Prvi tjedan predsezonskih testiranja u Barceloni, protekao je u znaku nepovoljnih vremenskih uvjeta, koji su dosta omeli planirane programe ekipa. Jedna od njih bila je i ekipa Renaulta, a njihov mladi vozački as, Carlos Sainz, osvrnuo se na cjelokupnu situaciju u kojoj je uspio odraditi tek 151 krug.

“Osjećam se kao da nisam ni započeo testiranje. Istina je da sam vozio novi bolid, ali ga nismo uspijevali podešavati onako kako sam htio. Ne mogu iz ove pozicije reći da mi bolid odgovara, ali baš zato smatram da još uvijek imamo puno prostora za napredak. Ako počnemo raditi stvari kako treba i budemo išli u pravom smjeru, onda vjerujem da ću se puno ugodnije osjećati u bolidu,” izjavio je Sainz.

Napomenimo da je Sainzov najbrži krug tijekom dosadašnjih testiranja bio 1.6 sekundi sporiji od dosadašnjeg najbržeg kruga Lewisa Hamiltona, ali je Španjolac svoj krug u ovakvim uvjetima odvozio na medium komponenti guma.

“Za nas je jako pozitivno da su medium gume funkcionirale kako treba, jer većina ekipa nije odradila toliko krugova na njima kao što smo mi. Balans bolida još nije tu, no uz ovoliko prostora za napredak jednostavno ću biti strpljiv i pričekati sljedeći tjedan. Također želim naglasiti da su mi posljednje četiri utrke prošle sezone kad sam se pridružio Renaultu dosta pomogle u prilagodbi na novu ekipu i u pripremi za ovu sezonu. Međutim, sve što sad trebam je “pravo” testiranje. Svojedobno mi je otac rekao da se na testiranju pobjeđuju utrke, a nažalost zasad ove godine nisam imao pravu mogućnost za testiranje,” nastavio je Španjolac.

“Obično je utrka u Australiji rezultatski dobra za mene. Međutim, to nije jednostavna staza i stvarno je potrebno jako pouzdanje u bolid da možete stiskati do kraja. Budemo li imali čist tjedan imat ću vremena za odraditi i neke kraće stintove, koristiti više komponenti guma i onda ići u različitim smjerovima da nađemo pravi. Mislim da imam dovoljno vremena, ali nam treba normalan tjedan,” zaključio je Sainz.

 

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o