Magični RSSD vikend završio je vrlo uspješno za mađarske posade

Pobjednik 12. Rally Showa Santa Domenica je Róbert Bútor sa suvozačem Gergely Makaijem u Citroenu C3 WRC.

Róbert Bútor – Gergely Makai (Mađarska) u Citroenu C3 WRC

Ovogodišnje izdanje popularnog Rally Show-a Santa Domenica obilježili su oktani, makadam, iznenađenja i lijepo vrijeme, što potvrđuje činjenica da je staze Savrščaka krasilo više tisuća gledatelja, koji su uz samu utrku uživali i u dodatnim sadržajima. Vikend je protekao u neizvjesnosti do samoga kraja, a isto neizvjesnosti nisu mogli odoljeti ni mediji jer je natjecanje posjetilo i medijski popratilo stotinjak medijskih predstavnika.

Subotnji Shakedown završio je sa Simonom Wagnerom u Škodi Fabiji R5 na prvom mjestu, čime si je Wagner omogućio najbolji odabir startne pozicije za nedjelju. Slijedili su ga Róbert Bútor u Citroenu C3 WRC i Péter Ranga u Škodi Fabiji R5, što je dalo naslutiti da će ishod nedjeljnih brzinaca biti neizvjestan do samoga kraja.

Sasa Olle – Rebeka Olle (Mađarska) u Škodi Fabiji R5

Upravo to se i dogodilo. Na prvom brzinskom ispitu Bútor je preuzeo vodstvo nad Wagnerom, koji je potom na drugom brzinskom ispitu ispao iz utrke okrenuvši svoj automobil na krov. Ranga se pozicionirao na drugo mjesto, a pratio ga je slovenski vozač Aljoša Novak u Škodi Fabiji Rally2 Evo. Već na trećem brzinskom ispitu Novaka je zamijenio Mađar Sasa Ollé u Škodi Fabiji R5 s 13 sekundi prednosti. Kroz četvrti brzinski ispit Ollé je uspio biti brži i od Range i zauzeo je drugo mjesto. Unatoč svim obratima kroz dan Róbert Bútor je zadržao vodeću poziciju i time postao pobjednik 12. izdanja RSSD-a. Kao drugi pozicionirao se Sasa Ollé s ukupnih 10,9 sekundi zaostatka, a Péter Ranga posustao je u namjeri da ponovno osvoji makadam zadovoljivši se s trećim mjestom.

Peter Ranga – Janos Czako (Mađarska) u Škodi Fabiji R5

Kategorija VALVOLINE MASTERS Trophy u koju spadaju vozači stariji od 50 godina potvrdila je dominaciju Olléa, koji se pozicionirao kao prvi. Drugo mjesto osvojio je Niko Pulić u Škodi Fabii Rally2 Evo, a Nenad Lončarić u Subaru Imprezi STI se unatoč poteškoćama izborio za treće mjesto. U poretku juniora, koji se sastoji od vozača mlađih od 23 godine pobjedu je odnio Rok Lazar u VW Polu 1.4 16V, a pratili su ga Franko Vrbanović u Škodi Favorit i Ivano Huljev u Audiju 1.8 Turbo Quattro.

HOOSIER CO–DRIVER LADIES Trophy namijenjen suvozačicama osvojila je suvozačica Rebeka Ollé, a slijede ju Dora Ravenščak i Tajana Vojvodić – Pinky. PRODUCTION CAR Trophy osvojio je Nenad Lončarić. Na drugom mjestu slijedila ga je Asja Zupanc u Mitsubishi Lanceru Evo IX,  te Marko Lončarić u Subaru Impreza STI. RWD Trophy kategorija je u kojoj se natječu automobili sa stražnjim pogonom, a u njoj su se najbolje snašli Sebastijan Kobal u BMW-u 325i Compact, Vid Zubić i Luka Popović, obojica u BMW E36 320i. HISTORIC Trophy poznatiji kao natjecanje povijesnih vozila osvojio je Cihan Akgul (Mazda 323 GT-R) s Frankom Vrbanovićem na drugom mjestu te Albertom Ferrom (Fiat Ritmo 130 Abarth) kao trećim.

RSSD 2022. uspješno je završen svečanom podjelom nagrada uz mnogo sretnih i zadovoljnih natjecatelja i posjetitelja, te svih koji su uključeni u organizaciju. Pripreme za RSSD 2023. počinju. Vidimo se sljedeće godine.

Izvor: https://rallysantadomenica.com/

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x