Objavljene karte za WRC Croatia Rally

Svjetsko rally prvenstvo za mjesec dana ponovno stiže u Hrvatsku, a organizatori su objavili službene karte ovogodišnjeg natjecanja.

WRC Croatia Rally održava se od 21. do 24. travnja na području čak pet hrvatskih županija. Najbolje svjetske relijaše ponovno očekuje ogroman izazov na hrvatskim cestama, a vidjet ćemo tko će naslijediti Sebastiena Ogiera i Juliena Ingrassiju na vrhu pobjedničkog postolja.

Itinerer je objavljen već ranije, a novost su karte brzinskih ispita. Vozači će 19. i 20. travnja imati vrijeme za upoznavanje brzinskih ispita, a u trkaće automobile prvi će put sjesti u četvrtak 21. travnja kad je na rasporedu Shakedown Okić. Croatia Rally bit će otvoren ceremonijalnim startom u četvrtak u 18:30 kod Zagrebačkih fontana.

Prvi natjecateljski dan natjecanja je petak 22. travnja kad će se voziti na četiri lokacije: Mali Lipovec – Grdanjci, Stojdraga – Gornja Vas, Krašić – Vrškovac i Pećurkovo Brdo – Mrežnički Novaki. Svaki od tih brzinaca vozi se po dva puta.

Po istom principu koncipirana je i subota, samo se mijenjaju dionice. Tako će se po dva puta voziti brzinski ispiti Kostanjevac – Petruš Vrh, Jaškovo – Mali Modruš Potok, Platak te Vinski Vrh – Duga Resa.

Završnog dana relija voze se četiri brzinska ispita. Dvaput relacija Trakošćan – Vrbno te dvaput Zagorska Sela – Kumrovec. Posljednji od tih brzinaca ujedno će nositi status Wolf Power Stage, koji posadama nudi mogućnost osvajanja dodatnih bodova. Proglašenje pobjednika održat će se na trgu Sv. Marka u Zagrebu.

Virtualnu kartu s ucrtanom trasom relija možete pronaći ovdje.

Naslovna fotografija: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
heroterzija

super

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x