Hrvatski asovi brdskih utrka u borbi za bodove na utrci Kotor-Trojica 2022.

Nakon što su odradili otvaranje sezone na novoj utrci, Nagradi Biokova, hrvatski vozači brdskih auto utrka gostuju u susjednoj Crnoj Gori na poznatoj utrci Kotor – Trojica.

Međunarodnu brdsku auto utrku “Memorijal Tripo Bukilica” organizira AMSK Kotor na vrlo atraktivnoj stazi Kotor – Trojica, a ista se boduje za Šampionat Crne Gore te Prvenstvo Hrvatske na brdskim stazama.

Utrka se održava 21. i 22. svibnja, a bit će to druga stanica u Prvenstvu Hrvatske, nakon otvaranja sezone u Makarskoj. Prijavljeno je “okruglih” 50 vozača koji predstavljaju hrvatske klubove, pored 55 domaćih natjecatelja za Šampionat Crne Gore te još nekoliko gostiju iz drugih zemalja u regiji.

Staza je dugačka 4,35 kilometara uz visinsku razliku između startne i ciljne točke od 280 metara, a prosječan uspon je pet posto. U subotu u podne startat će prvi od dva treninga, a nedjelja je dan za osvajanje bodova. Svečano otvaranje utrke održat će se u 10:45, prva natjecateljska vožnja starta u 11 sati, a druga otprilike pola sata po završetku prve.

Što se hrvatskih vozača tiče, oni najbolji s prve utrke uglavnom su svi na broju. Matija Jurišić upisao je na Biokovu svoju prvu pobjedu u generalki državnog prvenstva, a u Kotor dolazi sa svojom atraktivnom Škodom Fabiom S2000. U Makarskoj su se iza njega poredali Martin Mustapić, Marino Poropat, Niko Pulić i Ante Alduk. Od te četvorice, u Kotoru nastupaju svi osim Poropata, koji je ovog vikenda ipak izabrao nastup na utrci Formule Driver u Buzetu.

U Crnoj Gori će nastupiti i Dejan Dimitrijević, koji u Makarskoj nije uspio završiti utrku sa svojim Seatom, ali bi definitivno trebao biti među favoritima, ako ne i glavni favorit za pobjedu u Kotoru. Naši internacionalci Domagoj Pereković i Tomislav Muhvić, koji su prošlog vikenda (uz Jurišića) nastupili na utrci Prvenstva Europe u Španjolskoj, nisu se odlučili za odlazak u Kotor.

Ova sezona donijela je u prvenstvo brdskih utrka klasifikaciju po performance factoru, a najviše vozača natječe se u grupama 4, 5 i 6. Očekivano, među hrvatskim vozačima koji nastupaju na utrci Kotor – Trojica dominiraju članovi dalmatinskih klubova.

Reportaža s ove utrke bit će emitirana sljedećeg tjedna u emisijama kanala GP1.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x