Perez: Uživao sam u utrci, pogotovo u posljednjih nekoliko krugova

Sergio Perez ostvario je petu pobjedu u karijeru, osvojivši Veliku nagradu Saudijske Arabije. Meksikanac, koji je startao s prvog mjesta, uspio se pribrati nakon lošijeg starta i vratiti poziciju, koju je održao do kraja utrke. Iako je safety car omogućio njegovom momčadskom kolegi Maxu Verstappenu da mu se približi, Perez je uspio izdržati pritisak.

Checo je odmah na startu utrke izgubio poziciju od strane Fernanda Alonsa, ali je uspio iskoristiti sve prednosti Red Bullovog nadmoćnog bolida i ubrzo se ponovno našao na prvom mjestu. Nakon toga utrka je tekla po planu, sve do izlaska safety cara u 17. krugu, što je Pereza podsjetilo na prošlogodišnju utrku u Džedi, gdje je zbog safety cara izgubio prvo mjesto i samim time šanse za pobjedu. Ipak, Meksikanac je ove godine ušao u boks za vrijeme sigurnosnog automobila i suverenom vožnjom u nastavku utrke dodao 25 bodova na svoj bodovni konto.

“Nisam imao dobar start, to je nešto na čemu moram poraditi s inženjerima kako bismo bili sigurni da ćemo to popraviti. Fernando je jednostavno imao bolji start. Iako sam izgubio poziciju, znao sam da to nije kraj svijeta. To je utrka od 50 krugova, prilično je duga i najvažnije je bilo čuvati gume, ostati smiren i pobrinuti se da mogu odvoziti vlastitu utrku,” rekao je Perez.

“Jednom kada sam prošao Fernanda, mogao sam odraditi svoju utrku, ali onda je izašao safety car. To me podsjetilo na Džedu prošle godine i rekao sam si: ‘ne opet’, ali srećom ove godine nismo još bili u boksu pa safety car nije toliko utjecao na moju utrku.”

U nastavku utrke očekivao se dvoboj Red Bullovih vozača, ali Checo je sve iznenadio smirenom vožnjom i održavanjem razmaka od 5 sekundi u odnosu na Verstappena, koji je ubrzo nakon ulaska safety cara u boks izbio na drugu poziciju. Najzanimljivi dio utrke za vozače austrijske momčadi zasigurno je bilo koji će od njih dvojice odvesti najbrži krug utrke. U konačnici je to uspjelo Maxu i time je Nizozemac zadržao vodstvo u poretku vozača, iako trenutno razlika između njega i Pereza iznosi samo jedan bod. Sergio se osvrnuo i na posljednje krugove utrke, kad su on i Max izmjenjivali najbrže krugove.

“Max je jako brzo izbio na drugu poziciju i na kraju smo samo pazili da napravimo dosta velik razmak između mene i Maxa, ali to je značilo da smo dosta stiskali i time potrošili gume”, rekao je pobjednik utrke i zaključio: “Uživao sam u utrci da budem iskren. Jako sam uživao, posebno na kraju, kad smo jedan drugome radili pritisak najbržim krugovima, sve je bilo prilično intenzivno. Onda mi je rečeno da održavam određeni tempo, pa mi je opet rečeno da stišćem, pa ponovno da održim tempo – tako da je pred kraj utrke sve bilo pomalo zbunjujuće.”

Perez, koji je krug prije kraja na live ljestvici bio vodeći u poretku vozača, ovom predstavom je u potpunosti iskoristio nepouzdanost Verstappenovog bolida u kvalifikacijima te nadolazeću utrku u Australiji sigurno očekuje s velikom dozom samopouzdanja. S obzirom na to da je Red Bull trenutno uvjerljivo najbolja momčad na gridu, ulozi su porasli i ostaje za vidjeti hoće li se ponoviti prošlogodišnja afera iz Brazila, u kojoj su prvi put zamijećene pukotine u odnosu vozača austrijske momčadi. Sudeći po Maxovom uzimanju najbržeg kruga u posljednjem krugu utrke u Džedi, u budućnosti možemo očekivati agresivnijeg Pereza u odnosu na momčadskog kolegu.

Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Pratiteljcro

Poklonili su baričelu pobjedu

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x