Hamilton: Bilo je dana kada više nisam osjećao da sam dovoljno dobar

U suho-mokro-suhom trkaćem vikendu na Silverstoneu, dok su ljetni pljuskovi nastavili utjecati na trkaći vikend, Lewis Hamilton je s momčadi odradio odlične strateške poteze, dok u McLarenu nisu dovoljno brzo reagirali na promjenu uvjeta.

Hamilton je zatim na vodećoj poziciji pažljivo vozio na mekoj komponenti guma kako bi se osigurao od potencijalnih napada Maxa Verstappena. Na kraju je Lewis okončao sušu od 945 dana bez pobjede nakon posljednje pobjede na Velikoj nagradi Saudijske Arabije 2021. u Džedi.

Obuzet emocijama nakon pobjede, Hamilton je priznao da je imao dane kada je mislio da više nikada neće pobijediti, te se zahvalio na podršci Mercedesovoj momčadi koju će napustiti krajem 2024.:

“Svakako je bilo dana između 2021. i sada kada nisam osjećao da sam dovoljno dobar ili kada nisam mislio da ću se vratiti tamo gdje sam danas.”

“Ali, važno je da imam sjajne ljude oko sebe koji me i dalje podržavaju. Moj tim, svaki put kad dođem i vidim ih kako ulažu napor, to me zaista ohrabruje da činim isto.”

“Također, moji navijači kad ih vidim širom svijeta, bili su tako podržavajući. Dakle, veliko hvala svima u tvornici. Svi ovdje, volim vas, i Bog vas blagoslovio.”

Šef momčadi Toto Wolff već je ranije predvidio da će Hamilton završiti svoju posljednju sezonu u Mercedesom s pobjedom, predviđanje koje se pokazalo točnim utrkom na Silverstoneu:

“Bilo je fantastično. Mislim, ne biste mogli napisati bolje za našu oproštajnu Veliku nagradu Britanije nakon 12 godina. To je bilo sjajno.”

“Da, imali smo nekih težih vremena nedavno i onda se vratiti na taj način, besprijekorna vožnja u raznim uvjetima bila je stvarno dobra.”

“Stvarno uživam u našem povratku. Bili smo prvi i drugi dugo vremena u suhim uvjetima. Dakle, što se tiče performansi, izgleda da se vraćamo.”

“A oproštaj. Mislim, to je kao bajka, kako napuštamo britansku publiku s najpoznatijim, najuspješnijim britanskim vozačem u Mercedesu.”

Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
George

Falilo mi je ovo “svima u tvornici”.
Iako ga zbilja nisam volio do 2021, zbog plačip..čkastog ponašanja i egotripa, mislim da je otplatio dug prema narodu, i danas sam se radovao poput djeteta kad je pobijedio

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x