Prodan: Bilo je to preživljavanje

Prvak Hrvatske u rallyju Viliam Prodan osvrnuo se na tri dana WRC utrke koja se vozila kroz Hrvatsku. Što je rekao nakon utrke, s kojim problemama su se sve suočili, kako su odgovorili na vremenske uvjete, te kako su zadovoljni s rezultatom, pročitajte u nastavku…

Viliam Prodan i Zoran Raštegorac suočili su se s velikim izazovima na WRC Croatia Rallyju 2022., ali uspjeli su ispuniti osnovni cilj. U svom Renault Cliju Rally4 dogurali su do cilja natjecanja i ciljne ceremonije u servisnom parku na Zagrebačkom velesajmu.

“Napokon Croatia rally je gotov, uspjeli smo završiti uz puno problema. Već u četvrtak su nas zadesili problemi tehničke naravi. Dečki su u četvrtak navečer trebali po neke dijelove u München, u 6 navečer su krenuli i vratili su se u 6 ujutro. To je bila naznaka od samog starta da nas sigurno ne čeka lagan zadatak. U petak je bilo katastrofalno vrijeme, užasni uvjeti, magla, ali smo preživjeli i bili smo dobri. U subotu nastavak istog tempa uz iste vremenske uvjete, digli smo se u poretku, bili smo 3. u u kategoriji. U nedjelju smo izašli van kao treći. Ujutro smo izašli s gumama za suho, ali su se vremenske prilike promijenile i pala je kiša. Takvi su uvjeti teški za voziti i uz to smo probušili gumu i izgubili 2-3 minute, tako da smo u principu pali na 4. mjesto u kategoriji i tamo ostali do kraja.”

U generalnom plasmanu Croatia Rallyja Prodan i Raštegorac zauzeli su 41. poziciju. Nisu time bili najzadovoljniji, no pored svih izazova i problema, već je završavanje ovakvog prestižnog natjecanja velika stvar.

“Ne mogu reći da smo zadovoljni jer mi utrke vozimo da pobjeđujemo, mi se bavimo sportom da pobjeđujemo, a ovo je bilo preživljavanje. Ne volim voziti utrke i rally da bih preživio, ali nažalost, ovo je bila jedna od takvih utrka zbog uvjeta koji su bili teški za voziti. Croatia Rally je gotov i mi smo na cilju, moramo biti zadovoljni, ali bili bi zadovoljniji da smo bili korak više, da smo bili na postolju u našoj kategoriji. Nema razloga da ne proslavimo, a onda se pripremimo za dalje, jer već za dva tjedna nas čeka nastup na rallyju u Opatiji”, poručio je Prodan.

U domaćem prvenstvu do sada je vožen jedan rally ove sezone – Quattro River Rally. Prodan i Raštegorac zauzeli su šesto mjesto u generalki, a drugo u svojoj klasi 2 iza posade Kramer/Kvick. U Opatiji će pokušati okrenuti situaciju u svoju korist.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x