Horner: Očajnički razočaravajući rasplet za Checa

U svom osvrtu na utrku u Saudijskoj Arabiji, šef Red Bullove momčadi izrazio je veliko zadovoljstvo zbog prve pobjede u sezoni, ali i suosjećanje s nesretnim Sergijom Perezom.

Red Bull je na Jeddah Corniche Circuit osvojio pole position, ali za to se ovoga puta nije pobrinuo Max Verstappen. Prvi put u svojoj karijeri do prve startne pozicije došao je Sergio Perez. Odlično je Meksikanac startao, držao sve pod kontrolom, no onda mu se dogodio veliki peh.

Otišao je u boks na promjenu guma, a krug kasnije na stazu je izašao sigurnosni automobil. Perezovi rivali dobili su besplatan pit-stop, tako da je nakon restarta utrke poredak bio Leclerc, Verstappen, Sainz pa Perez.

“Očajnički razočaravajuće za Checa”, komentirao je Christian Horner. “Kakav je nevjerojatan krug imao za osvajanje pole positiona. Pretvorio je to u vodstvo, prekrasno kontrolirao utrku, a u boks smo išli u krugu o kojem smo pričali prije utrke. I onda ‘bang’, sigurnosni automobil. Nekad vam to ide u prilog, a nekad protiv vas. Ovaj put bilo je nesretno za nas.”

Meksikanca u Džedi nije pomazila sreća (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Ipak, Red Bull je došao do pobjede u Saudijskoj Arabiji. Nakon fantastičnog duela, Max Verstappen prošao je ciljem nekoliko desetinki sekunde ispred Charlesa Leclerca. Prva pobjeda sezone za branitelja naslova ima veliki značaj za momčad nakon dvostrukog odustajanja u Bahreinu.

“Da, odlično je da smo se podigli nakon problema koje smo imali, a kako je odlična bila ova utrka. Bila je veoma strateška za Maxa, koji nije previše potrošio gume kako bi se pobrinuo da ima dovoljno za napad na kraju. Vidjeli smo odlično utrkivanje između njega i Charlesa.”

Slavlje Red Bullove ekipe nakon VN Saudijske Arabije (Photo by Lars Baron/Getty Images)

Nakon prve dvije utrke ove sezone u Red Bullu nešto lakše dišu, svjesni da opet imaju bolid koji može konkurirati za naslov prvaka.

“Mi smo vjerojatno krenuli s razvojem ovog bolida kasnije nego naši rivali. Cijeli tim u Milton Keynesu radio je nevjerojatno marljivo, nakon napora koji je uložen u RB16B prošle godine, zakašnjele završnice prvenstva i u uvjetima vremenskog ograničenja za stvaranje novog bolida. Ovo je rezultat koji će ubrizgati veliku količinu energije u našu tvornicu.”

“Možete vidjeti velike varijacije pri interpretaciji pravila, ali mi smo došli do kreativnog rješenja i to nam daje dobar potencijal za sezonu ispred nas. Doći do ove rane pobjede fantastično je za cijeli tim.”

Sljedeća utrka je Velika nagrada Australije od 8. do 10. travnja.

Pretplati se
Obavijesti o
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

F1 | Red Bull: dijeta za mršavljenje za Imolu košta 2 milijuna eura! Od: Franco Nugnes 30. ožujka 2022., 16.06 sati F1 | Red Bull: dijeta za mršavljenje za Imolu košta 2 milijuna eura! Helmut Marko je bio taj koji prije svjetskog prvenstva Ferrari nije vidio kao velikog protagonista u F1 svjetskom prvenstvu, a sada se mora nositi s vrlo konkurentnim F1-75. Doista, u razgovoru za Servus TV priznao je:„Ferrari je automobil koji se pokazao brzim, u svim uvjetima i bez obzira na temperaturu asfalta ili guma. Naš stroj je svakako složeniji za fino podešavanje, ali u Imoli ćemo se… Read more »

Hamilton Hamilton

steta za pereza

Related Posts
2
0
Would love your thoughts, please comment.x