Verstappen: Prvi stint nam je donio dominantnu pobjedu

Max Verstappen ističe kako je savršen prvi stint utrke u Bahrainu bio ključ za dominantnu pobjedu koja je uslijedila na prvoj utrci sezone na stazi Sakhir.

Dvostruki svjetski prvak je na sjajan način otvorio novu sezonu pobijedivši utrku s preko 10 sekundi prednosti ispred svog momčadskog kolege Sergia Pereza te Fernanda Alonsa u odličnom Aston Martinu.

Iako je u utrku krenuo na korištenim soft gumama, Max je uspio izgraditi prednost ispred svog glavnog rivala Charlesa Leclerca te mu nije dozvoljavao ulazak u DRS zonu i već na kraju drugog kruga prednost je iznosila 1.8 s. Dobar start utrke Maxu je pružio mogućnost da sačuva svoje gume te Leclerc odlazi prvi u pitlane po novi set tvrdih guma.

Krug kasnije Max je slijedio vozača Ferrarija u bokseve te je stavio još jedan set soft guma što je značilo da su se odlučili na strategiju od dva zaustavljanja u boksevima. Manjih problema je imao Max s diferencijalom prilikom prebacivanja u nižu brzinu, ali ništa što nije moglo biti ‘obuzdano’ tijekom utrke.

„Ovo je točno ono o čemu smo sanjali za početak nove sezone, sjajan dan za cijelu momčad. Odličan dan za nas i odličan start sezone. Nismo navikli krenuti u sezonu bez problema, ali jako smo sretni što smo u tome uspjeli ove godine. Ipak, treba biti oprezan i nastaviti raditi na bolidu.”

”Prvi stint je bio jako važan, tu sam uspio napraviti razliku te sam zbog toga mogao nastaviti naprijed po planu. Bolid je jako dobro funkcionirao na svim gumama, ali definitivno imamo još prostora za napredak. Fantastičan je osjećaj imati bolid spreman na pobijede od samog starta sezone.“

Max Verstappen

Red Bull je danas pokazao da definitivno imaju najbolji bolid na gridu, a zajedno s vrhunskim vozačem poput Maxa neće biti lako za druge momčadi da ih dostignu u sljedećim utrkama. Ipak, Nizozemac s oprezom najavljuje sljedeću utrku u Džedi.

”Imamo dobar ulazak u sezonu, ali sve to treba potvrditi u sljedećim utrkama. Prva nam je na rasporedu utrka u Džedi koja nije slična ovoj stazi. Tamo nas očekuju dugi pravci, brzi zavoji i puno manje degradacije guma. Vjerujem kako će cijeli grid biti još bliže po performansama nego ovdje,” rekao je.

Pretplati se
Obavijesti o
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Pratiteljcro

Sabio si! Sjedi pet.
Perez vise “srece” drugi put.

Pratiteljcro

https://www.youtube.com/watch?v=SWUXRst8gzw&ab_channel=FORMULA1

Dodatak: Samo 2 zadnja zavoja kod pereza gdje je napravio manju greskicu i ode desetinka i pol!
i kada se to pomnozi sa 60 krugova u utrci dobije se 9 sekundi zaostatka za Pereza.
Tko napravi manje gresaka je prvak.

Related Posts
2
0
Would love your thoughts, please comment.x