Počinje prvi FIA Esports South European Cup!

Vozači iz 28 europskih zemalja imat će priliku boriti se za pobjedu na prvom zonskom FIA Esports kupu. Nakon uspješnih FIA Motorsport Igara, ovo je službeni zonski turnir FIA-e, potpomognut FIA Sport Grant programom, a u organizaciji Hrvatskog auto i karting saveza.

Prvo izdanje FIA Esports South European Zone Cupa na platformi Assetto Corsa Competizione počinje u ponedjeljak 19. prosinca 2022. godine i predstavlja veliki korak u organizaciji Esports natjecanja unutar FIA-inog ekosistema. Kup će se također bodovati za Prvenstvo srednjoeuropske zone (FIA CEZ) 2022. Odlične reakcije predsjednika nacionalnih saveza, kao i natjecatelja, pokazuju da je Esport jedna od najaktualnijih temeljnih disciplina u motorsportu.

“Prije četiri godine započela je s djelovanjem radna skupina FIA Digital Motorsport, koja je izrasla u veliki Esports sustav s organiziranim utrkivanjem diljem svijeta pod okriljem FIA-e. Mislim da je ovo samo početak i da Esport postaje istinska temeljna disciplina za uvođenje mladih natjecatelja u svijet utrkivanja”, rekao je Davorin Štetner, koordinator južnoeuropske FIA Esports zone i predsjednik HAKS-a.

“Prije svega, željela bih čestitati Hrvatskom auto i karting savezu te predsjedniku Davorinu Štetneru na ovoj odličnoj inicijativi. Vjerujem da Esport može služiti kao inspiracija i temeljna platforma u našim nastojanjima da učinimo motorsport industriju uključivom i dostupnom svima”, poručila je Anna Nordkvist, FIA-ina potpredsjednica za sport na području Europe.

“Odlično je vidjeti kako neki europski nacionalni savezi preuzimaju inicijativu u promociji međunarodnih Esport natjecanja. To je dobar način razvoja i sljedeći korak iznad nacionalnih prvenstava u simulacijama utrkivanja. Želim čestitati Hrvatskom auto i karting savezu te predsjedniku Davorinu Štetneru na ovom prijedlogu. Naravno, on će računati na nas da osiguramo vozača koji će predstavljati Španjolsku u ovom natjecanju, a sigurni smo da će i ostali nacionalni savezi iz regije slijediti istim stopama”, rekao je Manuel Aviñó, FIA-in potpredsjednik za sport na području Europe.

FIA Esports South European Zone Cup održat će se u ponedjeljak i utorak. Natjecanje će se sastojati od četiri jednosatne utrke na legendarnim stazama Monza, Catalunya, Spa-Francorchamps i Nürburgring. Platforma na kojoj će se odvijati utrkivanje je Assetto Corsa Competizione. Očekuje se sudjelovanje petnaestak vozača, koji će pokušati osvojiti premijerno izdanje ovog natjecanja.

Više informacija o natjecanju dostupno je na službenim Facebook i Instagram profilima.
Facebook: FIA Esports South European Zone Cup
Instagram: fia_esports_se_zone_cup

Live stream prvog dana natjecanja može se pratiti ne ovoj poveznici: https://youtu.be/IttVHvUhQjY

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x