Boullier: Rezultat iz Monaka ne treba slaviti

Momčad McLaren Honde je na VN Monaka osvojila solidnu količinu bodova zahvaljujući petom i devetom mjestu svojih vozača. Taj je rezultat britansku momčad podigao jedno mjesto u konstruktorskom poretku, ali trkaći direktor Eric Boullier tvrdi da to nije rezultat vrijedan proslave.

“Ne, ne slavimo. Samo smo odradili posao, imamo dobre vozače, ovo je dobra momčad, strategija je funkcionirala i to je dobra nagrada za dečke, ali i vozače jer smatram da su Fernando i Jenson uživali u utrci. Međutim, McLarenova ambicija je pobijediti pa je jasno da nismo naročito uzbuđeni.”

Alonso je dobar dio utrke iza sebe držao Nicu Rosberga u Mercedesu, ali Eric nije ohrabren:

“Ne, nećete pronaći ništa što bi me moglo učiniti sretnim!”

“To je dobar rezultat za momčad, osvojiti bodove i iskoristiti prilike, ali to je najmanje što očekujete od nas pa nisam uzbuđen. Moramo nastaviti raditi, očekivali smo da ćemo biti malo kompetitivniji, ali nismo, sada znamo zašto. To je to, trebamo samo nastaviti raditi.”

Alonso je za četvrtoplasiranim Vettelom zaostao oko jedne minute, ali Boullier kaže da taj podatak nije reprezentativan.

“Morate biti oprezni jer smo mi pazili na svoje gume. Ako ponovno pogledate, vidjet ćete da je Button bio na svojoj strategiji pa je mogao više pritiskati, zato je bio par sekundi brži od Fernanda.”

“Alonso je samo kontrolirao svoj tempo kako bi osigurao da gume traju do kraja utrke. Prema tome, to nije prava brzina, razmak između Vettela i nas nije pravi pokazatelj”, zaključio je Boullier.

20 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
tsunami

ovaj ili je lud ili je slijep ili glup
prvo evo dolje podaci o personal best laps in monaco što sam kopirao,alonso za sekudnu sporiji od vettela,a drugo buttona opet pola sekunde sporiji od alonsa,pa se postavlja pitanje koga on tu zeza?

RapptorTeam-BiH-F1

Doci ce vrijeme kad ce i Honda odraditi posao sa motorom kao i Reno, onda ce biti tu od mozda 4-og do nekog 8-og redovno, u biti cesto peti u utrci. A doci ce vrijeme kad ce poskupjeti Reno motori do te mjere da ce se neko okrenut Honda-inom motoru. Japanci su vrijedni ljudi, ako su rekli evo motor, oni ce ga i dotjerat makar do razine da ih niko ne obilazi kao prosle godine, ali nadam se i da poguraju neke iza sebe, ili otjeraju. Sve u svemu Akonso je odvozio,kao sto neki od kolega rece, onako kako je… Read more »

White Lion

Volim McLaren no zaista me smetaju izjave Boulliera po kojima stakno nesto cuvaju ili stede. Zanima me kada ce doci utrka u kojoj napokon nece cuvati gume ili stedjeti gorivo i kada ovi iz Honde napokon misle poceti trositi tokene da unaprijede taj motor ? Kako se meni cini ocito im fale ideje jer ne sumnjam da jedan McLaren ne pritisce Hondu bar da dobiju pola sekunde po krugu sto bi trenutno bila ogromna stvar

Pero_Zdero

Je, a Vettel ga je stiskao cijelo vrijeme na max i nije ništa pazio na gume jer njegove nisu morale trajati do kraja utrke…svašta..

tsunami

Each driver’s fastest lap: Rank Driver Car Fastest lap Gap On lap 1 Lewis Hamilton Mercedes 1’17.939 71 2 Sebastian Vettel Ferrari 1’18.005 0.066 62 3 Daniel Ricciardo Red Bull-TAG Heuer 1’18.294 0.355 67 4 Sergio Perez Force India-Mercedes 1’18.446 0.507 64 5 Carlos Sainz Jnr Toro Rosso-Ferrari 1’18.519 0.580 70 6 Nico Rosberg Mercedes 1’18.763 0.824 74 7 Esteban Gutierrez Haas-Ferrari 1’19.131 1.192 69 8 Fernando Alonso McLaren-Honda 1’19.170 1.231 72 9 Felipe Massa Williams-Mercedes 1’19.213 1.274 69 10 Valtteri Bottas Williams-Mercedes 1’19.223 1.284 66 11 Nico Hulkenberg Force India-Mercedes 1’19.232 1.293 74 12 Jenson Button McLaren-Honda 1’19.670 1.731… Read more »

campo

Ma kaj ne bi slavili, uz janjetinu narodnjački band i mažoretkinje

r.u.m.

