Izvor: McLaren Media Center

Lando Norris produljio ugovor s McLarenom!

Lando Norris obvezao se na novi višegodišnji ugovor sa svojom momčadi McLaren koja će ga zadržati u Wokingu i nakon sezone 2026.

Britančev prethodni ugovor s McLarenom, potpisan još 2022., istekao bi krajem 2025. te bi Lando postao još veća meta za momčadi poput Red Bulla, Ferrarija i Audija.

No, u nastojanju da preduhitri bilo kakve pokušaje suparnika da ga odmame, McLaren je dugoročno angažirao Norrisa.

Iako nije određena duljina ugovora, vjerojatno će trajati najmanje dvije godine, tj. do 2027., s potencijalnim opcijama izvan toga.

Izvršni direktor McLarena Zak Brown rekao je da se radi o višegodišnjem produženju koje nadilazi njegov trenutni ugovor.

“Sjajan je osjećaj ostati u Papayi. Odrastao sam uz McLaren i ovdje se osjećam kao kod kuće, momčad mi je poput obitelji.”

“Dosadašnje putovanje bilo je uzbudljivo, imali smo uspona i padova, ali prošla sezona pokazala je našu želju da se vratimo natjecanju u vrhu poretka”.

Lando Norris

Najava Norrisovog novog ugovora dolazi samo 24 sata nakon što je Ferrari objavio da je produžio svoj ugovor s Charlesom Leclercom – što znači da su dvojica najpoželjnijih vozača povučena s tržišta.

Za McLaren, koji sada ima svoju vozačku postavu potvrđenu barem do kraja 2026. nakon što je Oscar Piastri potpisao produljenje ugovora prošle godine, Norrisova odluka pokazuje da obje strane potpuno vjeruju jedna drugoj da imaju sve što je potrebno da dođu do vrha poretka.

“Ovo odražava predanost i samopouzdanje koje imamo zajedno, s našom zajedničkom ambicijom da u konačnici ponovno osvojimo prvenstvo u budućnosti.”

“Uz Oscara, naš uzbudljivi par vozača igrat će ključnu ulogu u našem cilju da se pomaknemo prema prednjem dijelu poretka.”

Andrea Stella, šef momčadi

Norris je 2019. debitirao za McLaren, Iako još uvijek nije osvojio pobjedu, ima jedan pole position s VN Rusije 2021.

Prošla godina bila je njegova najuspješnija u Grand Prix utrkama jer je završio šesti u poretku s impresivnim rezultatom od šest drugih mjesta.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x