Sainz: Jasno mi je što mi nedostaje u odnosu na prošlu sezonu

Ferrari je nastavio sjajnu formu i na VN Saudijske Arabije i završio s oba bolida na postolju. Ostali su bez pobjede u završnim krugovima utrke u kojima su Leclerc i Verstappen imali sjajnu borbu nadmudrivajući se tko će imati DRS na startno-ciljnom pravcu. Sainz nije mogao pratiti taj tempo nakon safety cara nakon što ga je Perez morao propustiti, ali može biti zadovoljan dobrim startom kojeg, nažalost, nije uspio kapitalizirati.

“Da, imao sam jako dobar start, ali, nažalost, imao sam situaciju sa zidom, Charlesom i Checom, ali na kraju dana nije bila velika drama. Morao sam prepustiti poziciju Verstappenu jer sam bio okružen sa svih strana. Nakon toga sam se osjećao bolje u bolidu, i u onih par zavoja u kojima se prošle godine nisam osjećao najbolje sad mi je bilo jasnije. Još uvijek imamo posla, ali korak u pravom smjeru za mene“, započeo je Sainz.

Red Bull je opet pokazao da ima dobru prednost na pravcu gdje do izražaja dolazi njegova brzina. Sainz smatra da Ferrariju ne preostaje ništa drugo nego nastojati smanjiti taj zaostatak, ali sretan je s formom momčadi jer su pokazali konstantnost i na obje utrke s oba bolida završili na podiju.

“Možda je balans malo u korist Red Bulla u smislu brzine na pravcu i moramo se pobrinuti da pronađemo više brzine jer kad dođe do borbe s njima, bit će teško. Kao što je pokazala borba Charlesa i Maxa, mislim da su pružili sjajnu predstavu i napravili sjajan posao, ali mislim da ima još toga za napraviti.

Činjenicu da je Ferrari otvorio sezonu s dvostrukim plasmanom na postolje u obje dosadašnje utrke, Carlos komentira.”Bio je to konzistentan vikend za nas, a težak za mene. Sada mi je jasno što mi nedostaje u usporedbi s prošlom sezonom jer bili smo ovdje prije 100 dana. Tada mi je bolid pružio sjajan osjećaj, a ove godine s ovim bolidom osjetio sam zašto nisam na 100%, ali dobri bodovi s obzirom na to da još malo patim. Čim sve pohvatam, bit ću pravi.”

Nakon dvije utrke, Ferrarijevi su vozači na vrhu poretka. Leclerc ima 45, a Sainz 33 osvojena boda. Slijedi im Australija za dva tjedna.

Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Tako nekako kako ih i percipiraju..Leclerc talentiraniji i prirodno brži..Sainz radoholičar i perfekcionist koji zahvaljujući tim vrlinama na kraju sve nadoknadi..nešto kao što je bilo kod Mercedesa u vrijeme Hamiltona i Rosberga..samo se nadam da se Leclerc i Sainz neće dovesti na njihovu razinu međusobne suradnje i komunikacije.

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x