Alonso planira voziti još dvije – tri godine: Važni su rezultati, ne godine

Fernandu Alonsu se ne žuri u vozačku mirovinu. Kaže da planira ostati u Formuli 1 još dvije ili tri godine.

Iako je trenutačno najstariji vozač na gridu s 40 godina na leđima, Fernando Alonso ne pomišlja o odlasku u vozačku mirovinu. Prošle se godine vratio u Formulu 1 i započeo svoj treći mandat u momčadi Renaulta, samo što se društvo s kojim je osvajao naslove prvaka 2005. i 2006. sada zove Alpine.

U prošloj sezoni najbolji mu je rezultat bilo treće mjesto u Kataru, dok je u ukupnom poretku osvojio deseto mjesto. Suradnju s Alpineom produžio je do kraja 2022., a na pitanje osjeća li pritisak zbog činjenice da Alpine ima u rezervi Oscara Piastrija, osvajača naslova u Formuli 3 i Formuli 2, Alonso je odgovorio:

“Ne. Da imam 25 godina, ne bismo o ovome pričali. Ljudi gledaju na godine kad pokušavaju naći mjesta za mlade talente, ali mislim da su važniji nastupi. Mislim da sam prošlu godinu odradio dobro. Završio sam malo ispred Estebana. Vidjet ćemo kako će ići ovogodišnja borba.”

“Važni su rezultati, a ne godine. Kao što sam rekao na početku godine, i dalje se osjećam kompetitivno i brzo, uživam u vremenu u Formuli 1. Tako da, utrkivat ću se, pretpostavljam, još par godina – još dvije ili tri godine. Vjerojatno ću započeti s pregovorima na ljeto.”

Iskusni Španjolac još je prokomentirao situaciju mladog Piastrija, koji je nakon sjajnih rezultata u juniorskim kategorijama, sada jednostavno prisiljen promatrati utrkivanje iz garaže.

“On je dobar momak, očigledno vrlo talentiran. Osvojio je sve juniorske kategorije do sada i to dokazuje da ima talent, da je vrlo profesionalan i da puno radi, kako u simulatoru, tako i u tvornici. Još je uvijek vrlo mlad i nadajmo se da će pronaći mjesto ubrzo. Ako bude u Alpineu, bit će dobro. Ako ode u neku drugu momčad, to će također biti dobro”, kaže Fernando.

Piastri, osim u Alpineu, ima i status rezervnog vozača za McLaren, uz Mercedesove rezervne vozače – Vandoornea i De Vriesa.

Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Emil

Kakav gentleman licemjerstva. Bravo majstore.

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x