Šibenik domaćin proglašenja najuspješnijih kartingaša 2022.

ŠIBENIK – Početak svake kalendarske godine vezan je uz pripremu nove natjecateljske sezone, pravilnici, obrasci, kalendari, organizatori, dokumentacija je koja se privodi kraju kako bi sve krenulo ispočetka. Međutim, prije toga potrebno je najuspješnijima protekle natjecateljske sezone dodijeliti zaslužena priznanja.

Hrvatski auto i karting savez, uz suport matičnog Odbora za karting sport i domaćina svečanosti Karting klub Dubrava-Šibenik priprema za subotu 4. veljače prigodnu svečanost proglašenja najuspješnijih sudionika Prvenstva Republike Hrvatske u karting sportu tijekom sezone 2022.godine.

Prošlogodišnje hrvatsko prvenstvo u kartingu objedinilo je četiri natjecanja s osam bodovnih utrka voženih na stazama u Virovitici i Šmriki nadomak Kraljevice. U devet različitih klasa sudjelovalo je 30-tak vozača iz 11 klubova. Uz karting prvenstvo, krajem godine provedeno je i nekoliko uspješnih promocija nove discipline malih bolida – karting slaloma koji bi se već ove godine trebao ustoličiti u sustavu kupa ili prvenstva na više destinacija širom Hrvatske. Nekolicina ponajboljih domaćih kartingaša okušala se i u međunarodnim natjecanjima bilježeći zapažene rezultate.

Uz priznanja najbolje plasiranim vozačima u pojedinačnoj konkurenciji proglasit će se i najbolje klupske ekipe i organizatori natjecanja, te dodijeliti desetak posebnih priznanja pojedincima i organizacijama za doprinos i promociju karting sporta.

Svečanost karting sporta održat će se u Centru za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut u Šibeniku, u subotu 4.veljače s početkom u 12,30 sati.

Autor: Miroslav Krpan
Naslovna fotografija: Klasa KZ2 Master – Tomislav Škvarić, Nikola Samaržija i Tihomir Škvarić (snimio M. Krpan)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x