U današnjim zanimljivostima govorimo o dvostrukom svjetskom prvaku, Miki Häkkinenu, i njegovom malo poznatom testu za McLaren koji je odradio krajem 2006. godine.

Krajem 2001. godine Mika Häkkinen je pomalo neočekivano “objesio kacigu o klin”. Imao je mladu obitelj, te je želio odmor od konstantnog pritiska F1. Međutim, nakon nekog vremena vratila mu se želja za utrkivanjem. Pridružio se DTM-u, a čak je i imao razgovore s Williamsom o potencijalnom povratku u F1. Kada je to propalo, kontaktirao je Rona Dennisa, s idejom o testiranju McLarenovog bolida. Stoga je 30. studenog 2006. godine “leteći Finac” odradio test s MP4-21.

Häkkinen je na stazi Circuit de Catalunya odradio 79 krugova, ali stvari na papiru nisu izgledale dobro. Od 18 vozača koji su sudjelovali na testiranju, Häkkinen je bio najsporiji, a zaostajao je preko dvije sekunde za Lewisom Hamiltonom u drugom McLarenu. S obzirom da je Mika u svoje vrijeme bio smatran jednim od najbržih vozača, činilo se kako je izgubio dobar dio svoje brzine.

Nekoliko godina poslije otkriveno je kako je njegov bolid imao probleme, no momčad nije imala potrebne dijelove za popravak, što je u konačnici značajno utjecalo na njegovu brzinu. Iako je Häkkinen uživao u bolidu, rekao je kako su ga svi problemi podsjetili zašto je odlučio napustiti F1, te je time potvrdio kako njegov povratak više nije realna mogućnost.

5 COMMENTS

  1. Kad se sjetim samo njegovog odustajanja 2001. na toj istoj stazi kao vodeći u zadnjem krugu, a imao čak prednost ako se ne varam 30sec za drugim Schumacherom.
    Ja bih na njegovom mjestu uzeo benzin i samo ga polio na već goreći motor, nek izgori sve, i onda od tog plamena zapalio cigaru za smirenje XD
    0    0