Lewis Hamilton pobjednik uzbudljive VN Italije

Lewis Hamilton pobjednik je uzbudljive VN Italije, drugi je Kimi Raikkonen, a treći Valtteri Bottas. Nakon sudara sa Hamiltonom na startu i pada na zadnje mjesto do četvrtog mjesta se probio Sebastian Vettel. Peti je Max Verstappen zbog kazne od 5 sekundi (originalno je bio treći). Prvih deset zatvaraju Romain Grosjean, Esteban Ocon, Sergio Perez, Carlos Sainz i kao deseti Lance Stroll Williamsu.

TIJEK UTRKE:

Tifosi su stvorili uzavrelu atmosferu pred početak utrke, velika su očekivanja od Ferrarijevih vozača.

START: Hartley se sudara sa Ericssonom i odustaje, a Hamilton i Vettel se sudaraju u drugoj šikani te Vettel ostaje bez prednjeg krila i pada na zadnje mjesto, izlazi sigurnosni automobil na stazu. Suci istražuju incident između Vettela i Hamiltona.

4. KRUG: Utrka se nastavlja. Hamilton prestiže Raikkonena u prvoj šikani ali Raikkonen se već u idućem zavoju vraća na vodeće mjesto, vodeća trojka je Raikkonen, Hamilton pa Verstappen.

11. KRUG: Alonso odustaje zbog još jednog kvara na motoru. Za to vrijeme Raikkonen održava razmak od 1.1 sekundu ispred Hamiltona. Također, suci javljaju da je incident između Vettela i Hamiltona trkaći incident, nema kazni.

14. KRUG: Vettel prestiže Sirotkina za deseto mjesto i poziciju u bodovima.

21. KRUG: Raikkonen ide u garažu po nove gume, izlazi na softu! Vraća se na četvrto mjesto. Hamilton ostaje još nekoliko krugova na stazi.

25. KRUG: Ricciardo odustaje zbog još jednog kvara na motoru! Renault će morati još dosta napraviti kako bi dosegli zadovoljavajuću razinu pouzdanosti.

28. KRUG: Hamilton u boksu, i on se vraća na softu, iza Raikkonena i ispred Vettela. Već idući krug Vettel ulazi po drugi put u boks, vraća se na supersoftu, na desetom je mjestu i morat će se opet probijati kroz grupu sporijih vozača.

34. KRUG: Mercedes koristi Bottasa kako bi se Hamilton približio Raikkonenu, Kimi gubi sekundu po krugu ali ne uspjeva proći Bottasa. Kimi i Hamilton su u DRS zoni. Odavno nismo bili svjedoci ovako uzbudljivoj borbi za pobjedu.

36. KRUG: Bottas konačno ide po nove gume, vraća se iza Verstappena na četvrto mjesto.

38. KRUG: Raikkonen pokušava održati zadnje gume na životu, dok Hamilton ima problema sa prednjim gumama. Hamilton je u DRS zoni Raikkonena. Hoće li Lewis uspjeti prestići Kimija? Razmak je konstantan između 0.6 i 0.9 sekundi.

43. KRUG: Bottas i Verstappen se dodiruju pri Bottasovom pokušaju pretjecanja nad Maxom, ide široko u prvoj šikani.

44. KRUG: Promjena vodstva, Hamilton prestiže Raikkonena pri ulasku u prvu šikanu! Fantastičan potez Britanca.

46. KRUG: Verstappen dobiva kaznu od 5 sekundi na vrijeme utrke zbog kontakta sa Bottasom. S obzirom da se Vettel rapidno približava njemu i Bottasu mogao bi kaznom izgubiti i dvije pozicije.

49. KRUG: “Znam da gubim u odnosu na Vettela, ali me nije briga”, ljutito javlja Verstappen putem radija.

KRAJ UTRKE. Hamilton odnosi još jednu pobjedu u Ferrarijevu dvorištu ispred odličnog Raikkonena. Navijači nisu oduševljeni, glasan huk upućen Hamiltonu ispunjuje stazu nakon utrke.

106 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
r.u.m.

Meni je utrka bila super držala me napeto do kraja što inače Monza u vrijeme Mercedes ere je bila boring. Ali jebem ti ja ovu F1 kada jedan od najboljih vozača (Vet,Ham,Alo su best) odlazi iz F1 u Indy car jer mu nedaju da vozi najbolje bolide (Merc ili Ferr) ali glavno da gledamo Botasa koji ima sekundu brži bolid i ne može preči Verstapena. Pa neka ide ča , kakav god bio nije zaslužio da vozi bolid koji se ne može boriti za postolja pokušao je 3 godine ali Mcl ne može sastaviti bolid čak ni za bodove a… Read more »

mika.KA

imao je alonso priliku u oba tima!
jedan je “cinkao” tj zastitio sebe a momcad ostavio na cijedilu dok kod ferrarija je otisao prije isteka ugovora u ambicioznu hondu 🙂

Desmosedici

Pa u tome i jest problem što on nebi odvozio kao Bottas i pomogao Hamiltonu, on bi ga želio pobijedit. Ferrari i Mercedes imaju svoje prve vozače za još dvije sezone i on im nije opcija za to mjesto, a kao drugi vozač bi im samo učinio svađu i nered.

mika.KA

koji ludi vikend!
prvo kvale,uhh..
lujo prolazi savrsen krug,rekord staze,pole kad ono seb još brži i onda kimi nevjerovatno još brži-za nevjerovat!
utrka,ceka se napeti start!
zatim cijelu utrku dogadanja na stazi pun K!
a najbolje od svega prvi i drugi voze pola utrke unutar sec!
nije sada bitan ishod utrke nego ono koliko desavanja na stazi.mislim da su i ferrarijevi i mercedesovi navijaci konacno dosli na svoje.srebrne strijele protiv crvenih.kao u doba marlbora protiv westa 😉

kimi car

Dobra utrka

teo_S

Kimi car
A sto je s onim deranjem guzova? I to ovoga puta usred osinjeg gnijezda 😄
Zaboravio napomenuti svoju frazu ili ju koristiš samo u sebi povoljnim okolnostima?

