Steiner: Moramo se odlučiti što točno želimo od Pirellija

Pirelli je uoči trkaćeg vikenda u Imoli najavio novu konstrukciju guma koja će se koristiti od utrke u Silverstoneu, a kao posljedica većih performansi ovogodišnjih bolida od planiranih što može rezultirati potencijalnim problemima s gumama.

Šef momčadi Haasa, Gunther Steiner, je nakon utrke u Miamiju upitan od strane medija o trenutnim Pirellijevim gumama, na što je on pozvao sve momčadi te vozače na odlučnost pri odabiru karakteristika novih guma koje uskoro dolaze.

“Mislim da moramo dobro pogledati trenutne gume, uvijek smo se žalili zbog pada performansi guma, sada se žalimo što tog pada nema. Pirelli nam je isporučio i jedno i drugo, a mi se moramo odlučiti što točno od njih želimo. Također, mislim da ne trebamo prenagliti, imali smo dobre utrke s pretjecanjima ove sezone, trebamo ih pogledati i pokušati ponoviti, a ne biti ljuti zbog situacije u Bakuu”, izjavio je Steiner.

U Bakuu smo imali priliku vidjeti Estebana Ocona te Nicu Hulkenberga koji su gotovo cijelu utrku vozili na tvrdoj komponenti guma. Također, najduža DRS zona je bila skraćena za 100 metara, što se na kraju kritiziralo.

“Očito smo svi očekivali crvene zastave, sigurnosne automobile, ali se ništa od toga nije dogodilo. Siguran sam kako ćemo, ako je potrebno, nešto učiniti kako bismo olakšali situaciju, ali nikada neće biti lako prestizati”, dodao je šef Haasa.

Posljedica propisa iz 2022. godine jest manja razlika između momčadi, ali problem ‘DRS vlakića’ nije eliminiran zbog premalih razlika u brzinama na pravcima, čak i s DRS sustavom koji se planirao ukloniti s novim pravilima.

“Uvijek će biti teško s jednosjedima koji imaju velika krila, pretjecanja će uvijek biti problem. Prošle je godine bilo bolje nego ove, nismo si pomogli skraćivanjem DRS zona, ali uvijek će biti teško. Teško da ćemo ikada imati pretjecanja bolida kada je njihova razlika ispod dvije desetinke po krugu, a možda i više od toga”, zaključio je.

Iako je Pirelli najavio nove gume koje će stići u Silverstoneu, ne treba očekivati neku ‘revoluciju’ jer bi komponente guma trebale ostati identične po performansama u odnosu na sadašnje, ali bi se trebala smanjiti mogućnost pucanja zbog velike količine energije koja prolazi kroz same gume.

Pretplati se
Obavijesti o
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
west

?

schumy

Pogledajte facu ovog “gaulajtera”??!!
Slabo ćeš ti razvijati bolid – idi uzgajati mladi luk!!

Related Posts
2
0
Would love your thoughts, please comment.x