Navijači McLarena morat će još pričekati na nadogradnje

Nova sezona, isti McLaren. Kratko i jasno, momčad iz Wokinga jednostavno ne ispunjava očekivanja mnogih te smo svjedoci katastrofalnog ulaska u sezonu, no momčad vjeruje u nadolazeće pakete nadogradnji za koje će se morati još malo pričekati.

I dok mnogi donose ogromne nadogradnje u Imolu, McLaren pak donosi sitne za koje šef momčadi, Andrea Stella, kaže kako su male u odnosu na one koje tek trebaju stići.

“Bit će malih pomaka u Imoli, ali samo manjih u usporedbi s korakom koji trebamo poduzeti kako bismo konstantno osvajali bodove, što je naš cilj”, izjavio je Stella.

Što se tiče nekih većih nadogradnji, iz tima poručuju kako će one stići između utrka za VN Kanade te VN Velike Britanije. Prije toga još su na rasporedu utrke u Imoli, Monte Carlu i Barceloni, a između spomenutih utrka u Montrealu i Silverstoneu, vozit će se i VN Austrije, ali iz momčadi poručuju kako McLaren neće donositi unapređenja na Red Bull Ring zbog manjka vremena za testiranje jer je to sprint vikend.

“Sljedeći veći paket nadogradnji će stići prije ljetne stanke, planiramo rastegnuti ažuriranja između utrka za VN Kanade i VN Velike Britanije. Definitivno ćemo izbjeći donošenje nadogradnji u Austriju jer je to sprint vikend te s obzirom na količinu nadogradnji koje donosimo, sigurno ih nećemo donijeti na događaj sličan onome u Bakuu. Tada smo donijeli novu podnicu, ali u sljedećim utrkama planiramo uvesti veće stvari, a nova podnica će biti predstavljena u Britaniji”, zaključio je šef momčadi McLarena.

Siguran sam kako se nitko iz momčadi popularne “Papaye” nije nadao ovakvom početku sezone, no pozitivna stvar su te nadogradnje koje će uskoro stići, ali prije njih vozači će se morati izboriti s onime što imaju kroz tri uzastopna trkaća vikenda koji su pred nama.

Pretplati se
Obavijesti o
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mars32

U Imoli bi se više-manje trebao završiti predsezonski razvojni put. Očito je da McLaren kasni par mjeseci s razvojem, i neko značajno poboljšanje brzine je ravno čudu, ali nema predaje. Glavu dolje, kontinuirano razvijati bolid i hvatati svaku priliku koja se pokaže. Lando nas je u zadnje dvije sezone naučio da u Imoli stoji na postolju tako da se ove sezone očekuje isto.

schumy

Teško ćemo to dočekati – od McLarena je ostao samo “aren”, čudim se kakoje jedna ekipa može u samo 1 godinu toliko nazadovati….
Mislim da su krenuli prekasno u razvoj ovogodišnjeg bolida i sada ne mogu uhvatiti ritam jer ostali su već na nadogradnjam u 2 stupnju a oni još tapkaju na osnovnim postavkama ovogodišnjeg bolida…..

mars32

Zapravo je jako lako doći u zaostatak. Ponekad se konkurencija brže razvija, ponekad se promaši razvojni put, ponekad razvoj malo zastane kao u slučaju McLarena. Kašnjenje je po meni djelomično posljedica promjena u vrhu i potrebnom vremenu da novo vodstvo odredi razvojni smjer, a djelomično namjerno – da se sredstva za razvoj ostave za drugi dio sezone kada će proraditi novi zračni tunel.

Related Posts
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x