Leclerc i Hartley bez kazne

Suci su odlučili da Charles Leclerc i Brandon Hartley neće biti kažnjeni za sudar na utrci Velike Nagrade Monaka.

Vozač Saubera, Leclerc izgubio je kontrolu nad svojim bolidom i udario u zadnji kraj vozača Toro Rossa na Nouvelle šikani, nakon čega je Hartley morao odustati od svog trenutnog 11. mjesta.

Pregledavanjem snimke i ostalih dokaza, suci su odustali od kazne jer su otkrili da je Sauberov vozač imao problem s kočnicama dok je izlazio iz tunela.

Leclerc tvrdi kako je nekoliko krugova prije bio zabrinut zbog potencijalnog problema s kočnicama.

“Četiri krugova prije sudara osjećao sam na pedali kočnice da nešto ne valja, nije bila konzistentna. Čak i s istim pritiskom na kočnicu, drugačije su reagirale, a na kraju su i otkazale,” komentirao je Leclerc.

Hartley je rekao da mu je objasnio uzrok nesreće i da mu se ispričao.

“Napravio sam malu pogrešku zbog koje mi se on još više približio, a uz to i njegove kočnice su otkazale. Nisam uopće vidio da dolazi jer je prije bio dalje od mene, zablokirala mu je prednja kočnica i udario me, ali mi se ispričao.”

Novozelanđanin vjeruje da je mogao nadoknaditi dio izgubljenog vremena kojeg je potrošio u boksu zbog dodijeljene kazne od 10 sekundi.

“S problem kojeg smo imali, vjerojatno bi završili pet sekundi ispred Leclerca. Bio sam iznenađen kaznom jer mislim da nisam ubrzavao u pitlane-u, činilo mi se da sam sve dobro odradio,” rekao je Hartley.

 

Related Posts