Lauda nezadovoljan kaznom Vettela

Neizvršni direktor Mercedesa, Niki Lauda nije se složio s kaznom Sebastiana Vettela nakon što se sudario s Valtterijem Bottasom na početku VN Francuske.

U prvom zavoju, Vettel s prednjim krilom udario je u zadnju lijevu gumu od Bottasovog bolida zbog čega se zavrtio i izletio sa staze.

Međunarodna automobilistička federacija (FIA) istražila je sudar i utvrdila krivnju Ferrarijevog vozača. Kaznu od pet sekundi odradio je drugim odlaskom u boks. Utrku je završio na petom mjestu, dok se Finac našao na sedmom mjestu, a Lauda je pokazao nezadovoljstvo kaznom i rezultatom.

“Mislim da je Mercedes mogao završiti na prva dva mjesta ali ne razumijem zašto je Vettel dobio samo pet sekundi za ovakvu pogrešku. Kazna je premala. Trebao je dobiti više, uništio je utrku za sebe i Bottasa,” rekao je Lauda.

Lewis Hamilton isto je bio iznenađen sudarom i cjelokupnim ishodom utrke na Paul Ricardu.

“Razočaran sam jer smo mogli osvojiti prva dva mjesta. To nam je cilj svaki puta, ali napravio je dobar posao danas.”

“Svi smo u prvi zavoj krenuli najjače što možemo, ali kad ti netko uništi utrku i dobije samo malo po prstima… Ne bi trebao biti u mogućnosti da se probije do dobrog rezultata,” komentirao je Hamilton.

S druge strane, Bottas je bio poprilično miran oko nastale situacije iako nije mogao postići bolju poziciju zbog oštećenja poda bolida nakon nesreće.

“Bili smo jedan uz drugog u zoni kočenja, a ja sam išao vanjskom linijom. Kasnije sam kočio, ostavio sam dovoljno prostora za njega ali mislim da je išao ravno u mene. Imao sam puknuće gume zbog koje se oštetio pod što je dalje postavilo tijek utrke,” dodao je Bottas.

16 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mike-ferrari

Da se moze dobiti stop and go +10sec
Za to sto si supak licemjer i pozer koji nebira nacin kako pobijediti Hamilton bi svaku utrku dobio tu kaznu
Nije da mi nesto znaci ali gdje su sada price o Kimiu vodonosi mogao je cuvati Ledja Sebu 15 krugova da uzme koji bod vise zar ne
Ipak bio je brzi i pustili su ga da uzme koji bod vise za tim
Da je to Ham napravio bili bi hvalospjevi o korektnosti ovako tiiiisiiina teska
Malo smo ostali bez teksta

mika.KA

bio je savrsen takticki start za merc na sporijim gumama.
seb je upao u mercedesovu zamku ali panj umjesto da se zadovolji postoljem (3.mjestom) on srlja i riskira da sjebe sebi bolid.
realno je mozda mogao biti 2 ali sigurno 3!

konacadabra

Bravo mika takticki, bottas izbaci vettela iz utrke i lewis laganini do pobjede. Pa to nisu massa i barrichello radili za schumija, a svega je bilo.

Mike-ferrari

Kenjaju provokatori i politicari Ham je poceo cim je izasao iz auta srati o Sebu Zna kako ga kamere snimaju i kako svi cuju Vrse pritisak na FIA da malo obrate ponovno paznju na Seba i mozda ga izbace utrku dvije Zuc su si pojeli sto se provozao do 5 mj Sto je imao brzi auto i ovdje Sto njihove gume vise nisu enigma za Ferrari Iskreno cisti trkaci incident kao i vecina drugih kaznjenih sa 5sec na ovoj utrci Ono sto smeta u cijeloj prici je to sto se osjecaju nemocno i sad pribjegavaju taktikama kako pobijediti Ferrari izvan… Read more »

mika.KA

sanjaj!
marc je daleko najbrzi bolid!
igraju pametno takticki.cek cek kada ce ferrari i ostatak grida dobivati kazne za nove jedinice.
znam da se neces sloziti sa mojim misljenjem ali sjetit ces me se u ostatku sezone sta sam pisao.

Mike-ferrari

Govorim o trenutnom stanju
Kome ce se i hoceli pokvariti nesto nebi o tome jer to nije nacin na koji itko normalan zeli pobijediti

mika.KA

pa ograniceni su na SAMO 3 motora!!
sta ti to govori?
nije samo da moras dobro voziti nego i znat stat sa gasa,cuvati motor.oni ferrarijevi voditelji se cude kako lujo nije napravio vecu prednost nad maxom!?
pa lujo kontrolira utrku i nije u cilju forsirati/trositi motor da bi pobjedio sa 30sec prednosti.
iskreno za vettla se moglo predpostaviti da ce zavrsiti oko 5mjesta (pogotovo kada je u prvom krugu izasao SC).

