Perez: Otmaru nisu dali vremena kako bi pokazao svoj potencijal

Alpine je smijenio svog dosadašnjeg šefa momčadi nakon samo godinu i pol, a Sergio Perez ostao je iznenađen takvom odlukom i smatra da Szafnauer nije dobio dovoljno vremena za iskazati se u francuskoj momčadi.

Otmar Szafnauer i Sergio Perez dugo su radili zajedno. Suradnja je započela još u momčadi Force India, koja je kasnije preimenovana u Racing Point. Otmar je bio šef momčadi, a Sergio vozač te ekipe od 2014. do 2020.

Meksikanca su se odrekli kako bi angažirali Sebastiana Vettela pri transformaciji momčadi u Aston Martin, a nije se ni Szafnauer dugo zadržao. Odradio je još 2021. u momčadi Lawrencea Strolla, a onda se na početku 2022. pridružio Alpineu.

Međutim, Otmar nije pronašao sreću u francuskoj ekipi. Rijetki jesu u posljednje vrijeme, budući da se ljudi na istaknutim pozicijama u vodstvu Alpinea smjenjuju kao na tekućoj traci. Tijekom nedavne Velike nagrade Belgije objavljeno je da Szafnauer i Alan Permane, sportski direktor, napuštaju momčad.

Ovako je to prokomentirao Perez: “Ostao sam prilično iznenađen time, kako je to napravljeno u kratkom roku. Mislim da je Otmar odličan, a bilo kojoj osobi na toj poziciji potrebno je dati vremena. Mislim da Otmaru nisu dali vremena kako bi stvarno pokazao svoj potencijal, za koji znam da je ogroman.”

“Vidio sam što je napravio u drugim momčadima s vrlo ograničenim budžetima, ali i u situacijama kad nije bio tako ograničen. Mislim da je šteta da su ga tako pustili. S druge strane, tko god došao, trebat će vremena jer sve te stvari u Formuli 1 zahtijevaju vrijeme.”

A vremena su si odlučili uzeti u Alpineu, tvrdi privremeni šef momčadi Bruno Famin, kako bi pronašli odgovarajuću i dugoročnu zamjenu za Szafnauera, koji je otišao bez da je ostavio dublji trag. Prošla je sezona bila dosta dobra i Alpine je osvojio četvrto mjesto u poretku konstruktora, no rezultati su ove godine dosta slabiji i Szafnauerova bivša ekipa zauzima šesto mjesto. Za Alpine je posebno bolno kako ih je ‘prešišao’ Aston Martin i skočio u vrh poretka, što Francuzi već godinama ne uspijevaju napraviti.

Poznato je kako u svijetu Formule 1 nikad ne nedostaje glasina, a vezano uz ovu priču i Alpine, ‘šuška’ se da bi novi šef momčadi mogao postati Mattia Binotto. Vrijeme će pokazati hoće li bivši šef Ferrarijeve momčadi doista realizirati svoj povratak u F1 ili će sve ostati na razini glasina.

Pretplati se
Obavijesti o
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMX

Zato ćeš ti Perez letiti kao i on.Već si jednom nogom vani.

schumy

Sa Mattiom Binottom će se zaista “usrećiti”!!!!!
Taj ima ugrađen rikverc stalno, ako ga uzmu adio napredak!!!

Related Posts
2
0
Would love your thoughts, please comment.x