Leclerc: Bilo bi teško bez Sainzove pomoći

U odnosu na tempo Maxa Verstappena na posljednjem slobodnom treningu u Francuskoj, Leclercov Ferrari živnuo je u subotnjim kvalifikacijama i zahvaljujući maloj pomoći momčadskog kolege Carlosa Sainza, osvojio je svoj sedmi pole position ove sezone.

“Nakon Q1 bio sam jako iznenađen tempom koji smo imali, a bili smo jaki i u Q2. Nekako uspjeli preokrenuti kvalifikacije, to je dobro iznenađenje”, izjavio je Leclerc.

Iako smanjivanje draga koje je dobio od Sainza vjerojatno nije bilo presudno u osiguravanju pole positiona za Leclerca, priznao je da bi bez toga bilo puno teže:

“Bila je to sjajna runda. Cijeli sam vikend pokušavao sastaviti krug i uspio sam ga sastaviti. Ali, moram reći da mi je i Carlos pomogao i bio je to nevjerojatan timski rad.”

“Bilo bi puno teže bez Carlosa, veliko hvala njemu i momčadi. Nadam se da će nam se sutra ponovno pridružiti u borbi za pobjedu.”

Verstappen je okrivio nedostatak gripa za nemogućnost postizanja boljeg rezultata u kvalifikacijama jer je završio “tek” na drugom mjestu u kvalifikacijama.

“Bilo je malo teže nego što bih želio. Ali sve u svemu, mislim da još uvijek imamo pristojan bolid.

Nadamo se da će sutra biti više toga u našu korist. Brzi smo na ravninama. Nadam se da ćemo to moći iskoristiti sutra”, izjavio je Max.

Verstappenov momčadski kolega Sergio Perez, koji se kvalificirao kao treći, zadovoljan je što se pridružio borbi na čelu poretka:

“Da budem iskren, nisam bio nigdje cijeli vikend. Puno sam se mučio, ali na kraju smo se uspjeli dobro oporaviti.”

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x