Mike-ferrari

I ferrari je kontrolirao kanadu Jedina prednost je ta sto merc ima jednu utrku manje Ali to se moze i pristediti na treninzima Uostalom nas dvojica pricamo o necemu sto se moze a nemora dogoditi Ja se iskreno nadam kako nece kvar utjecati na ishod prvenstva nego brzina Ako si ti upravu nemas razloga za brigu Uzet cete oba prvenstva Ja sam samo zadovoljan sto imamo bolid koji smo promijenili od prosle godine kako bi bili konkurentniji na brzim (power track) stazama i sto smo u tome uspjeli Sto smo shvatili novu komponentu guma i prilagodili se kroz 1 testiranja… Read more »

Mike-ferrari

To o 3 motora mi govori kako proizvodjac istih mora napraviti motor za utrkivanje koji mora izdrzati bar 7 utrka
Ili toliko brz bolid koji si moze priustiti jednu kaznu u sezoni i proboj sa zadnjeg mjesta na gridu u solidne bodove
Misim kako svi oni imaju resurse za tako nesto

mika.KA

nazalost je to tako!
danas ce neki smanjiti brzinu da bi stedjeli na motoru-NAZALOST!
prijasnjih godina morali su paziti na gume pa na goriva a sada i na motor!!
vozaci bi se trkali a box im jednostavno neda!!
ma imali ste vi bolid i prosle sezone odlican bolid (cak bi se usudio reci bolji nego ove godine) ali vec tradicionalno u sezoni UVIJEK zakaze ferrari u razvoju!

Mike-ferrari

Zakaze talijanski spageti mentalitet a onda i razvoj i strategija i sve ostalo
Uostalom jako je tesko uhvatiti momcad poput Mercedesa i Red Bulla koje imaju skoro neogranicene resurse i manje politike u momcadi nego Ferrari
A uzeli su zamah pogodili formulu od pocetka i onda deru
Ja nisam zagovornik one teorije kako je Mercedes imao sve informacije prije ostalih o novim turbo motorima
Iskreno i ocekivao sam da moji dolaskom tako velike promjene useru muski stvar
Kako naravno i jesu Hahaa

Desmosedici

A dobro, Niki i Lewis su profesionalci pa rade momčadski spin. I sami znaju da utrka ne bi završila 1-2, nego bi bila u pitanju i pobjeda i tko zna kako bi se sve odvijalo. Lewis je ovako glatko, s lakoćom pobijedio imajući potpunu kontrolu utrke.

GE-90

“Svi smo u prvi zavoj krenuli najjače što možemo”. E moj Lojzek budi muško pa priznaj da si lijepo dozirao gas do prvog zavoja da se kompromitira Vettel. Sve to legitimno samo ne volim kad sere. Bas ovakvo ponasanje mu je postalo trademark. Vettel i dalje glup iz sezone u sezonu radi sranja koja prvak ne bi trebao. Konstantno neki dodiri, krilca, spojleri…

tkuruza

Koja izjava, laž na kvadrat i to nije prvi put, to mi se ne sviđa. Budi fer i bar reci da je trkači inciden kad se iz aviona vidi da je Hamilton prikočio da zadrži Vetela, iz toga je sve proizašlo, no to je u redu i tako se radi ali nemoj poslije seruckati i iza leđa se podmuklo smijuljiti.

Pratiteljcro

Jel moguce da ona dva debosa komentatora imaju bas toliki utjecaj na necije misljenje? Pazi ovo hamilton prikocio…Nije nego je Vet morao zakociti jer nije imao kuda. Ispred njega ham a s desne strane Botas. To je na pravcu situacija i kad su dosli do zavoja Botas skroz fer kasnije koci od vetela i odlazi vise”desno” i dublje u zavoj ostavljajuci mu mjesta da se nesudare. Ali vet se opet prekocio i udara u botasa i gotovo kraj price. Nije da pokusavam obraniti botasa iz nekog razloga, jer realno digo mi je tlak zadnjih 10 krugova nije mogao proci magnjusena… Read more »

dansla

Eh , dobro da nisi rekao da je Hamilton prije starta povezao sajlu za Vettelov bolid , pa ga u tom zavoju cimnio na Bottasa !
Vettel radi početničke pogreške , po ne znam koji puta i to je to .

Related Posts