Hamilton: Verstapen je nezreo ili neiskusan

Mercedesov Lewis Hamilton osvrnuo se na incident s Maxom Verstapenom u početnim krugovima VN Bahreina i mladog Nizozemca pritom nazvao neiskusnim i nezrelim. Iako je Christian Horner rekao kako se radi o trkaćem incidentu između dva vozača nakon kojega je Max izvukao deblji kraj, ali Lewis se ne slaže i smatra kako Verstapen mora donositi zrelije i mudrije odluke.

“Ne znam jeli to nezrelost ili neiskustvo, ali činjenica je kako u Red Bullu zbog tog incidenta danas nisu ostvarili rezultat koji su mogli ostvariti,” rekao je Hamilton.

Akutalni svjetski prvak smatra kako ovakvim pristupom i načinom vožnje Verstapen čini štetu i sebi i momčadi.

“Da je primjerice, danas u bolidu Red Bulla sjedio Fernando (Alonso), siguran sam kako bi završio utrku i momčadi donio dosta bodova,” dodao je, a onda je smanjio svoje kritike prema nizozemcu.

“Nadam se kako će Max nešto naučiti iz ove i sličnih pogrešaka. I ja sam prolazio kroz slična razdoblja dok sam bio mald vozač tako da ipak razumijem o čemu se radi.”

Zaključio je Hamilton.

21 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
imam polozenu vozacku

fakti jovo, fakti

imam polozenu vozacku

Molim moderatora da obriše i moje komentare koje nisu vezane uz članak…ovak ostanu bespotrebni komentari koji nemaju smisla…hvala

alfa707

Ne gotovim maxa jer misli da je mix senne i šumija al hamil se imao gdje pomjerit da je htio. Ovaj put je on bolje prošao,a nadam se da ćemo drugi put vidjet brzo

imam polozenu vozacku

3X….je zbroj prebijanja u jednoj trci “najboljeg od najboljih”….prvo ga oleši alonso sa renaultićem, onda ga oplete max ponovo sa renaultićem….pa ga vettel skoro pregazi sa vanjske strane….stvarno….u 40 godina gledanja ja zaista nisam nikad vidio boljeg četverostrukog prvaka sa najboljima autom na gridu….pa na njemu se izredaju ko na kolodvorskoj urvi

imam polozenu vozacku

očito da trebamo nova pravila i brojanje rekorda za luia….samo za njega….jer ako nije po njegovom-neće se igrat !….pa zato su ga davno i prozvali plači3,14kom….vuk dlaku mijenja, ali ćud nikad?…ima još jedan “povijesni rekord”….mazne ga onaj što se niti u q3 nemre probiti….i svejedno ga mazne !…ja se zaljubih u tu veličanstvenu četverostruku spodobu….zaljubih se u to “veličanstvo”

imam polozenu vozacku

ne razumijem luia…..u prošloj trci je bio izgovor da nije stiskao jer….pih….7 bodova….ma kome to treba……..ali kad se radi o 1 bodu…..eeeee…..tada nije pih 1 bod i svi drugi su krivi…..pa ovom treba oduzeti “titule” retroaktivno!……koja moralna bijeda od čovjeka i championa !

Desmosedici

Nezreo, neiskusan..i bezobrazan! Kad je lani činio štetu Ferrariju mnogi su likovali, pisali hvalospjeve o njegovoj vožnji, te kako je Vettel tek prosječan vozač koji je sve u karijeri postigao samo zato što je imao superioran bolid ..i kakvih sam se sve gluposti i zločestoća načitao. Eto vam sad!

