Startao Quattro River Rally, Kajetanowicz odmah zgrabio vodstvo

Pred mnoštvom gledatelja, na ulicama Karlovca otvoren je “1. Quattro River Rally”. Nakon prvog brzinskog ispita vodeću poziciju drži glavni favorit za pobjedu, Poljak Kajetan Kajetanowicz.

Lijepa je bila subota u gradu na četiri rijeke. Karlovčani su s velikim entuzijazmom dočekali prvo izdanje novog rallyja na hrvatskoj sceni – Quattro River Rallyja. Natjecanje je to kojim se otvara nova sezona Prvenstva Hrvatske u rallyju.

Puno je ljudi došlo pozdraviti posade već na ceremonijalnom startu, koji se s početkom u 15 sati odvio u centru grada. Otvorenju natjecanja prisustvovali su brojni dužnosnici – županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin, gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić, direktor Turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner, vodstvo kluba organizatora ovog natjecanja AK INA Delta.

Prilikom otvorenja upriličena je i svečana dodjela nagrade za životno djelo Hrvatskog auto i karting saveza, koju je predsjednik saveza Štetner uručio istaknutom automobilističkom djelatniku kroz period duži od pet desetljeća – Mati Šebalju.

Nakon pozdravnih govora i svečanog otvaranja utrke startnom su rampom, praćeni podrškom okupljenih Karlovčana i gostiju iz drugih gradova, prošli svi sudionici ovog natjecanja. Ukupno 48 posada iz osam zemalja. Najveću pažnju privukli su Kajetanowicz i Szczepaniak iz Poljske, budući da se radi o trostrukom prvaku Europe. Od hrvatskih vozača – Niko Pulić, Juraj Šebalj, Viliam Prodan, Nenad Lončarić te domaći as koji je i inicirao pokretanje ovog rallyja, Željko Magličić. Ovdje možete pogledati snimku ceremonijalnog starta, koji je u izravnom prijenosu popratio Kreator TV.

Nakon svečanog dijela, vozači su prionuli pravom poslu. Čekao ih je prvi brzinski ispit “Korana”, koji se vozio ulicama Karlovca. Za takve se brzince često kaže kako se na njima rally ne može dobiti, ali se može izgubiti.

Za prvog favorita slovio je Kajetan Kajetanowicz, a on je to i opravdao već prvom vožnjom. Sa Škodom Fabiom R5 savladao je brzinski ispit u vremenu 4 minute i 33,5 sekundi. Bio je čak 18 sekundi brži od drugoplasirane posade Peljhan/Čar u Volkswagen Polu. Treće vrijeme imao je Hubert Laskowski iz Latvije, koji se uz suvozača Michela Kusnierza natječe u Ford Fiesti Rally3.

Na četvrtoj poziciji završio je najbrži od Hrvata, Niko Pulić. Legendarni Konavljanin vozi Škodu Fabiu R5 i priprema se za nastup na WRC Croatia Rallyju sljedećeg mjeseca. Suvozačica mu je Aleksandra Kovačić, a na prvom brzincu od drugoplasiranog Peljhana dijelile su ih samo četiri sekunde. Peti su bili Jan Černy i Petr Jindra iz Češke u Ford Fiesti Rally3.

Od ostalih hrvatskih posada, sedmo vrijeme imali su Nenad Lončarić i Tajana Vojvodić u Subaru Imprezi. Šebalj je bio osmi, Sanjin Prodan deseti, dok je njegov prezimenjak Viliam imao je jedno izlijetanje pa zauzeo 23. mjesto.

Ipak, ono glavno odvija se u nedjelju – brzinski ispiti “Kupa”, “Dobra” i “Mrežnica” bit će pravi izazov za sve posade i pokazat će pravo stanje stvari. Start prvog nedjeljnog brzinca je u 9:54, svaki se tijekom dana vozi dva puta, a svečano proglašenje održat će se u 17:30.

Naslovna fotografija: Kajetan Kajetanowicz Facebook page/autor: Uros Modlic

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x