Tehnix FIM Speedway Grand Prix of Croatia u Donjem Kraljevcu 30.4.

Donji Kraljevec, 12.4.2022. – Obljetnica stote godine speedwaya započinje u Međimurju. Hrvatska i Međimurje će 30. travnja biti domaćini motociklističkog spektakla Tehnix FIM Speedway Grand Prix of Croatia.

Nakon deset godina svjetsko prvenstvo u speedwayu vraća se u Međimurje, na Stadion Milenium, gdje će 16 najboljih vozača svijeta odmjeriti snage. Bartosz Zmarzlik, kao drugoplasirani protekle sezone, predvodi vozače iz cijelog svijeta, ali i predstavnika domaćina, slovenskog prvaka Mateja Žagara koji će voziti kao Wild Card. Dva rezervna vozača dolaze nam iz Mađarske i Slovenije, Nik Škorija i Denis Fazekas.

“Očekujemo rasprodan stadion, oko 7.000 posjetitelja, od čega 3.500 turista koji će noćiti od Zagreba do Sv. Martina te ostvarenih 20.000 noćenja samo za vrijeme trajanja ovog događaja”, rekla je Darija Pavlic, direktorica utrke Tehnix FIM SPEEDWAY GRAND PRIX OF CROATIA, ujedno predstavnica FIM-a Svjetske motociklističke federacije, na predstavljanju jedne od najvećih sportskih manifestacija u Hrvatskoj u 2022. godini u VIP dvorani stadiona Milenium. “Ovo će ujedno biti prilika da proslavimo i 17 godina našeg stadiona u Donjem Kraljevcu, nakon kojeg će GP ugostiti Varšava i Prag, sve do 11. utrke u Australiji”, dodala je direktorica i time jasno dala do znanja kako je međimurska trka na kalendaru velikih svjetskih centara. Kvalitetu je prepoznao FIM, ali i novi promotor Discovery Sport Event kao vlasnici Eurosporta, koji će sliku speedwaya i sliku Međimurja prenijeti u čak 40 zemalja svijeta.

Državna tajnica pri Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman nadovezala se pohvalama obitelji Pavlic i cijeloj ekipi okupljenoj u Speedway klubu Milenium, na snažnoj želji, volji i znanju za organizaciju ovakvih natjecanja. “Drago mi je što nakon stanke dolazimo do ovog mega događaja za Hrvatsku, takve sportske manifestacije uvelike doprinose razvoju turizma, posebice na kontinentu, a svi znamo kako su upravo naši uspješni sportaši najbolji promotori čitave zemlje. Ovaj utrka ima izuzetan značaj za razvoj kontinentalnog turizma i posebno veseli što su već sada popunjeni svi smještajni kapaciteti u Međimurju i u susjednim županijama, poticat ćemo uvijek ovakve manifestacije i naša nova strategija razvoja turizma do 2030. je posebno apostrofirala razvoj sportskog turizma te razvoj aktivnog odmora u narednom razdoblju”, rekla je državna tajnica.

Međimurski župan Matija Posavec posebno se osvrnuo na ponos što se ova utrka održava u 2022. godini, kada Međimurje kao prva nosi titulu Europske regije sporta. “Nekoliko je osnovnih razloga zašto ova manifestacija ima poseban značaj, jedan je svakako taj kako se ovaj veliki spektakl svjetskih razmjera održava u Međimurju koje s ponosom nosi titulu regije sporta, drugi je taj da se trka održava na sam dan Međimurske županije 30.4., kao Spomendan u Republici Hrvatskoj. Osim toga ovime smo dobili šansu da promoviramo naš identitet i vrijednosti, da budemo prepoznatljiviji diljem Europe i svijeta, a dodana vrijednost je i da što se ujedno obilježava u okviru 100 godina speedwaya. Ovdje imamo ekipu ljudi koji su možda jedini u Međimurju i Hrvatskoj pravi promotori speedwaya kao sporta, hvala Zvonko, Jura i Darija”, naglasio je Posavec i pozvao sve na utrku u okviru Dana Međimurske županije.

Zvonimir i Jurica Pavlic, sportski su domaćini i odgovorni za stadion, stazu i procese te su s ponosom najavili kako će se staza pripremiti na najbolji mogući način na zadovoljstvo svih vozača. Iako je naš trofejni vozač odlučio završiti s karijerom, ipak je Jura naglasio kako se to ne zaboravlja i da će ga adrenalin vuči na stazu, ali i kako je lijepo gledati s vanjske strane te pripremati stazu za svoje prijatelje i kolege. “Naš cilj je pripremiti stazu da utrka bude što više izjednačena, da publika uživa u svim borbama i jednom atraktivnom speedway danu”, dodao je Jura, a Zvonimir kao siva eminencija Tehnix FIM Speedway Grand Prixa of Croatia istaknuo ponos da su mladi preuzeli kormilo. “Ono što mogu reći je da sam sretan što je organizacija predana u kvalitetne i dobre ruke, ali i da se dokazalo da će poslije speedwaya biti – speedwaya. I Jura i ja bili smo natjecatelji, pa kao vozač mogu reći da nas očekuje događaj događaja, nešto što će se pamtiti“, naglasio je Pavlic najavom tehnički iznimno zahtjevnih priprema i same utrke. 

30.4. stoga rezervirajte za veliku utrku u Međimurju, a prije toga požurite po ulaznice jer je navala već  naveliko krenula! Vidimo se na stadionu Milenium.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x