Mike-ferrari

Sad svaki komentar je suvisan Ali prvi krug sudar Seba sa Lew je odlucio puno toga Jos prije toga startne pozicije kimi i ham na boljoj strani staze Iza toga Kimi neuspjeva proci Botasa u kriticnom trenutku a vozi 1sec brza vremena u cistom zraku i obilazi hamiltona bez problema Za samu momcad nemam sto prigovoriti kao ni za bolid obzirom je sudar uskratio strategiju a brzina bolida neupitna sa onim probojem seba na 4 mj i 2 ulaska u box Losa sreca i greske vozaca u mom timu ponajvise odlucili utrku a za bolid jedini problem gume i potrosnja… Read more »

antisha17

Najveći problem Ferraria je to što drže prepasivnog vozača na gridu. Cijelu sezonu s takvim bolidom ništa značajno napravio nije htjeli to priznati ili ne.

Mike-ferrari

Slazem se itekako stobom
Kimi mi je najdrazi od vozaca i bas mi bilo drago sto je uzeo pole ali jednistavno sam vec onda znao da nema nista od toga

LHsince2007

Da i ja nešto napišem red bi bio 😁 Utrka je bila ekstra, cijelo vrijeme su bili u sekundi vodeća dva. Početni krugovi ekstra, početak drugog pogotovo, Lewis pretiče Kimmia pa onda Kimmi u sljedećem zavoju Lewisa. Lewis je odvozio superiornu utrku, stiskao i pratio cijelo vrijeme Kimmia, bez greške, kao što su neke kolege spomenule Kimmi malo izađe na pijesak a Lewis fino tu prođe i tako je dosta dobro očuvao gume. Eh sad neka netko kaže da je on nikakav vozač i da se nikad nike dokazao u slabijem bolidu, e pa gospodo nema potrebe za time, vidi… Read more »

Panzer

Metla u Monzi!

F12013

Da dodam još. U današnjoj utrci gdje je strategija bila faktor, Vettel je sjebao cijelu momčad. Da su bila dva Ferrarija naprijed ili da je pustio Hamiltona i sa 1-3 bi bili superiorni u strategiji. Barem bi imali opcije i za A i B i C plan. Sve su mogli pokriti. Ovako su bili totalno limitirani i još prerano ušli u boks. Uvijek se dogodi da nisu jedan pored drugog na stazi. Tu krivnju nose podjednako obojica kroz sezonu. Bottas i Lujo često su na sličnom dijelu staze. Gdje je tu kriv Kimi danas? Da je pustio Seba na samom… Read more »

Dani

Bolje neka dođe. Mali je dobar, veliki talent. I ako mu ferrari veli ” dečko bez pterećenja vozi, prati vettela jer pred tobom su godine velikih mogućnosti.” Neka mu daju da vozi i protiv Vettela, kao što je radio Lewis protiv Alonsa. Sjeti se i tog istog Alonsa. Došao je umjesto Trullija i tome su se svi čudili, a na kraju je ispao jackpot.

F12013

Sve je to u redu Dani, ali može li Vettelov ego podnijeti mladog brzog vozača ispred njega? Znamo što se dogodilo s Hamiltonom i Alonsom. Netko mora izvisit u tome. Pustiti da se utrkuju i stvore rat u momčadi, ili da sjebu psihu mladog vozača. A Charles mora postati ono što je Verstappen u RB-u.

onlyAlonso

E moj Vettel…mislim nije moj…moj je Fernando,al danas je sjebo prvenstvo…kao sta kazu i na rtl-u,ferrari je najbolji bolid na gridu,al sta to vrijedi kad ili zajebu vozaci,ili boks…danas su izgubili oba prvenstva i to u svom dvoristu…vettel ide cimat raikonena,umjesto da priceka kasniju fazu utrke i vidi kako se trka razvija..nisam njegov fan,al rade bi da osvoji prvenstvo od luje…pa da moj nando vozi ovaj ferrari,vodio bi sa 30 bodova ,a ne gubio…bojim se da ce prije redbull honda ili reno pobijedit mercedes,…konacno su nakon 10 godina napravili vrhunski bolid,al kao ekipa nisu na nivou,takticki su iza merca i… Read more »

girl in love with formula 1

Zbog brojnih obaveza u zivotu vec dugo nisam stigla pogledat jednu utrku od pocetka do kraja, drago mi je da sam ovu 😍 Bas sam uzivala gledajuci tako da cu kao i svaki put pogledat snimak na sportskoj iako sam vec sve vidjela 🙈 Borba za prvo mjesto kroz cijelu utrku, odlicno! 👏 Mislim da su dns gume odlucile i odlicna strategija Mercedesa! Svakako sam jedna od onih koja smatra da je Hamilton izuzetan vozac i dns je svakako to potvrdio. Kocenje Kimija od strane Bottasa? Nesto sa svim legalno i prepametno sto bi svaka momcad napravila! Komentari poput Kimi… Read more »

madgalico

Čestitke NAJBOLJEM VOZAČU današnjice! 😉 Kao sto rekoh davno Ferrari treba vozača i da sa Vettelom nikad nece osvojiti naslov. Čak mu i turbo raketa nije dovoljna kad je moralno uništen. Sad mu ostaje samo da počne cugat alkohol i ode u mirovinu (Kimi ga moze nauciti kako se pije alkohol). Hehe! Ovaj put sam bas navijao da Kimi dobije, ali jebiga nije uspio. Takticki ih je ubio Mercedes, prvo sa fintom da ce Ham uci u boks, a onda sa Bottasovim štopanjem ispred. Ipak previse za Kimija i brzog Ferrarija.

