Boullier: Rezultat iz Monaka ne treba slaviti

Autor: Vedran Kristić01.06.2016 - 20 komentara

Momčad McLaren Honde je na VN Monaka osvojila solidnu količinu bodova zahvaljujući petom i devetom mjestu svojih vozača. Taj je rezultat britansku momčad podigao jedno mjesto u konstruktorskom poretku, ali trkaći direktor Eric Boullier tvrdi da to nije rezultat vrijedan proslave.

“Ne, ne slavimo. Samo smo odradili posao, imamo dobre vozače, ovo je dobra momčad, strategija je funkcionirala i to je dobra nagrada za dečke, ali i vozače jer smatram da su Fernando i Jenson uživali u utrci. Međutim, McLarenova ambicija je pobijediti pa je jasno da nismo naročito uzbuđeni.”

Alonso je dobar dio utrke iza sebe držao Nicu Rosberga u Mercedesu, ali Eric nije ohrabren:

“Ne, nećete pronaći ništa što bi me moglo učiniti sretnim!”

“To je dobar rezultat za momčad, osvojiti bodove i iskoristiti prilike, ali to je najmanje što očekujete od nas pa nisam uzbuđen. Moramo nastaviti raditi, očekivali smo da ćemo biti malo kompetitivniji, ali nismo, sada znamo zašto. To je to, trebamo samo nastaviti raditi.”

Alonso je za četvrtoplasiranim Vettelom zaostao oko jedne minute, ali Boullier kaže da taj podatak nije reprezentativan.

“Morate biti oprezni jer smo mi pazili na svoje gume. Ako ponovno pogledate, vidjet ćete da je Button bio na svojoj strategiji pa je mogao više pritiskati, zato je bio par sekundi brži od Fernanda.”

“Alonso je samo kontrolirao svoj tempo kako bi osigurao da gume traju do kraja utrke. Prema tome, to nije prava brzina, razmak između Vettela i nas nije pravi pokazatelj”, zaključio je Boullier.

Newey savjetuje FIA-i da pronađe alternativu za “halo”

Zanimljivosti: Maserati u F1

Video: Onboard – “Halo” zaštita

Tost: Kvjat zaslužuje biti u Formuli 1

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar
Predictor
Kreator TV
Tag cloud