje brzo vrijeme, međutim, Nijemac je dotaknuo zid u predzadnjem zavoju te je potom produžio u boks. U međuvremenu, bolid Lancea Strolla je uhvatila vatra.

Deset minuta prije kraja treninga, Marcus Ericsson se izvrtio na stazi ispred Fernanda Alonsa. Srećom, Alonso brzo reagira te je izbjegao vozača Saubera.

 

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
pila

Kimi, nije lose za nekoga ko ne voli ko ne uziva vise da se trka 😉

miroGP

Bit ce zanimljive kvale. Ja navijam za kimija.

modesto

imm feeling da ce hamilton opet pobijediti

Mike-ferrari

Ako se oba Ferraria razbiju na startu i bar 1 od 2 red bula naravno da hoce

Marko013

E moj mike stvarno ga seres. Ajde uzmite konacno nekog postenog vozaca koji ne grijesi kad je pod pritiskom ham kao sta radi vetelćić on je ili u sljunku ili se zabija u nekoga ili kao danas u zid. Psihicki nije jak kao ham a ni blizu ham talentu dal se on tebi svidao ili ne to je drugi par cipela. Neznam dal bi ga merc platio najviše u povijesti tocno 80milj dolara za 2god u f1 da nije najbolji. Lad ham pobjedi imao je srece a kad vet pobjedi je znanje daj ne seri. Citaj clanke sta pise montezemolo… Read more »

Mike-ferrari

Imamo mi odlicne vozace
Tko je bolji izmedju Hama i Seba zaboli me
Da ima momcadskih odredbi i Ferrariu
Eh da neseri ti i nepricaj sto te se nepita

Related Posts