Dan McLaren

Crna mamba opet grize! Najbolji nakon Senne. Ajmo jos 3 naslova i povratak u McLaren da ih vrati u sam vrh.

Dani

To bu išlo malo teže. Alonso ti je najbolji dokaz. Ja bi vratio Dennisa i potjerao ove koji su do sada vodili ekipu. Kada je doveo čovjeka koji zna kako se vodi pobjednički tim Jost Capita, ona budala Ouijeh i osatli mangupi su mu dali otkaz jer je Ronov čovjek. A frajer je napravio nepobjedivi wrc vw tim.

Dan McLaren

Tako je. Dati otkaz Capitu je bilo samoubojstvo. Evo vraca se privremeno Pat Fry dok Key ne stigne. Treba pametno (i brzo) poslozit kockice.
Btw. Kimi je out iz Ferrarija, tko zna mozda se i on vrati na zadnju cugu u Woking 😀

Letecibalkanac

Danas je pobijedila zrelija, proracunatija i mudrija ekipa. Ne umanjujem zasluge Lewisa, sjajno je odvezao. S druge strane imati ovakvu situaciju u prvenstvu,a nemati dovoljno hrabrosti za reci realno svom drugom vozacu da radi za tim je neiskusno i nezrelo. Davno sam drustvu govorio da je Vettel covjek za dominantne bolide i utrke. Ovako napravi slamperaj. Za sve one koji brane Kimmija…na svjezim gumama na stazi sa takvim pravcima,nema izgovora da nekog ne preteknes. Problem sa gumama moze sebi zahvaliti jer je predugo vozio iz Bottasa.

White Lion

Ako nekome dosad i nije bilo jasno od danas sigurno jeste, Lewis Hamilton je najbolji vozac ove generacije i nekoliko ispred nje te među 3 najbolja u povijesti. Netko se moze neslagat sa mnom i to je njegovo pravo,ali Hamiltonovi rezultati i voznje dokazuju da je potpuno u krivu pa smatram da ga ta osoba ne voli jer vozi za momcad koju ona bas i ne voli ili voli njezine konkurente

bodo

Upravo je to danas pričao i izgovorio njegov ex kolega i protivnik Rosberg. Ostao sam “paf”

west 44

Vidim ja kako je krenulo ispade največi krivac za poraz Ferrarija bezobrazni Kimi što ne pusti kreveljka naprijed još prije prvog zavoja!!!

Worf

ima onih koji su dosli sa crvenog portala, pisati ovdje i sto sve ne, pa zato znaci nakon utrke drvlje i kamenje po bottasu i njihovoj taktici (koja nije nepostena ni ciganska po icemu, nego defincija pobjednickog teamworka), a nakon toga kukaju zasto se kimi odmah na startu nije na*uzio i pustio primadonu da bez ispaljenog metka pobijedi. i onda kazu da lewis nezna pobijedit drukcije nego kad od pocetka do kraja vozi naprijed. ma mos mislit taj sektaski nacin razmisljanja je meni nedokuciv, i drago mi je da je a da se od pocetka sezone kimija tretira kao no1… Read more »

rolu

Dobro veli moja baba što uopće gubim vrijeme pišući ovaj blog. Inače ja sam navijač ostalih timova koji nisu fantastična trojka koja ima po krugu 2sekunde prednosti. Objektivno gledajući kada je Hamilton zadnji puta bio kažnjen zbog vozačkog propusta. UH zaboravih on je mister Savršeni dok ostale ekipe čim prdnu dobiju kaznu. Niti sam za Mercedes niti Ferrari samo bi htjeo da pravda bude za sve ista i da pobjedi koji puta netko drugi od fantastične trojke. Ali bojim se da to za svoga života neću dočekati. Eto da ti bude srce na mjestu Čestitke Hamiltonu. Zaslužio je ovu pobjedu.

Worf

neka tvoja baba veli sto oce, da me razumijes, ali to sto pises nema veze s vezom. mozes odgovorit sam sebi na pitanje. kad je hamilton kaznjen zadnji put? kaznjen je bio austriji skupa s bottasom, umjesto 1-2, nista. crknuli auti. ne njihovom krivnjom jel sad jasnije? hamilton nije kaznjen radi svoje voznje, jer ne radi kazine, i ne upropastava dobivene utrke. eto zasto a vettel drugu sezonu zaredom sam sebi jamu kopa. sad reci da nije. hamitlon kad zna sto treba uciniti, on to i ucini. i zato je najbolji na gridu i zasluzeno vodeci u prvenstvu. vettel je… Read more »

west 44

Pozdravi babu!!!

rolu

Naravno da ću ju pozdraviti. Puno hvala na pozdravima. Pozdrav navijačima Mercedesa i Ferrarija. Nadam se iduću utrku pobjedu Renaulta MCLAREN ili nekog trećeg. A ako budu pobijedili drug Charlie će to riješiti da dobiju neku kaznu pa ništa od toga ali ko voli neka izvoli.

klepesina

bolje da ti baba zabrani i uzme pc il sta vec nego sto pises ovako glupe komentare….

rolu

Ajde još malo se uvuci u guzu Hamiltonu. A što se tiče mojih komentara evo HAAS suspendiran bitno da su Mercedes i Ferrari Legalni. Ali eto previše mi je godina da bi više šta komentirao jer na ovom portalu napišeš svoje objektivno mišljenje odmah si ili navijač Mercedesa ili Ferraria ili nisi normalan jer želiš pravila za sve jednaka.

