Alonso: Imali smo više sreće nego brzine

Dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso izjavio je nakon utrke kako je njegovo sedmo mjesto u utrci u većoj mjeri plod sretnih i spretnih okolnosti nego brzine i performansi. Španjolac također smatra kako McLaren u nadolazećim utrkama mora poboljšati performanse bolida.

“Prilično loš vikend spašen je s zvukom sirene jer smo obojica završili u bodovima.”

“Bez obzira na to, znamo da moramo poboljšati performanse jer je realno gledajući današnji rezultat u većoj mjeri plod nekih povoljnih okolnosti nego naše brzine.”

Nakon problematičnih kvalifikacija, oba bolida završila su u bodovima drugu utrku za redom što je prvi takav rezultat za McLaren još od 2014., samim tim i razlog za zadovoljstvo.

“Peti u Australiji, sedmi u Bahreinu, deset bodova tamo, šest ovdje. Da mi je netko u Barceloni, uoči početka prvenstva ponudio 16 bodova u prve dvije utrke, objeručke bi ih prihvatio tako da sam zbog toga zadovoljan,” zaključio je Alonso.

 

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Ovaj Mclaren je samo prosječan bolid. Srećom ima dva odlična vozača koji izvlače maksimum iz bolida , a imali su i obilno sreće u ove prve dvije utrke. U Australiji su ispred njih ispala dva Haasa, Bottas startao 15.ti, Max se izvrtio i na kraju Sainz imao problema sa vodom za piće i sa želudcem toliko da je morao propustit Alonsa. U Bahrainu opet problemi dva Red Bulla, Kimijevi problemi..i to je to. Znači u normalnim okolnostima ovaj Mclaren mora biti sretan kad osvoji pokoji bod, tj. kad se plasira u prvih deset.

banne

Ne treba zaboraviti da je sasija morala biti prilagodjena novom agregatu jer je ovogodisnja projektovana za Hondin motor,tako da bih rekao fantatastican pocetak sezone za McLaren nakon tri uzasne godine sa Hondom. Reno daje odredjenu sigurnost I snagu pa ocekujem I bolje rezultate tokom sezone a ono pravo tek od naredne sezone se moze ocekivati. Vratice se McLaren u vrh kao I uvek do sada jer ipak je to prevelika institucija da bo tavorili u nekoj sredini. Sto se tice Honde I ono ce pre ili kasnije proraditi samo Sam razocaran sto se to nije desilo sa Mclarenom…mozda promena tima… Read more »

White Lion

Zaista moram pohvaliti Vandoornea koji je unatoc uzasnom startu nakon kojeg je zavrsio zadnji utrku na kraju zavrsio kao 8. Da su ostavili Alonsa jos barem 7-8 krugova na soft-u i samo jednom mijenjali gume McLaren je utrku mogao zavrsiti na puno boljem mjestu no ja ne znam kolika im je degradacija gume pa su to moja naklapanja samo. Moram reci da sam pomalo razocaran njihovom brzinom i da sam ocekivao vise. U kalendaru ima utrka koje pojedinim bolidima odgovaraju i koje ne odgovaraju, mislim da je ovo jedna od onih koje McLarenu nikako ne odgovaraju iako bi trebalo biti… Read more »

Related Posts