Bottas: Probali smo drugačiju strategiju jer nismo imali što izgubiti

Valtteri Bottas je zasigurno jedan od vozača koji će nakon VN Španjolske biti zadovoljan ostvarenim rezultatom, ali i s dozom gorčine u ustima zbog propuštene prilike da završi vrlo blizu pobjedničkog postolja na četvrtoj poziciji.

Podsjetimo, Bottas je dobar dio utrke proveo u prvih pet vozača, a onda je krajem utrke počeo padati u brzini te su Sainz i Hamilton prestigli vozača Alfe Romeo pa se Finac morao zadovoljiti sa šestom pozicijom. Ipak, taj rezultat je prilično dobar kada se zna da su ispred njega završili samo vozači najbolje tri momčadi na gridu – Red Bulla, Ferrarija i Mercedesa.

”Kada se nalazite u poziciji gdje sam ja bio neko vrijeme pomislite ”Danas bi mogao biti moj dan.”. Odlučili smo se za malo drugačiju strategiju u utrci što je u neku ruku bilo i pomalo riskantno. Produžili smo drugi stint koliko god smo mogli, a na kraju se ispostavilo da nije bilo dovoljno života u tim gumama da završimo utrku na njima u tempu kakvog smo imali do tada.”

”Danas smo imali priliku birati strategiju i pristup utrci. Imali smo mogućnost da se zadovoljimo biti ‘best of the rest’ ili da pokušamo doći do nekog iznenađujućeg rezultata drugačijom strategijom. Probali smo ovu drugu opciju koja nam se na kraju nije isplatila, ali s obzirom na prednost u odnosu na druge momčadi nismo imali što izgubiti,” rekao je.

Bottas smatra kako bi u strategiji s tri ulaska u bokseve prošli vrlo slično jer Alfa još uvijek nema tempo vodećih momčadi, iako je ostavio mogućnost da su možda mogli prijeći Hamiltona na kraju utrke kada je imao problema s bolidom.

Finac je izrazio i želju da na kraju utrke ode u bokseve i prijeđe na set mekanih guma kako bi napravio najbrži krug utrke, ali je momčad odlučila kako je to preriskantan potez s obzirom da je Esteban Ocon bio na zaostatku koji bi ga potencijalno mogao ugroziti.

”Mislim da ni sa drugačijom strategijom od ove danas ne bi mogli parirati vozačima ispred mene, Jedino bi možda mogli ugroziti Lewisa koji je imao probleme na kraju utrke.”

”Proanalizirati ćemo tu situaciju gdje smo možda mogli otići po najbrži krug na kraju utrke, ali je momčad rekla da je preriskantno te smo odlučili ostati na stazi. Vjerujem da je bilo danas bitno uzeti bodove, a možda ćemo se u budućnosti odlučiti na takav potez koji sa sobom nosi rizik, ali i nagradu,” rekao je Bottas.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x