Viliam Prodan: Desetak godina konkurencija u PH nije bila jača

Ovog vikenda u Karlovcu i okolici kreće nova sezona Prvenstva Hrvatske u rallyju, a u obranu naslova državnog prvaka kreće posada Viliam Prodan/Zoran Raštegorac.

Sezonu 2021. Viliam Prodan i Zoran Raštegorac, predstavnici AK Opatija Motorsport, zaključili su osvajanjem titule državnih prvaka u rallyju – generalno i u svojoj klasi 2. Bili su tijekom sezone vrlo uvjerljivi sa svojom Ford Fiestom Rally4, tako da su dovoljno bodova za naslov skupili i prije posljednjeg natjecanja.

Zadnjeg vikenda u ožujku kreće nova sezona. Prodan i Raštegorac sada imaju metu na leđima, uvijek je to tako s prvacima. Prvenstvo Hrvatske otvara se jednim novim natjecanjem pod nazivom “Quattro River Rally”, koje se 26. i 27. ožujka održava u Karlovcu i Karlovačkoj županiji. Jednim se dijelom brzinski ispiti preklapaju s onima na WRC Croatia Rallyju, tako da teren braniteljima naslova neće biti sasvim stran.

Uoči natjecanja Prodan kaže: “Veselim se ovom rallyju i tome da na otvaranju sezone imamo nešto novo. Rally će biti izuzetno težak. Brzinci su vrlo zahtjevno posloženi. Ima dijelova s WRC-a, a neki su novi. Ovi novi su čak možda i nešto zahtjevniji. Bravo za organizatore jer stvarno treba potegnuti za organizaciju ovakvog rallyja u ovim vremenima.”

U novo prvenstvo Prodan i Raštegorac kreću s novim automobilom. Ponovno je to jurilica u klasi 2, ali ovoga puta marke Renault Clio Rally4. Nosit će na natjecanju startni broj 7.

“Prvi put nastupamo s novim automobilom. Osnovali smo preko zime potpuno hrvatsku ekipu – CRO Rally Team i sve je naše, sve je hrvatsko. U kockicama ponosno predstavljamo našu zemlju, kako na nacionalnom prvenstvu u Karlovcu, tako i na WRC-u za mjesec dana”, kaže Viliam.

U novoj sezoni ne bi mu trebalo nedostajati konkurenata jer već u Karlovac dolaze brojne hrvatske posade koje će bodove skupljati u klasi 2. Što se borbe za “generalku” u Karlovcu tiče, tu su Juraj Šebalj s novim automobilom te Niko Pulić u R5-ici.

“U zadnjih desetak ili 15 godina konkurencija u Prvenstvu Hrvatske nije bila jača i to me isto veseli. Tu je preko deset automobila u našoj kategoriji, u kategoriji za ukupni poredak. Na ovoj utrci Niko vozi s R5 automobilom, Jura se osvježio, tu su drugi dečki i imat ćemo sigurno dvadesetak respektabilnih hrvatskih posada na startu rallyja. To je super i mislim da će publika biti zadovoljna viđenim”, poručio je Prodan.

Više o rasporedu Quattro River Rallyja doznajte ovdje.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x