Kronometar na Automotodromu Grobnik: Završnica sezone PH

Autoklub RI autosport primio 64 prijave iz 15 klubova, među kojima su i sudionici Kupa RH povijesnih automobila kategorije Točnost

GROBNIČKO POLJE – Na kratkoj improviziranoj i posebno pripremljenoj stazi za kronometar vožnje, u dijelu Parka vozača Automotodroma Grobnik, u nedjelju 6.studenog održava  se tradicionalna „13.Nagrada RI autosport 2022.“ u organizaciji istoimenog Autokluba RI autosport. To je peto i zaključno natjecanje ovogodišnjeg Prvenstva Republike Hrvatske u kronometar vožnjama, bodovano i za Prvenstvo Auto i karting lige Zapad HAKS-a, a prvi će se put voziti i Kup RH povijesnih automobila kategorije Točnost, uveden ove godine u porodicu oktanskih sportova Hrvatskog auto i karting saveza. Prijavljeno je ukupno 64 vozačice i vozača iz 15 klubova.

Mladi istarski automobilist, Vrsaranin Karlo Pelicar (AKOK Skok racing 1993) i prije ovog natjecanja osigurao je čak trostruki naslov prvaka i to u ukupnom poretku, klasi Sport do 1.600 ccm, ali i konkurenciji juniora, tako da slovi favoritom. U ukupnom poretku za drugo i treće mjesto borit će se, prema do sada ostvarenim bodovima, vozači iz drugog ešalona, obzirom da čak trojica koji su sada u toj poziciji neće nastupiti na Grobniku. Tako će priliku dobiti Siniša Baksa (AKK Fly with Kolman Zagreb), Mauricio Bajerić i Dejan Jurasić iz AK Istra racing team Pazin, kao i Igor Bogović (AK Buzet Autosport). Naslove pobjednika po klasama već su osigurali Siniša Baksa u Seriji preko 1600 ccm, Dejan Jurasić u Sport do 1.400 ccm i Karlo Pelicar u klasi sport do 1.600 ccm. U preostalih pet odlučivat će rezultati s Grobnika. S dovoljno bodova prednosti za naslov najbolje vozačice na Grobnik stiže mlada Ogulinka Erika Marija Kušić (AK Klek), dok  će o prvaku veteranske konkurencije odlučiti sraz najtrofejnijeg „tehničara“ Hrvatske Antuna Laušina (SAK Samobor) i Palmira Medice (AK Buzet Autosport). Bodovno je velika razlika, ali teorijski dostižna. Ništa manje uzbuđenja nema niti među klupskim sastavima. Zagrebački AKK Fly with Kolman, u svojoj prvoj cjelovitoj kronometar sezoni, trenutno je 15 bodova u prednosti ispred višestrukih prvaka pazinskog AK Istra racing teama. Iz prikrajka svoju šansu, trenutno na trećoj poziciji vreba AKOK Skok racing 1993.Sve tri ekipe stižu u brojnim sastavima i zastupljenošću većine klasa čiji bodovi odlučuju.

Natjecanje se odvija na stazi dugoj 458 metara, pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, a uz suport partnera u organizaciji Automotodrom Grobnik d.o.o., te Zajednice sportova  PGŽ i tvrtki Tokić i Kamgrad.

Nedjeljni program počinje verifikacijom i tehničkim prijamom od 8 sati, trening je od 10 sati, a prva od tri zacrtane bodovne vožnje kreće od 12,30 sati.

Autor: Miroslav Krpan

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x