Al ga šaplasti, Alonso je čuvao gume i zato zaostaje za Vetelom minutu što znači da je napadao Vetela onda bi pojeo gume i morao u Box i onda bi još i više zaostajo.Ma kakve gluposti priča bojler,zaostajete toliko koliko piše na štoperici i amen jer da možete brže išli bi brže al ne možete i ne sviraj burcu.

Dante

Istina, ali isto tako i Ferrari zaostaje za Mercedesom cijelu sezonu(osim Australije) pa se opet svatko u momčadi i mimo nje nada borbi za naslov prvaka. Ako Boulliera to veseli, nek priča, ionako u zadnje vrijeme možemo samo čuti o savršenom stroju koji to baš i nije. U svakom slučaju je napredak očigledan i Mclaren Honda ide u dobrom smjeru. Valja vidjeti sljedeće utrke u kojima će doći do nadogradnji, vjerujem kako bi se mogli ugurati u društvo Williamsa i Force Indije, a to je, smatram, veliki napredak u odnosu na prethodnu sezonu. Sve u svemu, konačno jedna donekle primjerena,… Read more »

White Lion

Vi stalno pricate i napretku u odnosu na proslu sezonu sto je meni pomalo glupo. Ta sezona mora biti zaboravljena i upisana kao totalni promasaj,a posvetiti se sadasnjosti jer mi pricamo uz Ferari o najvecoj trkacoj momcadi u povijesti. McLaren ne smije biti momcad koja treba razmisljati na taj nacin vec na nacin kako biti najbolji u tekucoj sezoni

Dante

Trenutno ne postoji bolji podatak za usporedbu od cijele prošle sezone. Nakon prvih većih nadogradnji će postojati bolji-dio sezone prije nadogradnji. Jest da pričamo o jednoj od najvećih momčadi u povijesti, ali činjenica je da i mi navijači, a i zaposlenici momčadi moraju imati nekakvi orijentir. Kao što rekoh, trenutno smatram da ne postoji bolji od gore spomenutog.

Alonso1983

provjere komentara su vam postale smjesne više. Dok se komentar pojavi temu vise nitko ni ne pogleda.

ClarenceF1

nezz baš kak će te ultra softerice radit u kanadi pogodoto kroz one brze šikane…

xhoni_bravo42

Ova izjava e realna, no sta ako razmak Vettela-Alonso u Kanadi bude ist, nadam se nije ni ja kao Alonsov navijac i Hondin jer vozim Honda Accord mnogo sam zadovoljan,svaki dan na posao,u planinu,u moru vec 5 godina za redom,predobar auto u sporedbi sa mojim kolegima,sto voze passat,golf,peugeot.

ciki-f1

Tvoje mišljenje, ja sam dosad jako zadovoljan s njemačkim autima dok svoje poznanike s Hondama redovito gledam kod mehaničara.

Alonso1983

A npr ja imam Accorda stari moj takoder kao i sestra . Troje mojih poznanika ima Accorda a čako 4 kolege imaju mazde rx8 , 6 avenisisa isl. Nikad nisam od njih čuo da se zale na nešto. Dok moj poslovni cady od starog poslovna vectra a i od drugih ljudi koje znam koji imaju golfa ili pasata pa čak i moj vjenčani kum s 2 god starim BMW 3 imaju problema. Na BMW u otišla turbina na 75.000 servo ga pati kao i centralno zakljucavanje. Uostalom i test pouzdanosti auta nesvrtava japance u vrh bez razloga dugi niz godina.… Read more »

r.u.m.

A ga laprdate,moj tata je jači od tvog.

brzi9

Kakve veze imaju cestovni automobili s F1?
Honda ne zna napraviti turbo motor i tocka.
Tehnologija napreduje a oni su predugo bili van turbo ere i tocka.
A vi koji imate ekstaze na vtec ste posebna sorta.
Btw imam ja accorda u obitelji, 2008 god sa 120tkm i do sad je ulupano cca 30 somica u popravke tipa letva volana, raznorazna crijeva itd.

F12013

Rekao bih da je Mclaren sada na razini Toro Rossa iz prošle godine, ili barem blizu. Za momčad poput McLarena naravno da je nezadovoljavajuće. Nadam se da je bojler bio na servisu…

FerrariHR

Ha ha,bojler,a jesi ga krstio😂👍

fap

Ja mislim da ce oni do kraja da budu ispred TRa a mozda i FI ,verujem da mogu na misice do petog mesta

Related Posts