FerrariHR

U pravu si. I sam Lewis je izjavio da će se ove sezone boriti sa Maxom za prvenstvo. U čudu sam tada osta. Koda Vettel ne postoji. Dobro si reka,eto vam sad.

imam polozenu vozacku

zanimljivo je kako max nije podrapao zadnju gumu alonsu, a bio je u sendviču i na istoj situaciji pri spomenutom događaju ? pazio je?…lui se imao gdje pomaknuti ulijevo…ali “awakening” je uvijek surov…mnogi se slede od šoka kad spoznaju istinu, kao što se dogodilo luici

imam polozenu vozacku
paalfi

Moje mišljenje je da max je napravio sve što je u njegvoj moči da izbjegne sudar, i taj način vožnje i takvu formulu ja osobno želim gledati, akcija-akcija a ne da spavam za vrijeme utrke jer se ništa ne događa, sad se vozači u 90% slučajeva boje preticati jer nebude sve čisto da nebi pokupili kaznu ….. Po mojem mišljenju ovdje je ipak hamelton mogao više napraviti nego max da do incidenta ne dođe ali nije, ostao je pre tvrd ne želeči popustiti i došlo je do sudara…… I da se nadovežem na njegovu izjavu neka se samo sjeti hamelton… Read more »

imam polozenu vozacku

upravo tako….ako si pogledao njegov interview….mogao si vidjeti psihičku devastaciju luia….on se kao ne sjeća da li je on prestigao max-a….pa mu rekli da ne ne ne, max je pretekao tebe….onda se pravio glup da ne zna u kojem krugu….onda mu rekli u DRUGOM na prvom zavoju….onda više nije mogao lagati pa je kiselo izmislio odgovor optužujući maxa….pih….koja pljuga od “championa”..

imam polozenu vozacku

u trenutku bušenja gume….”veličanstveni” lui je imao metar rubnika lijevo na koji je mogao zagaziti kao što čini na svakom zavoju!….ali nije se niti pokušao pomaknuti i nije bio izguran sa staze !…..ovakvom lažljivcu bih zabrani daljnje utrkivanje jer takve hulje ne trebaju nikome….koji loser!…i moralni i drajverski !

SchumiSempre

S Alonsom u Red Bullu moguće čak da bi imali troboj za prvaka ili makar dvoboj s Bottasom za 3. mjesto.

imam polozenu vozacku

mogao si izbjeći sudar ali si zagrizao volan od muke kako te netko 5 mjesta kasnije na gridu mazne već u drugom krugu!….četverostrukog prvaka, a tebi treba 9 krugova da uhvatiš teenagera sa hondom!….sjajan si ti vozač lui

imam polozenu vozacku

maznuo maxa u zadnji kotač pri brzini od 100 kmh maximalno….pa taj sudar bi i žene izbjegle lui

zac0805

Glupa izjava hamiltona prema maxu koji mu je doneso prošlogodišnji naslov, sad kad je imao direktan kontakt odma plač i tužakanje, a sve zato jer je ferrari očito pronašao brzinu i u drugoj utrci uneso nervozu u mercedes

mika.KA

koji ti sport gledas?

Hammertime

Sasvim nepotreban potez od strane Maxa, imao je unutarnji apex zavoja i nije bilo potrebe da pokušava natjerati Hamiltona na kočenje tako što ga je gurao prema vanjskom rubu. I ptice na grani znaju da Hamilton neće popustiti i obojica su imali jednak rizik da u tom kontaktu probuše gime. Max je izvukao kraći kraj, svojom krivicom.

paalfi

Malo pogledaj snimku pa opet prokomentiraj, na snimci se vidi da je Max na totalnoj granici proklizavanja u tom zavoju na 100% nema 101 na 101 je u hameltonu, da se razumijemo Red bull-u je to najače oružje upravo prestizanje na kočenjima pa kroz zavoje to Max zna a i Rikardo isto koristi puno tu taktiku….. Hamelton je u vom trenutku trebao malo popustit jer kroz Max-a u tom trenutku nije mogao….. Uglavnom moja podrška u ovom slučaju ide Max-u jer to je utrkivanje na zub nema labavo a ne neka prošecija…..

katic7

Neznan kako je Max nakon odustajanja moga reć da je ostavia širinu bolida za Hamiltona kad očigledno nije. Triba se smirit malo, odličan vozač ali triba još fažola jest.

Related Posts