Binotto: Red Bull je i dalje favorit

Nova sezona F1 počela je sjajnom utrkom za VN Bahreina u kojoj smo vidjeli borbu za pobjedu, sjajne duele na stazi i neočekivana odustajanja jednog od kandidata za naslov. U samoj završnici utrke oba Red Bulla su odustala zbog određenih problema s bolidom i time je Ferrari došao do dvostruke pobjede. Iako su ostvarili fantastičan rezultat, šef momčadi, Mattia Binotto, ne želi se zanositi njime.

„Mislim da su ostali jako, jako snažni. Red Bull se pokazao jako snažnim u kvalifikacijama. Stvarno su detalji odlučivali. Mislim da je u nedjelju moglo biti jako dobro, ali su možda imali problema s pouzdanošću ili s nečim što nije savršeno na njihovom bolidu po onome što smo mogli čuti preko radio komunikacije. A inače bi bili vrlo brzi“, započeo je Binotto.

„I ako pogledam prvi Maxov stint, na korištenim gumama, po brzini je pratio Charlesa pa mislim da ne smijemo zaboraviti da je to bio jedan od svjetskih prvaka. I dalje su favoriti. Ono što možemo pokušati napraviti je da damo sve od sebe. Jeddah..to može biti potpuno drugačija slika i mislim da moramo pričekati najmanje četiri ili pet utrka da procijenimo gdje se nalazimo.“

Ferrari i njegovi navijači konačno su dočekali pobjedu „propetog konjića“ nakon dvije pune sezone čekanja i nakon jako dobrih predsezonskih testiranja postali su ravnopravni kandidat za naslov uz Red Bull. Da ostanu na toj poziciji, trebat će im daljnji dobar razvoj bolida kakav su prikazali na testiranjima i na uvodnoj utrci sezone.

„Još ima potencijala u bolidu, zasigurno, ali moramo nastaviti razvijati bolid. Kada imate dobru podlogu i kada razvijate, morate biti sigurni da sve što donosite u bolid da je korak naprijed. A to je sad još važnije kad imamo ograničen budžet. Ne smijemo pogriješiti. Imat ćemo samo nekoliko prilika za razvoj i, što god da napravimo, moramo se pobrinuti da su to ispravni i pravi potezi“, zaključio je Binotto.

Pretplati se
Obavijesti o
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Yukihonda

Bimoto napravili ste trenutno naj bolji bolid…za to ste imali vremena više nego Redbull i mećka… tako treba i biti.. ali duga je sezona…

147 kt

Ferrari je 1 utrku odvezo na konzervativnoj mapi motora. Postupno sa svakom utrkom ce ga popustat. Prema inf iz Ferraria puni potencijal motora jos nije ni proban.

Yukihonda

hoćeš reći informacija od kristijana koliko je meni poznato….

Race Engineer

Jedino gdje se vidjelo da je RB osjetno brži je kad otvori DRS i to je još ono na ćemu ferrari mora poradit,jer na stazama sa dugim ravnicama mu je to dovoljno da pobjegne kod pretjecanja. Po zavojima mu je Leclerk bježao bez problema

Related Posts
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x