Prodan: Držimo dobar ritam za završna četiri brzinca

Žestoku borbu vode hrvatske posade koje nastupaju na WRC Croatia Rallyju. Uoči posljednjeg dana, najbolji plasman imaju Viliam Prodan i Zoran Raštegorac.

Tijekom petka i subote održano je 16 od ukupno 20 brzinskih ispita na WRC Croatia Rallyju. Uvjeti su doista bili teški svima, uz česte promjene vremenskih prilika, no definitivno nije jednostavno posadama koje startaju nešto kasnije. Prethodno im WRC automobili propisno unište brzince i nabacaju goleme količine zemlje i kamenja na ceste.

U tom su društvu i hrvatske posade, koje većinom nastupaju s automobilima specifikacije Rally4. Izuzetak su Pulić i Kovačić u WRC2 te Siladić i Durak u WRC3. Ipak najbolju poziciju u generalnom plasmanu trenutno drže Viliam Prodan i Zoran Raštegorac s Renault Cliom Rally4. Na 39. su mjestu, a Viliam je zadovoljan subotom.

“U poretku smo se digli, zauzimamo treće mjesto u kategoriji nakon drugog dana, tako da mogu reći da smo vrlo zadovoljni. Danas nismo imali nikakvih problema, nikakvih defekata s autom. Držimo dobar ritam za sutrašnja završna četiri brzinca.”

Da sve ide po planu te da su zadovoljni dosadašnjim rezultatom rekao je Prodan: “Trenutno smo prvi od Hrvata što nam je nekako bio i cilj, tako da sve ide po planu.”

Nastavit će se ta borba za status najbolje hrvatske posade do kraja. U nedjelju se voze brzinci Trakošćan i Kumrovec, po dva puta svaki, a odmah iza Prodana su redom posade Martin Ravenščak/Marko Stiperski (Ford Fiesta Rally4), Niko Pulić/Aleksandra Kovačić (Škoda Fabia Rally2), Ivica Siladić / Jasna Durak (Ford Fiesta Rally3). Nešto niže u poretku su Krešimir i Dora Ravenščak, Jan Pokos i Vili Ošlaj te Željko Magličić i Ivan Poljak.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x