Promjene u Alpineovom tehničkom odjelu: Harman i De Beer napuštaju momčad

U francuskoj F1 momčadi nikako da na red dođe razdoblje stabilnosti i kontinuiteta. Nakon loših rezultata na startu nove sezone došlo je do novog restrukturiranja tehničkog odjela, a dva istaknuta djelatnika napuštaju Alpine.

Tehnički direktor Matt Harman i šef za aerodinamiku Dirk de Beer više neće raditi za Alpine, službeno je potvrđeno. Posla su ih koštali vrlo slabi rezultati novog bolida A524 na početku nove sezone Svjetskog prvenstva Formule 1.

Na prvoj utrci sezone u Bahreinu vozači Alpinea kvalificirali su se na 19. i 20. mjesto, a na kraju su bili 17. i 18. Uspjeli su pobijediti jedino vozače koji su tijekom utrke imali nekakvih problema.

Prvog dana novog radnog tjedna Alpine je objavio kako uvodi novo tročlano vodstvo tehničkog odjela, slično kao što je slučaj u McLarenu. Joe Burnell bit će tehnički direktor za inženjering, David Wheather tehnički direktor za aerodinamiku, a Ciaron Pilbeam tehnički direktor za performanse i sva će trojica odgovarati direktno šefu momčadi Bruni Faminu.

“Odlučili smo napraviti ove organizacijske promjene jer jasno možemo vidjeti da nismo tamo gdje bismo željeli biti i gdje trebamo biti u pogledu razine naših nastupa. Vrijeme je za napraviti još jedan korak u kontekstu organizacije i ljudstva”, rekao je Famin.

“Nova struktura s tri tehnička direktora, pri čemu je svaki zadužen za određeno područje, donijet će bolji rad i suradnju u tehničkom odjelu i doprinijeti prijenosu performansi iz naših tvornica na trkaće staze.”

“Posve vjerujem u sposobnosti Joea, Davida i Ciarona i očekujem da blisko surađuju kako bi momčadi osigurali poboljšanja i nastupe kakvi su joj potrebni. Konačno, želim zahvaliti Mattu i Dirku za njihov rad u proteklih par godina i želim im sve najbolje u idućem poglavlju u njihovim karijerama.”

Odjel za pogonske jedinice koji se nalazi u Viryju vodi tehnički direktor za pogonske jedinice Eric Meignan, kojemu će pak glavni zadatak biti izrada motora prema novim pravilima koja stupaju na snagu 2026. godine.

Alpine je nedavno objavio da je novi COO u Enstoneu John Woods, a istu funkciju u Viryju drži Audrey Vastroux.

Pretplati se
Obavijesti o
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Hrvoje Kalamar

Nesposobni Bruno Famini, kako bi sebe gurnuo u prvi plan, kao hulja se, a i skroz olako, riješio Otmara Szafnauera, koji mu je godinu prije donio stravično dobre rezultate. Sad kad je sve na njemu, kad nema nesretnih izlijetanja ili glupih pogrešaka vozača, a ni automobila koji ti je netko drugi štimao, umjesto da šutne sebe, još jednom, šutira sve okolo sebe.

Webmaster

Već???

1borna

Ne može se na silu napredovati što bi htjeli oni iz vrha Renaulta, česte promjene u timu mogu stvoriti samo nazadovanje ii stagniranje. Ako se nastave loši rezultati možda na kraju ove godine ponovo izađu iz F1 te prodaju tim Andrettiju?

tsunami

Kako je krenulo predstoji im grčevita borba za izbjeći zadnje mjesto. Ali teško da će prodati ekipu Andrettiju ili kome drugome, čak i ovako loši i dalje su magnet za sponzore i razvoj.U protivnom, nebi glasovali protiv ulaska 11.ekipe u F1

Related Posts
4
0
Would love your thoughts, please comment.x