Šef Ferrarija Maurizio Arrivabene izjavio je kako je momčad Ferrarija uvijek spremna ponuditi suradnju mladom Micku Schumacheru. Nije konkretizirao što točno pod time misli, ali je naglasio kako prezime Schumacher puno znači momčadi.

Zbog bliske obiteljske veze, mnogi su povezali Michaelovog sina s mogućnošću pristupanja akademiji mladih Ferrarijevih vozača. Ipak, sam Mick je izjavio kako za sada ne vodi razgovore ni s jednom F1 momčadi. Više je usredotočen na borbu za naslov s Danom Ticktumom u Formuli 3.

Arrivabene napominje kako mu nije namjera dovesti mladića pod bilo kakav pritisak u ovako mladim danima. Svejedno, spreman je pružiti mu podršku.

“Što se tiče Micka Schumachera, bitno je da ga ne stavljamo pod pritisak. Moramo mu dopustiti da raste i razvija se. Rezultati koje trenutno ostvaruje su jako dobri te mu želim da tako nastavi i u ostatku karijere.”

“S imenom koje je ispisalo stranice povijesti, vrata Maranella su mu uvijek otvorena. Naravno, bez ikakvih obaveza.”

“Kako bi Maranello mogao reći “ne” takvom imenu?”

Vjeruje se kako je sljedeći korak za Micka serija Formule 2 naredne godine, premda i sa završetkom natjecanja u kojem sada sudjeluje ima dovoljno bodova kako bi dobio superlicencu za Formulu 1.

Vozači trebaju kroz tri godine sakupiti 40 bodova. Mick ih već ima 22. Bez obzira na to hoće li sezonu završiti kao prvi, drugi ili treći, imat će dovoljno bodova za dobivanje superlicence (prvak dobiva 30, drugoplasirani 25 dok je treći nagrađen s 20 bodova).

5
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
4 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
4 Autori komentara
avataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
madgalico

Nis od njega kao i od bruno senne..sad su ga poceli gurati u f3 2018, ali sezonu 2017 nula bodova…volio bi da je bolji od tate koji je vise pobjedjivao prevarama nego talentom..vidjet cemo jos je rano za reci nesto konkretno. Vrijeme ce pokazat.

avatar
Član
MS791

Jedna obična prevara si ti ovdje.

avatar
Član
MS791

Nakon odlaska najvećeg, već sam par puta spomenuo da navijam samo za Ferrari, ali ovog momka cekam, cekam da vidim u crvenom kombinezonu Micka. E onda navijam ponovno za vozača i Ferrari. Blizi se doba kad ce ponovno na ekranu pisati MSC P1. Nadam se naravno u Ferrariju

avatar
Član
F12013

Definitivno Micka držati na oku!

avatar
Član
mika.KA

pošteno!