GE-90

Ja mislim da je trebao. Tako bi napravio i Bottas po direktivi ekipe pa ne kuzim cemu cudjenje? Znalo se da Kimi nece moc pobjeci Hamsti, dok Vettel sigurno bi.

girl in love with formula 1

GE-90, slazem se da bi tako napravio i Bottas, al opet moras i to izvest. Odmah iza ledja Vettelu je bio Ham i odmah napadao tako da mislim da Vettel bas nije ni imao previse vremena prec Kimija niti je dobro reagirao. A Vettel bi sigurno poslije u utrci prosao Kimija, e sad pitanje je jel bi ga prosao zato jer bi bio bolji ili na principu Vettel se bori za naslov, Kimi propusti ga- to ne zelim ni komentirat, svatko sam donosi zakljucke 😁🙈

GE-90

Kuzim sto pricas, i ima smisla. Mene muci samo dio zasto je Kimi isao odmah zatvarat Seba, (zbog cega je Vettel ili trebao usporiti i izloziti se Hamsti ili kako je i napravio izaso lijevo i kompromitirao izlaz iz prve sikane). Evo Merc je to savrseno odigrao na Paul Ricardu.

147 kt

Cestitke na pobjedi. Nazalost nisam gledao trku i komentirat jel sam od 13 h bio do maloprije na relaciji Zadar-Kutina. A nabrzinu vidim ovi jako duhoviti individualci i dalje po svom. Razumijem ih sutra im pocinje nova skolska godina pa su malo nervozni. Sta im porucit neg prate na nastavi i neg se izgradnju u ljude. Društvo to od njih trazi pa ce s vremenom biti jos duhovitiji. Pozdrav svim navijacima Ferraria u Lijepoj nasoj. FORZA FERRARI.

Mike-ferrari

Vis kako su izgmizali
Hahaha
Cestitke Mercedesu na savrsenoj strategiji
Pozdrav navijacima Ferraria i svim ostalim pravim naravno svima koji navijaju za Merc cestitke

rolu

Moram ovo iskomentirati Botas radi za Hamiltona i Mercedes ali žalosno je što u ovoj utrci Kimi je bio 3.Mercedesov vozač. Prvenstvo je u završnoj fazi gdje se Mercedes odavno odredio tko je broj 1 a Botas ima skoro isto bodova ko Kimi. Ne razumijem taktiku Kimija i njegovog tima (mada neznam koji je njegov tim u ovoj utrci bio) i zakuha situaciju na startu koju su u Ferrariju mogli odigrati bez problema ali nisu. Bez zimskog rada nema ništa. Kimi propušta bez borbe Hamiltona a njega je Botas blokirao cijelo vrijeme prije svog ulaska u box. Pustimo gume na… Read more »

rolu

Pardon TIMSKOG RADA.

bodo

Ma jesi li ti uopće gledao utrku? Max je prije guranja Bottasa već imao jedan shortcut koji mu je oprošten i upozoren je na to, a nije kažnjen samo zato jer mu ovaj bio za vratom sa DRS.

bibinjac

Strašna utrka.Kad ste zadnji put gledali da prvi i drugi vozu toliko krugova a razmak oko sekunde čista uživancija. Bravo za Luju tako vozu prvaci. Kimi je napravija sve što je moga danas ali gume su dale svoje.Seb što reći katstrofa da je Lujo u Ferariju već bi bili prvaci.Botas odlićan danas morete pričati ovo i ono ali činjenica Kimi na novim gumama nije ga uspio preteči.Danas soft gume nisu dobro radile kod Ferarija najbolje se to vidilo kod Seba kad ga je zvalo prebrzo u box. Za kraj pozdrav onom Hrvatu s zastavom svaka mu čast💪✌. Pozdrav svim navijačima… Read more »

Desmosedici

Od 2013te svake godine ona Hrvatska zastava s natpisom Čapljina visoko ispred pobjedničkog postolja. Te prve godine bila je još jedna s natpisom Ljubuški. Ne znam kako unesu i montiraju onako dugačko koplje. Svaka im čast za trud.

bibinjac

Je samo ovaj put je baš u krupnom planu.

modesto

ma vettel nema sreće mislim da je lewis preagresivno ušao ne znam nije bilo kazni, mislim da ovom pobjedom je 90 posto prvak,vettel nikako da spoji 2 pobjede zaredom, ferrari je ove sezone dobar ali nedovoljno da bude prvak, ne znam štas e mora desiti sada opet idu staze koje odgovaraju mercedesu, jedino da 2 ili 3 utrke zaredom vettel dobije utrka je bila odlična najbolja ove sezone sljedeci put singapur najtezastaza

west 44

Primjetio sam dvije stvari kod Hamiltona a to je da je u petom zavoju stalno izbjegavao ono udubljenje na rubu sa šljunkom dok je Kimi uredno prašio preko toga i točno sam znao da će ga napasti u 44 krugu jer to često radi i vuče poteze odluke u tom krugu ,neki magični broj za njega,ne znam!!!

