Leclerc: Riskirao sam u zadnjem krugu; Sainz: Koštao me trenutak preupravljanja

U Ferrariju su polovično zadovoljni nakon kvalifikacija za inauguralnu VN Saudijske Arabije. Leclerc je izborio sjajno četvrto mjesto, dok Sainz nakon izvrtanja i štete na stražnjem krilu nije mogao bolje od 15. startne pozicije.

Leclerc je imao teži udes na drugom slobodnom treningu zbog čega je izgubio na samopouzdanju na ovoj brzoj uličnoj stazi, ali je polako vraćao samopouzdanje i u zadnjem brzom krugu u trećoj rundi kvalifikacija odlučio je riskirati što mu se isplatilo premda je u jednom trenutku pomislio da je izgubio bolid i da će se izvrtjeti.

„Malo sam više nego jako sretan. To su samo kvalifikacije i utrka je sutra, ali nakon jučer bilo je teško danas vratiti se i sjesti u bolid i imati pouzdanja. Išao sam korak po korak i u tom zadnjem krugu treće runde kvalifikacija riskirao sam, posebice u zavoju broj 22. Stvarno sam mislio da sam izgubio bolid, ali uspio sam ga ispraviti i dobio sam jako puno na vremenu u usporedbi s krugom prije.“

„Stvarno sam jako sretan što startam četvrti i nadam se da možemo maksimizirati taj rezultat sutra u utrci. Bit će nezgodno, ali naša brzina u utrci izgleda jako dobro i optimističan sam za sutra“, poručio je Leclerc.

Carlos Sainz na Jeddah Corniche Circuit (Foto: Scuderia Ferrari Press Office)

S druge strane garaže nisu zadovoljni s rezultatom jer je Sainz bio jako dobar tijekom cijelog vikenda, ali nakon što mu je poništen prvi brzi krug u drugoj rundi kvalifikacija zbog izlaska preko granica staze, izvrtio se u idućem pokušaju u zavoju broj 11 i oštetio krajnji naplatak na stražnjem krilu što ga je u konačnici ograničilo na „samo“ 15. mjesto.

„Malo je šteta jer sam imao jako dobar rezultat na trećem slobodnom treningu i u prvoj rundi kvalifikacija i odjednom taj trenutak usred zavoja broj 11 koji me koštao cijelih kvalifikacija na kraju. To je značilo da sam se zabio u zid s krajnjim naplatkom na stražnjem krilu koji zapravo nisam osjetio u bolidu. I onda kada sam pogledao u retrovizor vidio sam da je krajnji naplatak potpuno svinut, a stražnje krilo nije isporučivalo downforcea koliko bi trebalo“, započeo je Sainz.

„To je nešto za analizirati, nešto za provjeriti što sam mogao napraviti drugačije jer je to bio trenutak preupravlja koji nisam očekivao. Ovaj zavoj sam vozio punim gasom cijele kvalifikacije i zbog nekog razloga u tom krugu sam izgubio stražnji kraj, ali provjerit ćemo to i oporaviti se od toga.“

Momčad je uspjela provjeriti o kakvoj se šteti radi, ali nisu imali dovoljno vremena da se zamijeni cijelo stražnje krilo. Sainz se ipak vratio na stazu i vozio je prilično dobro prije nego što je stražnje krilo skroz prestalo funkcionirati, ali to ga neće obeshrabriti.

„Čak i sa stražnjim krilom svinutim kakvo je bilo imao sam jako dobar krug prije nego je stražnje krilo u potpunosti prestalo funkcionirati. Samopouzdanje je tu cijeli vikend, zapravo tu je zadnja četiri vikenda. Bio sam jako dobar u kvalifikacijama, prva kvalifikacijska runda ovdje je bila jako dobra tako da, jedna mala rupa na stazi, ali iskreno osjećam se ugodno“, završio je Sainz.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mike-ferrari

Zasto Sainz nije probao jos jedan krug makar sa praznom baterijom
Misim da je imao 37sec jos

F1 fan

U red bullu su uvjereni da je mjenjač ok i da me treba mijenjati. Max starta 3.

147 kt

👍

Gigi

A trebaju riskirat jer 5 mjesta u rikija je koma na ovoj stazi, pogotovo na startu a sad vidjet ce se u utrci dali se isplatilo.

Related Posts