Timovi i vozači složni: Otkazivanje utrke ispravna je stvar

Željno iščekivana utrka Formule 1 u Imoli ipak se neće održati ovog vikenda od 19. do 21. svibnja. Održavanje bilo kakvog natjecanja spriječile su poplave u regiji, a timovi i vozači slažu se da je donesena ispravna odluka.

Slično kao u Hrvatskoj, područje sjeverne Italije zadnjih su dana pogodile jake kiše i uzrokovale puno problema s nabujalim rijekama, a nažalost ima i poplavljenih područja. Prirodna nepogoda pogodila je i regiju Emiliju-Romagnu te područje oko staze Enzo e Dino Ferrari u Imoli. Zbog toga je održavanje šeste utrke Svjetskog prvenstva Formule 1 ovoga vikenda postalo nemoguće.

Već su u utorak nadležne službe naredile svim djelatnicima napuštanje staze i Paddocka zbog prijetnje u obliku nabujale rijeke Santerno. U srijedu je pak održan sastanak čelnika FIA-e, Formule 1 i organizatora utrke s lokalnim vlastima i nadležnim institucijama te je donesena odluka o otkazivanju trkaćeg vikenda. Snimka objavljena na Twitteru prikazuje kakvo je trenutačno stanje na i oko same staze – katastrofalno.

“Takva odluka je donesena jer nije moguće održati natjecanje na siguran način za naše navijače, timove i ostalo osoblje te je to ispravna i odgovorna stvar za napraviti s obzirom na situaciju s kojom se suočavaju gradovi i mjesta u regiji. Ne bi bilo ispravno stavljati dodatni pritisak na lokalne vlasti i urgentne službe u ovim teškim trenucima”, stoji u priopćenju Formule 1.

Nakon objave ove teške, ali razumne odluke, oglasili su se timovi i vozači Formule 1. Podržali su odluku i poželjeli što brži oporavak cijeloj regiji.

“U ime svih koji rade u Ferrariju, želim izraziti duboku solidarnost svima koji su pogođeni ovom groznom tragedijom. Emilija-Romagna je naša domovina i slama nam se srce gledajući što ljudi prolaze u ovom trenutku.”

Frederic Vasseur, Ferrari

“Nadam se da će svi u Emiliji-Romagni moći ostati na sigurnom i paziti jedni na druge. Naše misli su onima koji su pogođeni ovom tragedijom, ali i s izvanrednim hitnim službama koje rade na terenu. Svi razumijemo da sigurnost dolazi na prvom mjestu. Jedva čekam vidjeti vas sve na idućoj utrci.”

Lewis Hamilton, Mercedes

“Volim utrkivanje, ali sigurnost svih je puno važnija. Žao mi je svih navijača, ali vratit ćemo se u Imolu. Ostanite sigurni.”

Lando Norris, McLaren

“Misli cijelog našeg tima su s ljudima koje je pogodila poplava u regiji Emilia-Romagna. Mnogi od naših djelatnika na stazi već su se osobno uvjerili kakav je utjecaj poplava imala na ljude i područje. U potpunosti podržavamo odluku Formule 1 i FIA-e da se ne nastavi s provedbom Velike nagrade ovog vikenda. Sigurnost lokalne zajednice je najvažnija i izražavamo zahvalnost vlastima i hitnim službama u regiji na njihovom neumornom radu u ovo izazovno vrijeme.”

Guenther Steiner, Haas

U regiji svoju bazu u Faenzi ima momčad AlphaTauri, koja poziva i na financijsku pomoć pogođenima ovim obilnim kišama i poplavama.

“Moje su misli i molitve s ljudima u talijanskoj regiji Emilia-Romagna. Ne utrkujemo se ovog vikenda, ali nadam se da ćemo se moći brzo vratiti. Molim vas, ostanite sigurni.”

Sergio Perez, Red Bull
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x