Alonso ne vjeruje da će McLaren ponoviti ovakvu utrku

Fernando Alonso vjeruje da je “magična” forma McLarena s Velike Nagrade Singapura samo prolazna, te očekuje da će iduće utrke biti teške za britansku momčad.

Alonso je startao s 11. pozicije na i utrku je završio na sedmoj poziciji, iza vozača Mercedesa, Ferrarija i Red Bulla. To je bila najbolja utrka za McLaren još od VN Azerbajđžana u travnju i prvi bodovi za Alonsa nakon tri utrke.

No Alonso ne očekuje fantastične rezultate do kraja sezone te smatra da je konfiguracija staze u Singapuru odgovarala McLarenovom bolidu.

“Radi se o prilično jedinstvenoj i kompleksnoj stazi za set-up i na vozačima je da izvuku najbolje iz bolida,” započeo je dvostruki svjetski prvak.

“Danas smo prestigli Magnussena za cijeli krug, dok je on zaobilazio nas za cijeli krug u Monzi i Belgiji, tako da se bojim da je neobična staza uzrok našem dobrom rezultatu i očekujem slabije rezultate sljedećih vikenda.”

Alonso je čak u jednom trenutku imao i najbrži krug utrke, no Magnussen je postavio novo najbrže vrijeme nakon promjene na Hypersoft gume.

“Danas smo ostvarili maksimum,” nastavio je Alonso.

“Imali smo dobar start i namjeravali smo to iskoristiti s dobrom strategijom. Prvo smo stavili Ultrasoft a potom i Soft gume, a da Magnussen nije na kraju utrke stavio Hypersoft imali bi čak i najbrži krug utrke.”

“Znamo da u Singapuru uvijek imamo šanse za dobar rezultat, no ponekad neke stvari ne idu kako treba. Na našu sreću, za nas obično sve prođe u redu.”

Jedina smetnja za Alonsa u utrci je bio Romain Grosjean iza kojega je Španjolac zapeo nakon odlaska u boks, no Alonso tvrdi da je to više koštalo američku momčad nego McLaren.

“Malo se zakomplicirala situacija dok smo čekali da Grosjean ode u boks, ali su se oni toliko koncentrirali na nas da su izgubili poziciju od Hulkenberga i ostalih vozača. Ništa novo od Haasa.”

Alonsov momčadski kolega Stoffel Vandoorne je završio 12. i tako nastavio svoj niz bez bodova – koji se sada popeo na deset utrka.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
zeljac

Onako čisto hipotetski , zamislite Kimija i Alonsa iduću sezonu u Sauberu! Onako da voze iz gušta bez momčadskih odredbi .

r.u.m.

Uf al bi to bilo dobro ali bi izabrao rađe u Ferrariju

Medimurec013

Da ne znam da se odlučio povući krajem sezone, zakleo bih se da je potpisao za Haas…
Jedni drugima rade reklamu… Oni ne vole njega, on njih… Da ne bi iz mržnje postala ljubav…

FernandoAlonso0506

“Jedina smetnja za Alonsa u utrci je bio Romain Grosjean iza kojega je Španjolac zapeo nakon odlaska u boks, no Alonso tvrdi da je to više koštalo američku momčad nego McLaren.

“Malo se zakomplicirala situacija dok smo čekali da Grosjean ode u boks, ali su se oni toliko koncentrirali na nas da su izgubili poziciju od Hulkenberga i ostalih vozača. Ništa novo od Haasa.” ”
HAHAHAHHAHAHAHAHHAHA :’)))))

GRANDE NANDOOOOOO, MALA POBJEDICA, svaka čast šampione.

Related Posts