GE-90

i ja sam primijetio točno tu razliku u tom zavoju

miroGP

Danas mercedes navuce ferrari da ode rano u boxs i eto ti prvog razloga zasto kimi nije pobjedio. Kimi vozi fenomenalno na novim gumama i dize prednost pred hamiltonom nakon bokseva. Ali merc ima jos jedan plan a taj je bottas.
Vettel je vozac koji nikada ali bas nikada nece biti prvak sa ferrarijem. Koliko je samo bodova prosuo ove sezone, nema smirenost i to je to. Lako je osvojiti naslove u dominantnom bolidu. I kimi i Alonso da su imali dominantne bolide imali bi po 3, 4 naslova ali nisu.

FerrariHR

Nevjerovatno. Momčad Ferrarija je sposobna usrat unaprijed dobivenu utrku. Kad ne sjebe box onda sjebu ova dva glupana od vozača. Moram to napisat. Vettel je kriv za onaj kontakt i nitko drugi. Kriva je njegova želja da uvijek sve riješi u prvom krugu. Ta želja će ga koštati prvenstva. Po meni ga je ovde izgubio. Kimi ni u jednoj jedinoj utrci gdje je mogao osvjetlat obraz momcadi nije sposoban pobijedit. Koliko god Vettel grize i trudi se toliko je Kimi mrtav hladan. Izaša je preko pasice tisucu puta i ostetio gumu. I ono rano mijenjanje tih istih guma od strane… Read more »

PavleF1

Prijatelju stavi Fernanda za volan današnjeg Ferrarija pa ćeš vidjeti kako se osvaja naslov 🙂

Diabl008

Alonso je imao slabiji bolid pa je izvlačio više od Vetela i opet su ga
taktičari u ferrairu sjebali. Kad je Alonso izjavio da mu je dosta ovog
talijanskog šlamperaja svi ste srali po njemu. Bit će zanimljivo vidjet ako
vetel izgubi na kraju šta će imat za reć. prošle godine ravnopravan bolid sa
mercedesom ove godine bolji i vjerojatno dva izgubljena naslova. Bolje da Ocon
i Leclerc voze ak nisu u stanju Ricciarda dovest.

kimirules

Moram samo iskomentirat da si jako nerealan u pogledu vozača box je shebao bar pola bodova vet i kimmiu a i realno nemaju sreće. Ponekad imam osječaj da se ham zaleti u zid direkt 300 na sad da bi se zid izmaknuo a ovim ostalima svaku utrku ispadaju djelovi i na najmanji dodir. Ne želim omalovažit vožnje Hamiltona daleko od toga čovjek vozi ko zmaj . Kimmi više nije the best ali je privrhu šta god mi rekli, Vettel traži kruha preko pogače, smirenost za volanom je vještina on to nema realno. Sam si je sjebao utrku i brdo bodova.

Medimurec013

Pustite Fernanda da ode na zasluženi odmor ili penziju… Da je to sve skupa išta valjalo kad je on bio tamo, osvojio bi naslov, bez brige…
Za ovu F1 se ne isplati više boriti… Samo čekam kad će doći neki “frajer” u štiklama s duginom zastavom oko vrata držeći se s dečkom za ručice i reći da vozi za neku top momčad…

Izvjestaj

Nisam ocekivao od Vettela ovoliko grešaka i nervoze u sezoni kad ima izvrsnu priliku ostvarit svoj vozacki san.
Trebaju se konsolidirat dobro, jos im nije kasno.
Merc timski radi puno bolje s 2. bolidom.
Sad bi im triba Alonso, misljenja sam, na uzajamno zadovoljstvo 🙂

Worf

za one koji neznaju, ovako se osvajaju prvenstva zasluzili su oba naslova, ako ne zbog lewisove voznje, onda zbog takticke genijalnosti kakvu imaju wolff i ekipa. neznam kad je to zadnji put vidjeno. nevjerovatno nesto. i to momcad koja kao takva postoji tek od 2010. kimi je odradio sto je mogao. neznam cemu pljuvanje. drzati lewisa iza sebe sa DRSom nije mala stvar. a kasnije kad su gume popustile, sanse vise nije bilo ako netko opet misli s*ati oko bottasa, zapitajmo se nesto. koji bi bio na kraju da nije onih par krugova zadrzavao kimija? treci, isto ko sto je… Read more »

Dani

Ta momčad postoji od 1999. kada je osnovana bar honda. Kasnije ju kupuje honda i preimenuje samo u honda f1 tim. Naprasnim odlaskom honde iz f1, Ross Brawn kupuje tim i preimenuje ga u Brawn GP. Sljedeće godine mercedes kupuje od Brawna kompletan tim, postrojenjai inženjere.

Desmosedici

Moja analiza: Seb me je razočarao. Umjesto da pazi na Lewisa on “izviđa” kako napasti Kimija, odlazi neoprezno ulijevo i dozvoljava Lewisu da mu se zavuče sa desne vanjske strane a zatim ga dodirne i izvrti se. Za napasti Kimija imao je vremena cijelu utrku i pomagala kao što su DRS i boksevi. Lewis odvozio odlično, ali pobjedu mu je donio Bottas koji je usporio Kimija i uništio mu gume. Kimi odličan, nije mogao ništa bolje u ovim okolnostima. Ferrariju je najveći problem timski rad. Nikako ne uspjevaju biti blizu jedan drugoga i pomagati se, nego uvijek jedan protiv dva… Read more »

Desmosedici

Stoji i ono što je dolje napisao antisha 17. Kimi je morao jače povuć a ne da ga na kočenju stižu Seb i Lewis, ali to je bio tek početak i Seb se trebao branit od Lewisa tih prvih nekoliko krugova dok ne zagrije optimalno gume, kočnice i ne dobije DRS pa onda vidjet koliko je KImi brz i hoće li ga napadat. Ovako je sve pošlo naopako iu ovako se ništa ne može osvojit.

