Quattro River Rally u Karlovačkoj županiji 26. i 27. ožujka

Quattro River Rally će se voziti na gotovo istim pravcima kao i svjetski poznati rally četiri tjedna kasnije.

Zadnji vikend u ožujku, za dva tjedna, održati će se prvi Quattro River Rally, međunarodno zonsko prvenstvo i Prvenstvo Republike Hrvatske u rally-u, predstavljajući pravi spektakl za gledatelje željne adrenalina ali i vozače koji će po prvi puta imati prilike voziti u Karlovačkoj županiji. Službeni početak rally-a je već u petak 25. ožujka kada će biti otvoren servis i prijem posada te će omogućen tehnički pregled vozila na prostoru Športsko-rekreacijskog centra Korana (ŠRC Korana) u Karlovcu. Dan kasnije, u subotu 26. ožujka, Karlovčani i njihovi gosti moći će uživati u ceremonijalnom startu u Radićevoj ulici, blizu promenade, koji će se održati u 15 sati. Dva sata kasnije na rasporedu je start prvog brzinskog ispita po gradskim ulicama u Karlovcu (brzinski ispit Korana).

Nedjelja, 27. ožujka, donosi najviše događanja. Tako je za 9 sati najavljen start druge dionice (brzinski ispit Kupa) od Vrhovca do Vrškovca na širem ozaljskom području. Potom slijede brzinski ispiti Dobra i Mrežnica, koji će se voziti kroz Vinski Vrh-Dugu Resu te Banjsko Selo-Gornje Bukovlje. Program se nastavlja tijekom cijele nedjelje sa završetkom u 17 sati ceremonijalnim ciljem na prostoru kod Školske športske dvorane Mladost u Karlovcu.

Ukupno četiri brzinska ispita i 90 kilometara staza, koje plijene pažnju svojom atraktivnošću, zasigurno će privući veliku pozornost, kako gledatelja na samoj stazi, tako i šire javnosti. Vozit će se po uskim ulicama grada Karlovca, uz prekrasne vizure Mrežnice, preko pitoresknih brežuljaka ozaljskog kraja, a pravu atrakciju gledatelji će doživjeti na mostu u Novigradu na Dobri gdje će vozači isprobati maksimalne performanse svojih vozila.

Prema najavama organizatora očekuje se velik broj ljubitelja autosporta iz Hrvatske ali i okolnih zemalja što će biti prava poslastica za sve vozače koji će moći svoje limene ljubimce testirati na prometnicama u Karlovačkoj županiji. Brzinski ispiti nazvani su po četiri prekrasne karlovačke rijeke – Mrežnici, Korani, Kupi i Dobri, u čijim će ljepotama gledatelji moći neposredno uživati uz zvukove brzih automobila. Uz sve navedeno i dobru atmosferu vrhunski doživljaj je zagarantiran!

Trenutno je svoj dolazak potvrdilo preko 25 posada što iz Hrvatske, što iz inozemstva, a posebice veseli podatak da su neke od svjetski poznatih autorally ekipa prepoznale potencijal ove utrke i prijavile svoje vozače što će također biti posebno interesantno za sve zaljubljenike ovog sporta.

Važno je spomenuti da će oba dana utrke biti besplatna za sve gledatelje, a posjetioce će zasigurno razveseliti i nekoliko ograđenih fan zona s ugostiteljskim sadržajima.

Pozivamo sve zaljubljenike u sport i prirodu da sve informacije potraže na www.quattroriverrally.com te spoje ugodno s korisnim i iskoriste prekrasan vikend gledajući rally na jednoj od četiri karlovačke rijeke ili u samom gradu Karlovcu.

Organizator ove manifestacije je autoklub INA delta Zagreb uz snažnu podršku destinacijskih partnera Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije, Turističke zajednice područja ˝Četiri rijeke˝, Turističke zajednice područja ˝Kupa˝ te Grada Karlovca i gospodarskih subjekata kao sponzora.

Foto: RTZ Karlovačke županije

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x