Sainz o austrijskoj buktinji: Priča moje sezone

Ferrari je bio na dobrom putu prema dvostrukoj pobjedi na Red Bull Ringu, no onda se bolid s brojem 55 zapalio. Bila je to dosta dramatična situacija za Carlosa Sainza, koji je srećom na vrijeme pobjegao od plamena, a kaže kako taj događaj savršeno opisuje njegovu cijelu sezonu.

“Svaki put kad uhvatimo zalet, dogodi se nešto pogrešno i teško je s time nastaviti dalje. No, čini se da je to priča moje sezone”, rekao je nakon Velike nagrade Austrije razočarani Carlos.

Na toj utrci španjolski vozač nije bio brz poput momčadskog kolege Charlesa Leclerca, koji je naposljetku donio pobjedu Ferrariju, ali išao je dovoljno dobro za osvajanje drugog mjesta. Baš kad se spremao napasti Maxa Verstappena, zadimilo se iz Ferrarijevog motora i Sainz je morao parkirati bolid kraj staze.

Tada se odvila jedna prilično nezgodna situacija. Carlos je stao kod zavoja broj 4, međutim tamo je sporedni put na blagoj uzbrdici pa je bolid krenuo unatrag. Iz motora je počeo sukljati plamen, a reakcija sigurnosnih službi na stazi nije bila najbrža ikad.

“Da, bila je to nezgodna situacija jer želio sam iskočiti iz bolida, no bolid je krenuo unatrag. Nisam želio da se kotrlja natrag do staze, a već je počeo gorjeti. Čekao sam suce, a oni nikako da dođu. Bio je nezgodan trenutak, ali nije se ipak ništa dogodilo”, objasnio je pobjednik prošle utrke na Silverstoneu.

Prolaskom ispred Verstappena i dolaskom do cilja donio bi Ferrariju dvostruku pobjedu na Red Bull Ringu. Ne treba naglašavati koliko bi to značilo talijanskoj momčadi, posebno kad se uzme u obzir da je Sergio Perez ranije odustao. Razlika u konstruktorskom poretku bila bi drastično manja, a osim toga, izbio bi Verstappenu tri boda, tako da bi i on i Leclerc prišli malo bliže Nizozemcu.

“Lagano sam išao prema drugom mjestu i dvostrukoj pobjedi za momčad, bio bi to veliki rezultat. Bili smo vrlo brzi, posebno na tvrđim gumama, čak sam smanjivao zaostatak za Charlesom. Ovog vikenda trebali smo upisati laganu dvostruku pobjedu za Ferrari”, rekao je Sainz.

Razlika u konstruktorskom poretku sad je 56 bodova u korist ‘Bikova’, a Carlos je nakon odustajanja ostao četvrti među vozačima. Ima 18 bodova manje od Pereza, a prijeti mu George Russell sa samo pet bodova manje.

Pretplati se
Obavijesti o
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
schumy

Kada će se već poklopiti sretne zvijezde u “propetom konjiću”??!!
4 utrke su sami sebi pucali u nogu na utrci “sprintera na 100 m”.
Austria – opet ćorak!
Kada će doći taj dan da ovaj bolid pokaže “sve što zna” (i može) !
Što se Sainza tiče – kapa dolje !
Stisni zube i uspjeh mora doći !

robif

Ima potencijala u tebi ima,samo treba naci nacina da se iskoristi.

147 kt

Glavu gore.

Related Posts
3
0
Would love your thoughts, please comment.x