Perezu ostaje pobjeda – dobio opomenu, pet sekundi kazne i dva kaznena boda

Nakon dugo vijećanja, suci su konačno donijeli odluku o dvije sporne situacije sa Sergiom Perezom pod dva sigurnosna automobila. Krajnji ishod je opomena, kazna od pet sekundi i dva kaznena boda na licencu.

Prva situacija je bila u desetom krugu. Perez je ostavio prostor više od duljine deset bolida do sigurnosnog automobila, što je protivno Članku 55.10 FIA-inog sportskog pravilnika. Perez se za ovu situaciju pravdao da su bili teški, kišni uvjeti te je bilo teško pratiti sigurnosni automobil s malo temperature u gumama i kočnicama. Suci su djelomično to uzeli u obzir, jer uvjeti nisu bili toliko teški kako ih je okarakterizirao Sergio, no s obzirom na ostale čimbenike suci su primjerenim smatrali izreći opomenu.

Druga situacija se dogodila u 36. krugu. Suhi uvjeti, sigurnosni automobil potpuno vidljiv zajedno sa svim signalnim svjetlima na njemu. Perez je očito prekršio Članak 55.10., nakon čega je dobio upozorenje ekipe. S obzirom na ranije izrečenu opomenu, na koju se nadovezalo kršenje istog pravila u puno povoljnijim uvjetima, suci su prosudili da je ovo drugo kršenje vrijedno kazne od pet sekundi dodanih na Perezovo vrijeme, uz dva kaznena boda na superlicencu.

Na kraju Perez zadržava svoju pobjedu, Leclerc ostaje drugi a Sainz treći. Suci su na kraju dodali kako svi natjecatelji mogu uputiti žalbu na ovu odluku.

Pretplati se
Obavijesti o
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
1borna

Dobro je na kraju prošao makar ne bi bilo fer da izgubi prvo mjesto koje je zaslužio!

LUTHER

nije stvar fer ili ne fer.. ok, ako je to bilo za kaznu, u redu..stvar je da su to trebali suci riješiti za vrijeme utrke, a ne kasnije…

Related Posts
2
0
Would love your thoughts, please comment.x