Vožen 14. Rally Idrija i za Prvenstvo Hrvatske uz samo 13 naših posada

Piše: Goran Dijaković

U godini hrvatskog WRC-a, ipak smo pretanki kod kuće. Naši reliji izgledali su jako dobro s obzirom na drugu korona godinu. No, samo 13 posada iz Hrvatske od 80 na sjajnom 14. Rallyju Idrija zapadno od Ljubljane, i kao zadnji reli za Prvenstvo Hrvatske, ipak je premalo. Pola godine od sudara u Novom Zagrebu trebao bi se vidjeti neki pomak. Ne? Onda si ja malo drugačije zamišljam što znači WRC.

Lako je meni pisati. Veliki su to novci, a znam da se skuplja djeci za Božić. No, ni novi prvak!? Viliame, pa ti si trebao pokazati. Sve je jasno. Mora se uštedjeti svaka kuna i početi štedjeti za travanj kad opet stiže WRC. Budemo druge godine kad korona ludilo prođe. Mi smo ipak malo prejaki. Ne možemo imati opjevanu tisućicu volontera i samo 13 auti.

Rok Turk je ”dan u uredu” obavio kako to on obično radi (i kad mu u kontra smjeru ide drugi auto kao na Delti). Rok je pobijedio u svih devet brzinskih ispita. Najbolja od naših posada je Paolo Mavričić – Igor Puž (od prvog do zadnjeg brzinca) tek 19. sveukupno, sekunda 19 brži od izvrsnog našeg Mađara Janosa Szilagyja i Alexandre Katlin Varadi, 50 od Tomasa Hrvatina koji je na treće mjesto doletio u zadnja dva brzinca.

Tako se Martin Ravenščak morao zadovoljiti najnepopularnijim mjestom u redoslijedu. No, na najbolji način pokazao je da je on pravi nasljednik dinastije i da druge godine sav budžet i porodično blago na njega.

Odnosi slovenskog i našeg saveza nikad nisu bili bolji. I susjedi su nakon Velenja, Vipave, Železnikija, Nove Gorice, Poreča i Idrije završili prvenstvo. Naš dragi i česti gost Rok Turk, na slovenskoj je sceni nepobjediv že od leta 2017, i s petim naslovom prvaka se izjednačio s Aleksom Humarom. Pred njima je sa šest naslova samo Darko Peljhan. Suradnja dva saveza donosi u budućnosti samo lijepe stvari.

Related Posts