Quattro River Rally: Stiže trostruki prvak Europe Kajetanowicz

Konferencijom za medije u prostoru Karlovačke županije, najavljen je “1. Quattro River Rally” koji se održava 26. i 27. ožujka. Također, predstavljena je lista prijavljenih posada, a istu predvodi pravi majstor rally vožnje iz Poljske.

Sve je spremno za početak nove sezone Prvenstva Hrvatske u rallyju. Za prve bodove hrvatske će se posade boriti na novom natjecanju, “Quattro River Rallyju” u Karlovcu u Karlovačkoj županiji. Rally se održava 26. i 27. ožujka, a kako mu i ime kaže, cilj mu je povezati i promovirati četiri rijeke karlovačkog područja.

“Rally nosi naziv ‘Četiri rijeke’, a mi često ističemo da je upravo to najveće bogatstvo Grada Karlovca i Karlovačke županije. Cilj je povezati naše četiri rijeke, gradove i općine kojima one prolaze. Tako su napravljene i staze, a zadatak je pred svima nama da napravimo najbolje što možemo kako bi ovaj rally nakon prvog izdanja postao jedna tradicija koju ćemo njegovati i oplemenjivati”, izjavila je županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin.

Inicijator ovog natjecanja je rally vozač Željko Magličić, a organizaciju provodi AK INA Delta iz Zagreba. Ovim se natjecanjem otvara nova sezona državnog prvenstva u automobilizmu, a isto služi i kao sjajna uvertira za WRC Croatia Rally, koji će se održati krajem travnja.

“Čestitke organizatoru. Ovo je jedno osvježenje i nova utrka. Hvala Željku na inicijativi i energiji, stvarno je motor iza svega. Hrvatski auto i karting savez je ponosan na ovakve organizatore i ovakve rallyje. Staze kojima se vozi ovaj rally, neke će se koristiti i u WRC-u, tako da je to jedna dobra priprema, posebno za naše vozače”, poručio je predsjednik HAKS-a Davorin Štetner.

Direktor natjecanja, Mato Šebalj, naglasio je kako će u realizaciji Quattro River Rallyja raditi oko 500 ljudi. Zagrebački klub INA Delta jedan je od najaktivnijih organizatora na ovim prostorima.

“Želim izraziti zahvalnost Karlovačkoj županiji, gradovima Karlovcu, Ozlju, Dugoj Resi, općinama Netretić, Barilovići i Generalski stol, njihovim turističkim zajednicama bez kojih ovog rallyja ne bi bilo. Tijekom oba dana natjecanja angažirane će biti brojne službe – redari, zaštitari, hitna medicinska pomoć, vatrogasci, suci i policajci, ukupno više od 500 ljudi je potrebno da bi se realizirala ova manifestacija”, naglasio je Šebalj.

Ford Fiesta Rally4 s kojom će u Prvenstvu Hrvatske nastupati Željko Magličić i Ivan Poljak

Program karlovačkog rallyja prezentirala je direktorica, Mirjana Šimek-Bilić. Sve detalje o brzinskim ispitima, mjestima njihovog održavanja i terminima, možete pronaći ovdje. U subotu se vozi gradski brzinac “Korana”, a u nedjelju po dva puta svaki od brzinaca “Kupa”, “Dobra” i “Mrežnica”. Quattro River Rally bit će svečano otvoren u subotu 26. ožujka u Karlovcu, uz izravni prijenos na Kreator TV-u.

Što se pak prijavljenih posada tiče, Mato Šebalj je s ponosom istaknuo da listu prijava predvodi poljski rally as Kajetan Kajetanowicz, trostruki prvak Europe. On će nastupiti sa Škodom Fabiom R5 i zasigurno je prvi favorit za pobjedu. Drugo ime na listi je Čeh Jan Černy – mlad, ali vrlo brz vozač, koji će voziti Ford Fiestu Rally3. Od stranih posada još vrijedi spomenuti tandem Laskowski/Kusnietz, latvijsko-poljsku kombinaciju u Ford Fiesti Rally3 te prekaljenog slovenskog asa Darka Peljhana koji dolazi s VW Polom RN4.

Naravno, u Karlovcu i okolici nastupit će i krema hrvatskog rallyja. Niko Pulić i Aleksandra Kovačić natjecat će se sa Škodom Fabiom R5. Leteći Konavljanin priprema se za nastup na WRC-u, kojim planira i zaključiti svoju karijeru. Juraj Šebalj ima novog suvozača, Marijana Stublića, ali i novi automobil – Toyotu Yaris GR. Branitelj naslova prvaka je Viliam Prodan, koji u paru sa Zoranom Raštegorcem u obranu titule kreće s Renault Cliom Rally4.

Nenad Lončarić i Tajana Vojvodić jurit će popularnom Imprezom, tu je mađarska posada Szilagyi/Varadi koja vozi s hrvatskom licencom, ali i čitav niz dobrih vozača koji iz sezone u sezonu poboljšavaju vozni park na hrvatskim natjecanjima. Martin i Krešimir Ravenščak, Vjekoslav Čičko, Ivica Siladić, Igor Vareško te domaći as Željko Magličić začinit će konkurenciju u klasi 2 Prvenstva Hrvatske.

Kompletnu listu prijavljenih posada možete pronaći ovdje.

Rally spektakl je zagarantiran, a prognoze najavljuju i predivan proljetni vikend, tako da nema baš nikakve prepreke za dolazak na Quattro River Rally.

Opširnije o konferenciji za medije u najavi Quattro River Rallyja u prilogu Kreator TV-a.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x