Alonso: Ne razmišljam o pole positionu

Iza nas su prvi i drugi slobodni trening za prvu utrku sezone koja će se voziti u Bahreinu. Situacija još uvijek nije kristalno jasna, ali jedna stvar sigurno jest, a to je da Aston Martin izgleda impresivno.

U centar pažnje danas je svakako dospio Fernando Alonso koji je doslovno rečeno “letio” stazom u Bahreinu. Španjolac je prvi trening završio na odličnom drugom mjestu, da bi na drugom zauzeo sami vrh poretka. Bila su to dva snažna treninga za ekipu Aston Martina, ni sam Fernando nije skrivao oduševljenje.

“Pa, očito, to je još jedan korak u pravom smjeru. Bolid je još uvijek dobar, ali moramo pričekati i vidjeti. U ovom se trenutku ne fokusiramo na vremena, moramo poboljšati nekoliko stvari u smislu postavki bolida, ali također još uvijek je rano”, rekao je Fernando.

“Čak i na sastancima, u pristupu prema utrci, još uvijek mijenjamo puno stvari jer pokušavamo pojačati tim u svakom području, ne samo u izvedbama bolida. Bit će to vrlo zanimljiv proces, ali mislim da tim iz dana u dan uči”, dodao je dvostruki svjetski prvak.

Upitan vidi li se sutra na prvoj startnoj poziciji, Fernando je odgovorio: “Ne, nikako. Ne razmišljam o tako visokoj poziciji, iskreno. Zapravo, ne znam točno koja bi pozicija bila dobra za nas. Nakon testiranja, mislili smo da bismo mogli biti u Q3 s oba bolida i osvojiti što je moguće više bodova u prvih par utrka, pokušati što manje griješiti.”

Inače, otkad postoji pod imenom Aston Martin, ova ekipa poprilično luta. Postojalo je par pokušaja kopiranja drugih momčadi, ali ništa konkretno što bi donijelo neki impresivan rezultat. Španjolac je prošle godine odlučio prijeći u redove ekipe iz Silverstonea jer su ga uvjerili u projekt. Vjerovao im je, a danas je upitan je li očekivao ovakav skok u odnosu na prošlu sezonu.

“Pa, vidjet ćemo što će se dogoditi u prvih par utrka, trenutačno su to samo dobre probne sesije. Mislim da Lawrence ima viziju za sve što radi. Vrlo ga je teško zamisliti kako ne uspijeva u onome što je zamislio. Mislim da je pitanje vremena kad će Aston Martin izazvati momčadi s vrha”, zaključio je Španjolac.

Fernandu se pridružio i njegov timski kolega Lance Stroll, koji je unatoč povredi zgloba nastupio na treninzima i postavio šesto vrijeme. S obzirom na njegovu fizičku spremnost, sveukupna slika i ne izgleda tako loše, štoviše izgleda impresivno, ali nećemo se zalijetati, svima je jasno da pravi test dolazi u nedjelju kad će se ugasiti prva ovosezonska svjetla.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x