GE-90

Ne slazem se. Vettel je bolje startao od Raikkonena i ne kuzim cemu ga Raikkonen ide zatvarat??? U Monzi je valjda najosjetljiviji start u kalendaru upravo zbog izlaza iz prve sikane. Uslijed zatvaranja od strane Raikkonena, Vettel je bio prisiljen izaci lijevo prije prve sikane kako ne bi postao sitting duck Hamiltonu. Slijedom toga, Vettel je imao kompromitiran izlaz iz sikane i to je to. Raikkonen je jos jednom mogao spasiti stvar da pri ulazu u drugu sikanu stavi guzicu auta ispred hamiltona, a ne ispred Vettela i tako uzima momentum Hamiltonu, a ne Vettelu. Volim Raikkonena, ali jednostavno precesto… Read more »

Desmosedici

Nisam komentirao prvu šikanu. Tu je Seb pokušao, Kimi ga zatvorio, nije uspio, sve OK, ali bolje da ga je propustio. U drugoj šikani Variante Roggia je Seb je napravio kardinalnu pogrešku, pošao je ulijevo kao da će napasti Kimija, kao neki neuspješni lažnjak a Lewis je to iskoristio i zavukao mu desne strane i prešao ga preko pola i to s vanjske strane, Seb se pokušao braniti zatvaranjem čime je prouzročio kontakt, izvrtio se i oštetio bolid. Nepromišljeno i nepotrebn uništio sebi utrku.

Pratiteljcro

Kakav skiler je ovaj Hamilton cudo jedno, bravo legendo!

F12013

Šta je tu Kimi mogao? U sendviču dva Mercedesa. Trebalo je biti obrnuto. Seb je trebao pustiti u drugoj šikani. E moj Seb, tako se prvenstva ne osvajaju. Aj da je ovo prvi put, ali već je par puta ovo slučaj. U bitkama kotač uz kotač često popuši. Pa i danas je Pereza jedva prešao koji ga je praktički bio pustio. Navijam za Ferrari, ali od danas mi neće biti žao ako izgubi prvenstvo. Teška srca to kažem, ali tako je. Mislim da Kimi ne zaslužuje kritike danas. Taktički su bili limitirani bez Vettela naprijed. Ništa se tu nije moglo… Read more »

mika.KA

kimi je odvozio odlicnu utrku!!
nije mogao nista sa onim gumama.
zeznuli su u ferrariju sto se ga rano zvali u box.

rovaccccc

Ferari ako zeli naslov sa vetelom morace napravit puno dominantniji bolid.

Ova dominacija nece bit dovoljna.

Lik je ubleha zesca.
Ne znam odakle mu toliki navijaci.

Volim ferari ali ovo nije dobro nikako.

ZX10R

Čestitke hamiltonu ali pobijedu je ostvario zahvaljujuči botasu koji je ostao duže na stazi i tako kočio kimija i to je radio vrhunski,tako se to radi za tim
Kimi je imao nove gume i nije mogao običi botasa šta reči

dadoMKCG

Što se desilo crvenim kmicama?

ZX10R

Zamišljam da Alonso vozi ferrari to bi bila sasvim druga priča
Mogu svi pričat šta hoče ali Fernando je nabolji i najbrži vozač na gridu
Šte što odlazi !

Worf

najbolji all-round mozda
najbrzi nikako
to je i sam izjavio 2007 u borbi s brzim od sebe

antisha17

Di su sada navijači Kimmia? Početak trke i očajno spor ulazak u kojem blokiraš timskog kolegu i daješ prednost Hamiltonu. U jačem bolidu ne uspijevaš pobjeći Hamiltonu na početku trke kako bi napravio prednost i mirno završio utrku, za razliku od prethodne trke (Spa) gdje Vettel radi ogromnu prednost i samim time rješava pitanje pobjednika. Jeli itko spomenuo neizmjenu mjesta za bušenje zraka u Q3 između Kimmia i Vettela. Srami se Ferrari. Tog “icemana” nema cijelu sezonu i sad napravi jedan pole (iako je Vettel oštećen u Q3) i odmah ga dižete u nebesa. Sad je pokazao koliko je dobar… Read more »

FerrariHR

Komentar ti ima dosta logike ko želi vidit.

Marko013

Ferraristi opet pojeli govna. Dobar vam tek samo to cu rec necu odg nikome sve sam reko. Zna se tko je N1

ZMija

dijelim tvoje misljenje

Worf

ima logike samo ako se zeli ciganski pruziti vettelu pobjedu na pladnju. nezasluzenu. onda je to 100% logicno. samo zasto se onda trkamo uopce? zasto su u timu 2 vozaca onda? koja svrha? kako ti znas da bi vettel bio brzi u utrci? ako je toliko brzi od ovoga, zasto nije uzeo pole sa 0,5s brzim vremenom od kimija? ako je lewis mogao bit toliko brzi od bottasa, zasto nije on od kimija? ne da nije bio brzi, nego sporiji. i da nakon takvih kvala, ovaj njega samo propusti? bez da dobije sansu da pobjedi? nebi da je to bilo… Read more »

antisha17

Jesi kad čuo za bušenje zraka u kvalifikacijama između dva timska vozača? U zadnjem laufu u Q3 nije napravljena izmjena nego je Vettel bušio zrak Kimmiu i to je jedini razlog zašto je Kimi uzeo pole. Sa boljim bolidom ovako pustiti Hamiltonu da cijelu trku bude u DRS zoni je smješno. Daj mi odgovor zašto na Spa Hamilton nije bio u DRS-u Vettelu? Kimi ovdje nije postupio momčadski i kočio je Vettela na zavoju u kojem Vettel nije imao izbora nego pustiti Hamiltona desno. Jedina zamjerka Vettelu ide što Hamiltona nije pustio nego mu je ego i natjecateljski duh uzeo… Read more »

