Ferrari je tijekom jučerašnjih kvalifikacija Sebastianu Vettelu zabranio rizik s ultrasoft gumama u drugoj kvalifikacijskoj rundi, iako je ponavljao da s njima može osigurati prolazak u Q3.

Nijemac je želio svoje najbrže vrijeme u Q2 postaviti na ultrasoft komponenti guma jer bi ga to potencijalno stavilo u povoljniji položaj u utrci. Međutim, Ferrari je procijenio da vrijeme od 1:38,854 nije dovoljno za prolazak u posljednju kvalifikacijsku rundu.

Momčadi je rekao da može popraviti svoje vrijeme za više od pola sekunde. Ferrari je vjerovao da je potrebno vrijeme za ulazak u Q3 1:38,100, te su naglasili da pola sekunde brže vrijeme nije dovoljno, smatrajući takav potez “previše riskantnim”.

Nijemac se na kraju vratio u box po set hypersoft guma, na kojima je popravio svoje najbrže vrijeme i osigurao prolazak u Q3. Osim toga, na tom setu mora startati utrku.  U konačnici se ispostavilo da je 1:38,400 bilo dovoljno za prolazak u Q3.

Razgovor između Sebastiana Vettela i momčadi:

To Vettel: OK box, Sebastian, box.
Vettel: What is your thinking?
To Vettel: We move to quali [hyper-soft tyre].
Vettel: I have lap time left.
To Vettel: How much?
Vettel: With a decent out-lap I would say at least half a second.
To Vettel: OK, copy.
Vettel: How much do you need? Then I can tell you.
To Vettel: 38.1. I think it’s not possible. And both Mercs on quali [hyper soft tyre] and Red Bull on quali [hyper soft tyre] as well.
Vettel: I can do it, a 38.1.
To Vettel: Understood. And box. So we believe is too tight so we go for quali [hyper soft tyre].
Vettel: I am happy to go option [ultra-soft tyre]. That was not a good lap. The out-lap was too slow. Tyres were too cold.
To Vettel: I’ll come back to you.
Vettel: If you believe there is strong merit to start on the option [ultra-soft tyre] I can do it.
To Vettel: No we go on quali [hyper-soft tyre]. The decision is to go on quali [hyper-soft tyre]. The decision is too risky.
Vettel: OK I follow you. I tell you I have more than half a second.
To Vettel: Understood.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o