Worf

da, u ferrariju su oba dva vozaca oduvijek jednaka……….daj mi nemoj j…. u zdrav mozak. smijesni ste vi crveni stvarno. ja sam jedanput vec govorio o tome, ali sad cu kratko samo. treba biti velik i porazu i pobjedi. a vi niste u nijednom. kad ferrari nadmasi mercedes onda samo sto vatromet ne pocne, slavlje sampanjci, naslovi kako su taljanski stemeri razvalili njemce a kad nakon toga redovito spu*ite, onda je kmecanje. eto tako ti je pa vidi sto sad al odgovorit cu ti na pitanja. zasto ham nije bio blize sebu od 3s – zato sto u spa ima… Read more »

west 44

Največi problem Mercedesa u Spa je bio nedostatak gripa u izlazu iz šikane na startnu ravninu i izlazak iz prvog zavoja znači dva najsporija zavoja na stazi!!!

GE-90

Antisha slazem se sa svakom na ovoj temi.

helgrozd

Da je seb doktor znanosti izbjegao bi kontakt s lujom. Šta je gubitak jedne pozicije u prvom krugu (u bržem ili najmanju ruku jednako brzom bolidu) u odnosu na povratak na začelje. Pravi doktori će u ovakoj situaciji uvijek pustiti trenutno brži bolid i pri tome se postaviti da mu vrate u sljedećem zavoju ako su stvarno brži. Ako nisi brži bit ćeš zaobiđen kad-tad.

mika.KA

Arrivabene: Pokazali smo Mercedesu kakvi smo štemeri!!!
desi sada štemeru!!!!
svaka čast lujo.
najbolja utrka zadnjih 5-6 sezova.od kvala do utrke!!

Huka

Hamilton pokazao da je sampion svojom voznjom a isto tako i Mercedes svojom taktikom. Botas savrsen drugi vozac kako i treba u ovom periodu prvenstva. Dokaz da najbrzi bolid ne mora pobjedit na brzoj stazi 😉 u ovom momentu na zalost Ferrari brzi.
Lp

dansla

Ako se Monza naziva Hramom brzine , onda je logično da pobjedi Bog brzine 😉 !
Čestitke Lewisu i Mercedesu , dobra utrka !

svakako

Ma ovaj vettel nije normalan s najboljim bolidom ne osvojit prvenstvo treba ga hitno na kraju sezone zamijenit alonsom

Medimurec013

Nadam se da ne misliš ozbiljno?!
Bolje u penziju nego u ovakav Ferrari, vječno drugi…
A i kombinacija se Sebom ne bi bila dobra… Možda je Alonso stabilniji vozač, više kao Prost, proračunat,spreman biti 6. ako to znaći prvenstvo… To mi se jedino kod njega nikad nije svidjelo… Kalkulacije… A i Seb bi morao biti #1 vozač i stanje bi bilo kao u doba Senna-Prost u McLarenu… Looooše…

Pratiteljcro

Alonso je kalkulirajo jer je MORAO, vozio je sporiji bolid iz godine u godinu. Po karakteru je bas obrut vozac kontra luzera prosta, grize svaki milimetar uvijek i iznova pogotovo u duelima i neradi greske u utrkivanju kotac uz kotac, tu je broj jedan apsolutno.

ZX10R

Kimi je za mirovinu i gotovo
Ako danas nije mogao pobijediti a kad će
Sve je imao u rukama sve
Tako da nije čudo što je samo jednom svjetski prvak

ZMija

sto posto si u pravu trebao je odmah propustiti vetela u prvoj krivini a ne da mu zatvori prolaz zbog cega je hamilton prosao bez problema generalno mercedes je ekipa koja ima strategiju cijele sezone kojoj se moras diviti ferari po mom misljenju dobar bolid ali strategija mozda i najlosija u f1 valteri je morao da zadrzava raikonena dok nije stigao luis i sve dok nije smetao onda su ga sklonili verstapen mozda nije fer vozac ali ima zelju koju niko nema u f1 bolid realno losiji od mercedesa ali covjek ne popusta grosjean sve bolji i bilji meni licno… Read more »

Worf

ti da si brzi od kolege, i maznes mu pole ispred nosa, bi li se samo sklonio tako da ovaj moze nesmetano vozit do kraja’ prvo sto je to ubojstvo za utrku, jer imaju brzi auto, a drugo sto je krajnje nekorektno prema kimiju kao kolege si trebaju pomagati. al ovo sto vi trazite je cisti ciganluk. kad je to bottas uzeo pole, pa odma u utrci pustio ovome poziciju? kada? nikad. nego je i pobjedivao. da je vettel bio u utrci brzi, sigurno bi ga propustio. normalno da je vettelu trebao stoper, kimi bi isto stopao koga treba. to… Read more »

ZMija

ti prijatelju moj ne vidis kako stvari stoje u f1 moras da imas strategiju bez nje ne mozes do naslova osim kad imas dominantan bolid ove sezone realno imamo dva bolida podjednakih performansi to se vidi i po kvalifikacijama i po maksimalnoj brzini i po brzim krugovima itd znaci strategija je tu da pomognes svojoj ekipi u borbi do naslova ako je dobra pobjedjujes ako je losa gubis postoji i faktor srece ali na njega barem ja mislim ne mozes da utices bez ljutnje ali u modernoj f1 svi ti faktori moraju da se sloze tu su na snazi ekipne… Read more »

Worf

zmija- ja o startegiji i pricam cijelo vrijeme. odnosno razlici u strategiji al da skratim mercedesova strategija donese oba naslova. i to ovaj drugi vozac (u ovom slucaju bottas) na kraju zavrsi sa respektabilnim brojem bodova, lani cak s 3 pobjede ferrarijeva strategija – ne donese nista, odnosno samo sansu za vozacki. zato sto drugoga zrtvuju ko abraham jarca. kimi je lani zavrsio iza ricciarda ako se sjecas, koji je imao bar 30% sporiji bolid. njima je drugi vozac na razini cistacice. samo sto sokove ne donosi prvom vozacu a kad je ferrari s takvom politkom imao oba naslova? u… Read more »

GE-90

Kimi je vozac broj 2 i zato je trebao popustiti kad je vec losije startao. Sve nakon toga je znacilo da ce Vettel popusiti u sljedecm zavoju od Hama. Ne radi se o nikakvom ciganluku vec o taktici. Isto radi i Bottas samo ga Merc malo jace ponizava.

Worf

vettel je izgubio bitku onaj tren kad se naso praviti pametan pa trzati kimija ulijevo…….to je otvorilo prolaz hamu s desne, uso je brz u zavoj presao ga, a ono sto se dogodilo nakon je samo dokaz da vettel nemoze zadrzati hladnu glavu……….tu je ferrari izgubio dobivenu utrku. a ne sto se kimi drznuo ne-maknuti s puta ovome…….pa ovo je trka, ne neka egzibicija. da je vettel bio brzi, nebi startao iza kimija. i kimi bi ga sigurno u utrci propustio ako bi ovaj bio brzi. sto ne znamo.

Lambo

Znači nisi pratio njegovu karijeru od prve f1 utrke. Trebao je biti četverostruki prvak do sada. Ferrari nesposoban sa strategijama puta i puta, a mclaren se raspadao stalno.

helgrozd

Kimi je imao sve u svojim rukama osim jedne sitnice tj. guma. 😉

klepesina

Kakva samarcina ferarriju u HRAMU BRZINE.To moze samo THE GOOD OF SPEED 44 LH MERCEDES BENZ…Dva puta preteci ferarri na stazi sta reci Neprocenjivo…

MS791

Nevjerojatno koliko istih greški ponavljaju sto u boxu ferrarija sto za volanom.

Medimurec013

Hahaha, da je vaš voljeni Senna dobivao ovakve kazne kak Max danas, vrijeme bi mu isteklo 1989…
Jedina pozitivna stvar danas vožnja Kimija… Ali u Ferrariju nešto tragično kiksa…

antisha17

Vožnja Kimiia pozitivna stvar? Koju si ti utrku gledao. Na početku blokira kolegu u kojem dopušta da ham napadne Vettela. Također prespor s boljim bolidom i ne može odmaknuti Hamiltonu i riješiti pitanje pobjednika. Ne može napraviti ono što je Vettel napravio u Spa.
Očaj.

Medimurec013

Istu koju i ti… I Kimi nije baš ništa mogao s tim paketom koji ima… Prvi krug, normalno da ga je blokirao, nije budala da pusti… Tko zna što utrka nosi sa sobom u prvom krugu…?!

miroGP

Kimi je danas vozio odlicno. Nakon prvog boksa kimi je povecao prednost na 6+sekundi nad hamiltonom. Ali bottas koci kimija i dovodi lewisa u situaciju da napadne. Lewis nebi prosao kimija da ovome gume nisu bile unistene. Ovo ti nije spa, ovo je monza. Koju si ti utrku gledao.

west 44

Strijele u paradnoj formaciji u Monzi,ovo je bolje od sexa!!!HA,ha,ha!!!

Medimurec013

Bolje od sexa… Ti mora da si teški samotnjak…

west 44

Nastavi drkat!!!

Medimurec013

Ne treba meni to… Ali ti, vidim po agresivnosti, nemaš drugog izbora… Tko bi te tako bedastog htio?!
Zato i jesi ovdje kuhan i pečen…možda se pališ na #desmosedici?!
😀😀😀

F1 fan

Tako Se to radi, zeznes kolegu na startu i zaostanes za Hamiltonom 8sekundi, bravo Kimi majstore! Uči od bottasa kako se pomaže kolegi. Bravo mercedes odličan timski posao, 10 godina su ispred Ferrarija kao momčad po kvaliteti

Worf

pa nek mu kimi pomaze. i treba al ovako ko bottas, ne ko sto inace ferrari radi.
sta je trebao? uzeti zasluzeno pole jer je brzi, i onda se samo sklonit na startu da ovaj prodje? kako da ne
i za danasnju situaciju nije kriv nitko drugi nego vettel. izgubio poziciju, pa se jos zabio u ovog i izvrtio,
ostavio raikonnena na cjedilu, samog u sendvicu mercedesa. kimi je napravio sve sto se moglo
i jos ga boks zajebo jer su ga prerano zvali. gume su mu bile bolje nego u lewisa, a prvi je usao.

zendo21

Ko zna Zna

ZX10R

Ferrari vode totalni idioti
Svima im treba dati otkaz
Rijetko viđeni diletanti
Luisu svaka čast majstore samo deri idiote !

La Miami

Kakvo šamaranje by silver arrows na domaćoj stazi znači BOOŽEEEE !!

Related Posts